SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Muguruza e marea sperietoare din drumul spre finală » Revenirea care i-a schimbat destinul „Toți vrem ca Brad Pitt și Jennifer Aniston să fie din nou împreună”

Articol de - Publicat marti, 28 ianuarie 2020 17:07

Garbiñe Muguruza (32 WTA), fost lider mondial și deținătoare a două trofee de Mare Șlem, e din nou în sferturi de finală într-un turneu major, după o pauză de aproape doi ani. Iberica poate fi adversara Simonei Halep (28 de ani, 3 WTA) în semifinalele Australian Open.

  • Simona Halep joacă miercuri dimineață, de la ora 02:00, cu Anett Kontaveit (24 de ani, 31 WTA) în sferturile Australian Open 2020. 

Jucătoarea din Spania știe extrem de bine ce înseamnă triumful, dar cunoaște în aceeași măsură și abisul. Și-a făcut intrarea pe scena mare a tenisului în 2014, când la Australian Open și Roland Garros reușea să le învingă pe Caroline Wozniacki, respectiv Serena Williams. Ascensiunea sa a continuat, iar în 2015 a venit prima finală de Grand Slam, la Wimbledon, apoi în 2016 și  primul trofeu de Mare Șlem, pe zgura de la Paris, urmat de cel de pe iarba londoneză în 2017.  

Un an mai târziu a fost învinsă de Simona Halep în semifinale la Roland Garros, iar evoluțiile sale în astfel de turnee au devenit din ce în ce mai palide. Fără încredere, jocul său puternic s-a dezintegrat. A alunecat în clasament, iar plăcerea de a juca tenis s-a evaporat. După Wimbledon 2019 a decis să întrerupă relația cu antrenorul său, Sam Sumyk, cu care lucra din 2015.  

Garbine Muguruza, ca Brad Pitt și Jennifer Aniston 

Pe final de an a anunțat că în 2020 la turnee îi va fi alături fosta mare jucătoare Conchita Martínez. Cea care o convinsese să reprezinte Spania în Cupa Fed și care-i fusese alături la câștigarea trofeului de la Wimbledon. „Da, multă lume și-a dorit să lucrăm din nou împreună. E ca în cupluri, toți vrem ca Brad Pitt și Jennifer Aniston să fie din nou împreună, nu-i așa? Uneori chiar e posibil", a spus glumind Conchita într-o conferință de presă la Melbourne. Cum decurge relația lor de lucru? "Faptul că este o fostă jucătoare face ca ea să mă poată înțelege imediat, nu avem nevoie de prea multe cuvinte. Am mai lucrat împreună și a mers de minune. Nu e o garanție, dar sunt fericită că a revenit în echipa mea”, a explicat Muguruza. 

Sub îndrumarea sa, Garbine pare că e din nou ea, fata care poate rupe norii și domina de o manieră înspăimântătoare orice jucătoare din circuit. La Australian Open 2020, le-a învins pe Shelby Rogers, Ajla Tomljanovic,  Elina Svitolina și Kiki Bertens.  În sferturi de finală, unde a mai fost în 2017, o va întâlni pe Anastasia Pavliucenkova.  „Mă simt foarte bine să revin în această fază, e unul dintre turneele de Mare Șlem pe care într-o zi mi-aș dori să le câștig”, a spus Garbiñe.  

Locul care nu contează 

Aflată pe poziția 32 în ierarhia mondială, după ce în 2017 a fost în fotoliul de lider, Muguruza nu pare deloc deranjată de acest fapt. „Știi ce, cui îi pasă de clasament? E doar un semn al ultimelor rezultate, dar până la urmă trebuie să ieși pe teren și să joci. Nici măcar nu mă uit la clasamentul adversarelor mele. Știu cine sunt, nu am nevoie de o ierarhie să-mi spună acest lucru. Sigur, cu cât ești mai sus e mai frumos, dar nu mai e un lucru important pentru mine”, a spus jucătoarea în vârstă de 26 de ani.  Muguruza a devenit una dintre favoritele la câștigarea trofeului, deși la începutul turneului nimeni nu vorbea despre acest lucru. 

4-2este raportul dintre sferturile de finală câștigate și cele pierdute de Garbiñe Muguruza în turneele de Mare Șlem. La Melbourne este pentru a doua oară în această fază pe care a mai atins-o în 2017, când s-a înclinat în fața lui Coco Vandeweghe

6este cota lui Garbine Muguruza la câștigarea Australian Open. Favorită e Barty, cu 2,30, urmată de Simona Halep cu 3,50

„E foarte agresivă, așa cum era în vremurile în care arata cel mai bun tenis al său. Fizic e foarte bine, ajunge la mingi destul de devreme, stă în teren, accelerează, finalizează la fileu, lucruri care sunt plăcute și pe care mă bucur să le văd pentru că am muncit mult în presezon”
- Conchita Martínez, antrenoare Garbine Muguruza 

Săgeți către trecut 

Muguruza o întâlnește în sferturile de finală pe Anastasia Pavliucenkova, rusoaica fiind antrenată acum de Sam Sumyk, fostul tehnician al jucătoarei din Spania. Întrebată cum ar putea să influențeze acest lucru duelul pentru semifinale, Garbine a răspuns tăios: „Joc împotriva persoanei, nu a echipei ei. O să mă gândesc la cine întâlnesc pe teren și cum să joc cel mai bine”. Garbiñe conduce în întâlnirile directe cu 4-1. Câștigătoarea din această partidă se va duela în semifinale cu cea dintre Simona Halep și Anett Kontaveit. 

Vezi și:

Darren Cahill, povestea anului despre Simona Halep: „Fata mea a început să plângă, credeam că de bucurie”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează