SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // John McEnroe laudă schimbarea masivă făcută de Simona Halep: „A crescut mult! A învățat să facă asta și de aceea are 2 Grand Slam-uri”

Articol de GSP - Publicat duminica, 19 ianuarie 2020 15:02

Simona Halep (28 de ani, 4 WTA) i-a atras atenția lui John McEnroe înainte de Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. 

  • Simona Halep (28 ani, locul 4 WTA), va debuta la Australian Open marți, 21 ianuarie, împotriva lui Jennifer Brady (24 de ani, locul 49 WTA). Organizatorii încă nu au anunțat ora de start a meciului. 

Americanul John McEnroe (60 de ani), câștigător a 7 turnee de Grand Slam, a vorbit despre Simona Halep și a remarcat transformarea la nivel psihic pe care a făcut-o datorită lui Darren Cahill. 

Simona Halep lăudată de John McEnroe

„Parteneriatul dintre Simona Halep și Darren Cahill a fost unul prolific. Lucrează iar împreună și asta e foarte important pentru ea.  Problema ei nu e sub nicio formă una fizică. Cred că are nevoie să se simtă confortabil mental. La nivel psihic a avut niște minusuri, dar Darren o echilibrează. Cred că prezența lui o va ajuta foarte mult.  

Când câștigi un turneu mare crezi mult mai mult în tine. În plus, Halep a învățat să nu lase negativitatea să îi mai stea în cale, așa cum se întâmpla în trecut. Nu știu cât de mult o costă să se enerveze, dar e dificil să mai evoluezi la nivelul maxim în momentele în care mintea e ocupată cu gânduri negative. Aici a ajutat-o Cahill foarte mult și de aceea e multiplă câștigătoare de Grand Slam.

Pentru a ajunge la acest nivel trebuie să fii capabil să îți pui mintea în direcția corectă. Așa poți juca fiecare punct cu aceeași intensitate, indiferent de scor. Asta a început ea să facă. Jocul nu i s-a schimbat foarte mult, nu cred că e la un alt nivel din punct de vedere al loviturilor. 

Toți jucătorii încearcă să își îmbunătățescă jocul, dar uită de multe ori de parte mentală. Aici a crescut mult Simona! A învățat să fie mult mai relaxată în momentele importante. Acum poate să gestioneze mult mai bine situațiile tensionate din partidele mari”, a declarat McEnroe pentru Eurosport.

Vezi și:

FOTO Simona Halep, antrenament cu Toni Iuruc! Dezvăluie dificultățile pe care le are: „Nu e ușor pentru mine!”

Alex Corretja, impresionat de Simona Halep: „Nu vrei să dai peste ea în turneu” » Schimbarea care l-a dat pe spate

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
394966434424757
Mihai Dinu  •  19 Ianuarie 2020, 17:20

Hai si cu A.O. sa fie al treilea G.S. Fii de rog putin mai ofensiva si ia le tare inca de la incalzire, sa le bagi frica in oase, facadu ti jocul mai usor, usor de spus, nu? Bafta!

1cesare
1cesare  •  19 Ianuarie 2020, 16:36

Forza Halepeño!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează