SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Simona Halep și Mats Wilander au analizat jocul contra lui Mertens: „Acum am văzut de ce ai câștigat Wimbledon”

Articol de GSP - Publicat luni, 27 ianuarie 2020 16:44

Simona Halep (28 de ani, 3 WTA) a trecut în două seturi de Elise Mertens (24 de ani, 17 WTA), scor 6-4, 6-4, și e în sferturile de finală de la Australian Open 2020. (Detalii AICI)

După meci, Simona Halep și Mats Wilander, câștigător a 7 turnee de Grand Slam, au analizat jocul prestat de româncă. 

Mats Wilander: „Bravo, felicitări pentru victorie! Primul lucru care m-a impresionat a fost returul și procentajul la retur pe primul serviciu al adversarei. A fost de 89%! Mai important, în 50% din situații ai returnat lung. Te-ai gândit la așa ceva? 

Simona Halep: „Trebuia să lovesc lung și puternic. Știu că ei îi plac mingile scurte, pe care le atacă. Aveam în minute că trebuie să lovesc lung și înalt” 

+2 FOTO

Mats Wilander: „Îmi place când cauți să lovești mingea cu lovitura de dreapta. Știu că ai spus că preferi backhand-ul, că te simți mai bine, dar lovești bine și cu dreapta.” 
Simona Halep: „Da. Îmi place că pot deschide unghiurile mai bine cu dreapta” 

 

Mats Wilander: „Acum am înțeles de ce ai câștigat Wimbledon. Ai lovit foarte lung și a fost agresivă. La 5-4, în primul set, ai jucat foarte bine. Ai fost agresivă. Returul pe al doilea serviciu nu mai fost lung. Ce ai încercat să faci?” 
Simona Halep: „Am încercat s-o fac să alerge pentru că poți să deschizi terenul când al doilea serviciu este lent. Asta am încercat să fac. Nu am vrut să lovesc mult pe mijloc, ci s-o mișc pe teren. Asta aveam în minte”

Citește și:

Simona Halep, în marș spre un nou titlu de Grand Slam! E singura de la Australian Open care a reușit asta

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
748176605366038
Tiberiu Ungureanu  •  29 Ianuarie 2020, 08:19

Catalynn draga, mai citeste odata articolul, ca n-ai inteles: nu "batranelul" a vorbit de plimbatul adversarei, ci Simona, care vad ca nu-ti este simpatica de loc. De fapt, din tot comentarul tau rezulta ca esti un fel de acritura!

catalynn
catalynn  •  27 Ianuarie 2020, 20:05

Mats pare un batranel garbovit ... :-( Statistica arata ca Elise a fost jucatoarea mai agresiva cu 36 de winners insa din pacate pt ea a facut si 38 nefortate si cam asta a fost istoria meciului. Simona a jucat "la siguranta" majoritatea timpului, mai spre final a dat drumul la mana si a fost ceva mai agresiva. E usor din fotoliu sa spui ca trebuie sa o plimbi pe adversara, problema e ca atunci cand iti vine mingea cu 140-150kmh nu e chiar atat de usor sa ii schimbi directia mai ales cand ai dimensiunile Simonei. Per total a avut un plan de joc bun pe care l-a executat bine, important e rezultatul nu impresia artistica. Succes in QF, Anett in mod normal mai mult de 4-5 gameuri nu are cum sa castige! :-)

sakamoto
sakamoto  •  27 Ianuarie 2020, 18:30

Simona daca ai avut in minte, sa o plimbi pe Mertens cit mai mult, este exceptional! Asta si trebuie sa faci:plimba-ti adversarele cit mai mult, stinga-dreapta, dreapta-stinga, pina gresesc, pina se epuizeaza. Daca le trimiti mingea pe centrul terenului, in racheta lor, este autoflagelare! Asa ceva le place lor. Cistig usor. La 28 de ani citi ai, esti experientata. Si in plus ai alaturi de tine, cel mai bun antrenor din lume. Succes Simona!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează