SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2022

VIDEO + FOTO Halep e în turul 3 la Wimbledon! Finalurile de set au salvat-o pe Simona, neconvingătoare azi

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a învins-o pe Kirsten Flipkens (36 de ani, locul 190 WTA), scor 7-5, 6-4 în turul 2 de la Wimbledon. +17   FOTO
Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a învins-o pe Kirsten Flipkens (36 de ani, locul 190 WTA), scor 7-5, 6-4 în turul 2 de la Wimbledon.

Articol de GSP - Publicat joi, 30 iunie 2022 20:42 / Actualizat joi, 30 iunie 2022 21:05

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a învins-o pe Kirsten Flipkens (36 de ani, locul 190 WTA), scor 7-5, 6-4 în turul 2 de la Wimbledon.

  • În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe Magdalena Frech (24 de ani, locul 92 WTA).

Simona n-a făcut un meci la fel de bun precum cel din runda inaugurală cu Muchova, 6-3, 6-2, însă finalurile de set au salvat-o astăzi pe româncă.

Moment emoționant: a început să plângă în brațele Simonei Halep!
wimbledon 2022
Moment emoționant: a început să plângă în brațele Simonei Halep!

Simona Halep, în turul 3 la Wimbledon 

Flipkens a început perfect meciul. A construit de multe ori eficient cu forehandul, n-a ezitat să urce la fileu și s-a simțit, în genere, mai bine pe Terenul 2. 

Cu zâmbetul pe buze, Kirsten nu s-a dat la o parte nici când a venit vorba de raliurile spectaculoase. N-avea de ce, a fost ultimul ei joc la simplu în circuit!

+13 FOTO

De cealaltă parte, deși a debutat cu un break, Halep a avut mari probleme în prima parte a întâlnirii, fiind condusă și cu 2-5 la un moment dat! Simona nu a controlat loviturile, a cedat primele 3 game-uri pe serviciu și nu părea sigură de deplasarea ei pe iarbă. 

În continuare într-o dispoziție de joc remarcabilă, belgianca a condus cu 3-0 în startul setului 2! N-a fost suficient. Pentru că Simona, chiar dacă a părut obosită între schimburi, a găsit puterea să o egaleze și să preia controlul la 4-4, decisiv.

6-0 la „directe”are Halep cu Flipkens

1 oră și 23 de minutea durat meciul dintre Halep și Flipkens

140.000 de euroeste suma câștigată de Simona Halep pentru accederea în turul III

Halep e în turul 3 la Wimbledon! Finalurile de set au salvat-o pe Simona, neconvingătoare azi
Statistici oferite de sofascore.ro

Nu este vorba despre mine astăzi, ci despre Kirsten, mă bucur că am putut să jucăm împreună în ultimul ei meci. Am avut emoții și înainte de partidă, dar sentimentele sunt și mai puternice acum. Am jucat de multe ori cu ea, am tremurat înaintea acestui meci, antrenorul meu știe și poate să recunoască, taie bine ritmul, e o campioană, nu cedează niciodată. Ne vei lipsi! Felicitări pentru întreaga carieră!
Simona Halep

Sunt foarte emoționată, e meciul meu de rămas-bun. Să pot să-mi închei cariera la simplu împotriva unei campioane ca Simona e un vis devenit realitate. Când am venit prima dată aici, Kim Clijsters juca la juniori. Mi-am spus că o dată în viață măcar vreau să joc și eu pe tabloul principal. Am jucat în 2003 și 2004 la junioare aici. Acesta va fi mereu un loc special pentru mine. Mă bucur mult că am putut să-mi iau la revedere aici, pe acest teren, împotriva unei mari campioane. Am meci de dublu mâine, după care probabil voi merge la Ibiza, în vacanță
Kirsten Flipkens

WIMBLEDON 2022 | Simona Halep - Kirsten Flipkens 7-5, 6-4

  • 6-4: Punct, game, set și meci pentru Simona Halep, care accede în turul 3!
  • 5-4: Simona reușește să preia conducerea după ce ratifică a 3-a minge de break! Halep servește pentru meci!
  • 4-4: Simona confirmă break-ul, frază rarisimă astăzi. Luptă la baionetă și în setul secund. În general, e un meci foarte disputat.
  • 3-4: Break Halep! E rândul Simonei să lege game-urile, în ciuda mingilor câștigătoare realmente impresionante semnate de Flipkens.
  • 1-4: În acest moment, Flipkens este jucătoarea mai bună de pe teren și marea favorită la câștigarea setului secund.
  • 0-3: Flipkens are 3 game-uri avans, Simona iar ratează startul. Românca dă semne de oboseală.
  • 0-1: De la 0-40, Simona are două mingi de break, însă le irosește! Cel mai lung game al întâlnirii.

  • 7-5: Set Simona Halep! După un start de meci foarte dificil, Simona revine excețional și are 1-0 la seturi.
  • 5-5: Simona începe să simtă jocul, se așază tot mai bine pe mingile joase și reușește în repetate rânduri să o „paseze” pe Flipkens.
  • 4-5: Break Halep, după cel mai spectaculos game de până acum, cu lovituri fabuloase de ambele părți!
  • 3-5: În sfârșit, Halep își face serviciul! Flipkens e într-o dispoziție de joc extraordinară, face cel mai bun joc din ultima vreme și servește pentru set. Vântul suflă cu putere la All England Club, un factor care pare a fi deranjant pentru Halep.
  • 2-5: Game la 15 câștigat de Kirsten. Halep va trebuie să câștige primul game pe propriul serviciu de azi pentru a rămâne în set.
  • 2-4: Probleme mari în continuare pentru româncă la serviciu. Kirsten are 3 mingi de break, Simona salvează două dintre ele, dar cedează în cele din urmă game-ul.
  • 2-3: Dreapta o trădează pe Flipkens, iar Simona face încă un game solid pe serviciul adversarei.
  • 1-3: Kirsten returnează excelent, în timp ce Halep n-a găsit momentan cadența schimburilor.
  • 1-2: Din păcate, Flipkens nu o lasă pe Halep să confirme breakul și egalează rapid la 1. Belgianca urcă bine la fileu, cadrează loviturile și preia conducerea.
  • 1-0: Început perfect pentru Halep, are două mingi de break, o adjudecă pe prima, și servește deja pentru a se desprinde.
  • 0-0: A început partida. Hai, Simo!

Citește și alte știri de la Wimbledon:

De ce a purtat Serena Williams plasturi negri pe obrazul drept în primul tur la Wimbledon 2022

Dezvăluiri uluitoare după cazurile de Covid de la Wimbledon: „La Roland Garros au fost cazuri, dar am avut un acord tacit”

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (34)
dinamo100
dinamo100  •  01 Iulie 2022, 09:51

Flipkens a jucat foarte bine, dar Simona a ridicat nivelul atat si atunci cand trebuia pentru a castiga. Asa fac campionii! Felicitari!

tikitakabarceloona
tikitakabarceloona  •  30 Iunie 2022, 22:08
Postat de Averroes pe 30 Iunie 2022, 21:38

***

????

dobrin
dobrin  •  30 Iunie 2022, 21:52

Bravo, Simona!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează