SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP LA AUSTRALIAN OPEN // Un test dur » Halep debutează contra unei jucătoare aflate în formă maximă

Articol de , - Publicat luni, 20 ianuarie 2020 17:29

Simona Halep debutează mâine la Australian Open în compania lui Jennifer Brady, o jucătoare în formă la început de an și incomodă ca stil.

  • Simona Halep - Jennifer Brady va fi marți de la ora 10:00, pe Eurosport și liveTEXT pe GSP.ro

Toate începuturile sunt grele, iar pentru un jucător de tenis care se confruntă cu un o nouă situație aproape în fiecare săptămână ele devin și mai apăsătoare, mai ales când vine vorba despre un turneu de Mare Șlem. Simona Halep a ajuns la al 39-lea start în astfel de competiții și la al 10-lea la Melbourne. 

Pe "Margaret Court", a doua arenă din complexul de la Melbourne Park, Simona o va întâlni mâine pe americanca Jennifer Brady, 49 WTA. 

„Mă simt bine cu tenisul meu, chiar dacă nu am adunat multe meciuri. Încerc să mă reobișnuiesc cu partidele oficiale pentru că sunt sensibil diferite de antrenamente. Am dat tot ce am putut la Adelaide, dar nu am putut câștiga acel meci din "sferturi" pentru că Sabalenka a fost prea puternică în acea zi, iar pentru mine a fost dificil să am ritm. Venind însă aici, având câteva zile în plus pentru a mă obișnui cu terenurile și cu atmosfera, e un lucru pozitiv. Sunt OK și pregătită să iau startul", a  spus românca la conferința de presă de dinaintea turneului.

Istoricul cu sincope

În timp ce Simona a evoluat săptămâna trecută la Adelaide, unde a fost învinsă de Arina Sabalenka, adversara sa de mâine a jucat la Brisbane, unde a trecut de calificări, iar pe tabloul principal le-a învins pe Maria Șarapova și Ashleigh Barty, cedând în fața Petrei Kvitova. 

Americanca în vârstă de 24 de ani a servit excelent la turneul precedent și este în mare formă. Brady lovește puternic și într-o zi bună o poate incomoda mult pe Halep. Cele mai bune rezultate ale sale în turneele de Mare Șlem au venit la Australian Open și US Open în 2017, când a ajuns până în optimi de finală.

Precedenta întâlnire dintre cele două jucătoare a avut loc în 2019 la Rogers Cup, Halep impunându-se atunci greu în trei seturi. Trebuie remarcat că era primul meci al româncei după triumful de la Wimbledon. 

Evoluția Simonei Halep la Melbourne a fost fluctuantă, ea alternând eliminările din primul tur cu parcursuri până în săptămâna a doua. În plus, dintre toate cele patru turnee de Mare Șlem cele mai multe înfrângeri în meciul de debut le-a suferit la Australian Open, patru, în 2012, 2013, 2016, 2017. Urmează Roland Garros și US Open cu câte trei și Wimbledon cu două. Pe de altă parte, în ultimii doi ani, la Melbourne, Halep a ajuns în finală, respectiv în "optimi". 

„Mă simt motivată, am lucrat mult în presezon. Sunt mai pregătită decât anul trecut, dar nu poți vedea totul de la primele meciuri sau în prima lună. De aceea anul acesta iau tabloul mai larg și voi vedea cât de bună pot să fiu"
- Simona Halep

19victorii a adunat Simona Halep la Australian Open în cele două participări de până acum

Citește și:

VIDEO Simona Halep, imitată de nepoata ei: „Stai să mă enervez!”

Cuvântul buclucaș din conferința Simonei Halep: „L-am folosit pentru a arăta că sunt mai relaxată”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
1741476072741545
Iulian Vlaga  •  20 Ianuarie 2020, 22:55

Simona dragă lasăl în foc de turneu .Hai acasă cu martalogul tâu că știe el ce și cum ...cu banii tăi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează