SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2020

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Sportiva noastră nu a uitat finală pierdută în 2018 la Melbourne: „Mereu o amintire pozitivă”

Articol de - Publicat duminica, 19 ianuarie 2020 18:28

Înainte de debutul în ediția 2020 a primului concurs major al anului, Australian Open, Simona Halep (28 de ani, 4 WTA) a vorbit despre cum se simte, dar și despre ce a însemnat pentru ea finala din 2018 de la Melbourne, pierdută în fața Carolinei Wozniacki (29 de ani, 36 WTA), scor 6-7, 6-3, 4-6.

  • Simona Halep va debuta la Australian Open marți, 21 ianuarie, împotriva lui Jennifer Brady (24 de ani, locul 49 WTA). Organizatorii încă nu au anunțat ora de start a meciului. 

A zecea participare directă pe tabloul principal pentru româncă în turneul de la Melbourne și provocarea de a reuși un rezultat înalt e la fel de vie. Simona are amintiri grozave pe care să le reactiveze ca să-și creeze o stare de bine înainte de startul de marți. Amintiri grozave și recente, de acum două sezoane, când a disputat finala de la Australian Open și a fost foarte aproape să o câștige.

Simona Halep debutează marți la Australian Open

„Este mereu o amintire pozitivă pentru mine. Am spus de multe ori că acea partidă mi-a dat încrederea că într-o zi voi putea câștiga și eu un turneu de Mare Șlem", a explicat ea în conferința de presă dinaintea debutului în concurs.

A fost un meci foarte, foarte bun și ori de câte ori mă gândesc la Australian Open, îmi vine în minte. Îmi dă senzații bune, îmi dă convingerea că am o șansă să joc bine aici", a adăugat. 

Ce spune însă prezentul Simonei? Înainte de Melbourne, ea a jucat la Adelaide, unde a trecut un tur, dar s-a oprit în umătorul, sferturi de finală, barată de Arina Sabalenka.

„Mă simt bine cu tenisul meu, chiar dacă nu am adunat multe meciuri. Încerc să mă reobișnuiesc cu partidele oficiale pentru că sunt sensibil diferite de antrenamente. Am dat tot ce am putut la Adelaide, dar nu am putut câștiga acel meci pentru că Sabalenka a fost prea puternică în acea zi, iar pentru mine a fost dificil să am ritm. Venind însă aici, având câteva zile în plus pentru a mă obișnui cu terenurile și cu atmosfera, e un lucru pozitiv. Sunt OK și pregătită să iau startul", a declarat românca.

Simona Halep și lucrurile de îmbunătățit

Mai mult, a explicat că sunt lucruri pe care le-a învățat din meciul cu Sabalenka, mai ales că marți, în primul tur, va întâlni tot o jucătoare care lovește mingea tare, americanca Jennifer Brady, 49 WTA, sfertfinalistă la Brisbane venind din calificări.

„Părerea mea e că trebuia să joc diferit. Am încercat să dau prea puternic, așa cum îi place ei, așa că trebuie să schimb acesta lucru data viitoare. Trebuia să fiu un pic mai bine cu returul fiindcă ea are un serviciu imens. Da, sunt câteva chestiuni pe care e nevoie să le îmbunătățesc", a explicat românca.

Concluzia e simplă și tot ea a furnizat-o: „Trebuie să fiu pregătită pentru fiecare meci pe care îl joc și să nu mă gândesc la rezultat deoarece astfel pun presiune pe mine și nu-mi place acest lucru". Iar dacă va reuși să urmeze acești pași, poate că amintirea din 2018 va fi înlocuită cu una și mai plăcută.

vezi și:

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Cum arată partenerul ideal de antrenament: „Să fie puternic, să aibă tot pachetul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
bazinga
bazinga  •  19 Ianuarie 2020, 21:14

Cum poate fi o infrangere in finala la un mare turneu o amintire pozitiva?!?!Nu inteleg....poate doar Simona are aceasta capacitate de a intoarce sensul acestui eveniment neplacut din cariera ei in ceva pozitiv?!?!MAGIC...vorba lui Mr Bean!

bazinga
bazinga  •  19 Ianuarie 2020, 21:07

FORZA SIMONA!PANA IN FINALA....MACAR CU GANDUL!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează