SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

VIDEO + FOTO Nici Dracula nu o poate opri! Simona Halep, calificată într-o finală de vis la Transylvania Open

Simona Halep la Transylvania Open // FOTO: Imago +7   FOTO
Simona Halep la Transylvania Open // FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 30 octombrie 2021 18:10 / Actualizat sambata, 30 octombrie 2021 18:58

Simona Halep (30 de ani, 19 WTA) a învins-o pe ucraineanca Marta Kostyuk (19 ani, 55 WTA), scor 6-0, 6-1, și s-a calificat în finala de la Transylvania Open. 

Simona Halep a avut un singur adversar la Transylvania Open, problemele la spate. Cu o liniște oferită de palmaresul fantastic, net superioară din punct de vedere tactic, dubla campioană de Grand Slam a defilat și în fața Martei Kostyuk, o jucătoare cu niște calități care o vor duce, probabil, în top 10 mondial la un moment dat. 

Simona a semănat treptat neîncrederea în dreapta ucrainencei. Loviturile care ieri, contra Emmei Răducanu, prindeau linia la milimetru, astăzi au îndoit fileul și au „atacat” copiii de mingi. 

Simona Halep, în finală la Transylvania Open 

În primul set, la scorul de 3-0, Kostyuk a cerut intervenția fizioterapeutului, din cauza unor probleme la coapsa dreaptă. Antrenorul ucrainencei i-a strigat să urce mai des la fileu. A făcut-o imediat după reluare, dar Simona a pasat-o fără probleme. Marta s-a uitat spre lojă și a transmis un semn clar, că nu e o idee bună. Încă o armă pe care Halep i-a anulat-o. 

După un 6-0 sec în primul set, mai puțin de jumătate de oră petrecută pe teren, Marta a dat semne de viață. A servit bine și a câștigat game-ul inaugural din setul secund. A fost un foc de paie. Halep a continuat prestația impecabilă, fără greșeli, și merge în prima finală a anului. 

Acolo o așteaptă primul test real de la Cluj. Anett Kontaveit, cea mai în formă jucătoare din circuit, campioană săptămâna trecută și la Kremlin Cup, are o dublă misiune. În afara titlului, ar obține și calificarea la Turneul Campioanelor.

Simona Halep – Marta Kostyuk 6-0, 6-1

Break, set și meci Halep!
4-1, Break Halep: Simona joacă fără greșeală. Kostyuk, resemnată, pare că așteaptă doar finalul.
3-1, Game Halep: Sportiva din România continuă demonstrația de forță. 
2-1, Break Halep: Simona închide cu o lovitură superbă, un forehand scurt în cross. 
1-1, Game Halep: Simona este mai agresivă decât în meciurile precedente de la Transylvania Open. 
0-1, Game Kostyuk: Ucraineanca a revenit mai inspirată după o pauză de vestiar. 

6-0, Game și Set Halep, după doar 28 de minute!
5-0, Break Halep: Simona este într-o zi de grație. Loviturile câștigătoare curg în cascadă, inclusiv un backhand spectaculos în lung de linie. Marta nu are nicio soluție. 
4-0, Game Halep: Kostyuk are în continuare probleme de deplasare. Simona profită. 

+3 FOTO

Marta Kostyuk cere intervenția fizioterapetului, din cauza unor probleme la gamba dreaptă.

3-0, Break Halep: Marta este statică, iar Simona profită de acest lucru. Controlează raliurile, nu o lasă pe adversară să se așeze pe lovituri și se desprinde. 
2-0, Game Halep: Încă un game disputat, adjudecat la limită de Simona. 
1-0, Break Halep: Schimburile au intensitate încă din primul game. Simona se apără excelent și profită de un backhand necontrolat al ucrainencei.

A început partida! Marta Kostyuk servește prima. 

Banii și punctele puse în joc la Transylvania Open 2021

Faza competițieiPuncteBani ($)
Turul I12.675
Optimi303.675
Sferturi605.800
Semifinale11010.100
Finalistă18016.398
Câștigătoare28029.200

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Jaqueline Cristian

Citește mai multe știri din tenis: 

Emma Răducanu nu își vizitează bunica, dar promite: „100% mă întorc în România! Turneele de aici vor avea prioritate”

Războiul noii generații, dezvăluit la Transylvania Open: „Nu m-am simțit bine văzând parcursul lui Răducanu și Fernandez de la US Open”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  31 Octombrie 2021, 14:09

Meciul cu Kontaveit este adevaratul test pentru Simona!Pentru ca estona este intr-o forma maxima si pentru ca estona d-aia a venit la turneul asta- fiindca trebuie sa castige cele 280 de puncte pentru a prinde ultimul loc pentru Turneul campioanelor!Daca Simona castiga putem zice ca inca nu a devenit„madam Iuruc”si este in continuare Simona Halep!

tatiana19
tatiana19  •  30 Octombrie 2021, 21:42

Bravo Simona. Frumos meci. Mult succes in finala

talpaiadului
talpaiadului  •  30 Octombrie 2021, 20:50

Felicitari Simona Halep, dar mai usor cu exagerarile inainte de finala. S-ar putea sa avem parte de o noua supriza neplacuta, asa cum s-a mai intamplat de nenumarate ori in trecut.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează