SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MONTREAL

SIMONA HALEP LA MONTREAL // Liderul mondial și-a aflat tabloul de la Rogers Cup » Traseu complicat + posibil duel cu Sorana Cîrstea

FOTO: RAED KRISHAN
FOTO: RAED KRISHAN

Articol de GSP - Publicat sambata, 04 august 2018 02:23

Simona Halep (1 WTA) și-a aflat în această dimineață tabloul de la Montreal, turneu din categoria Premier 5 care începe luni. 

Liderul mondial va avea primul tur liber, urmând s-o înfrunte în turul secund pe învingătoarea partidei dintre rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova (28 WTA) și o jucătoare venită din calificări.

Un moment extrem de așteptat ar putea avea loc în turul III. Halep ar putea să se dueleze cu Sorana Cîrstea (54 WTA). Sorana va juca în primul tur împotriva unei alte jucătoare din calificări, iar în turul secund o poate întâlni pe Venus Williams (14 WTA). 

Simona se află pe aceeași parte de tablou cu Angelique Kerber (4 WTA), campioana de la Wimbledon, dar și cu Petra Kvitova (7 WTA). Una dintre acestea ar putea fi adversara Simonei din semifinale. În sferturi, Halep s-ar putea întâlni cu Daria Kasatkina (13 WTA), Maria Sharapova (22 WTA) sau Caroline Garcia (6 WTA).

Elina Svitolina (5 WTA), Garbine Muguruza (7 WTA), Jelena Ostapenko (11 WTA) și Caroline Wozniacki (2 WTA) se află pe partea inferioară de tablou

Anul trecut, Simona a fost învinsă categoric de Elina Svitolina (5 WTA, la acel moment) în semifinalele de la Rogers Cup, scor 1-6, 1-6. Cel mai bun rezultat l-a bifat în 2016, când a câștigat trofeul în fața americancei Madison Keys (12 WTA, la acel moment), 7-6 (2), 6-3. A mai jucat o finală în 2015, când s-a retras în decisivul confruntării cu Belinda Bencici (20 WTA, la acea vreme).

Jucătoarea noastră a fost invitata specială de la ceremonia de tragere la sorți și a răspuns la mai multe întrebări primite din partea jurnaliștilor.

"Nimeni nu vrea să oficieze ceremonia de la tablou din cauza superstițiilor, dar vreau să mă bucur de moment. Am amintiri frumoase de la Montreal, acum doi ani am câștigat titlul la simpu și am jucat finala la dublu. Mă simt bine de fiecare dată când joc în Canada, mai ales aici la Montreal, așa că abia aștept să înceapă turneul și să dau tot ce am mai bun.

Sunt multe schimbări din 2016, dar cred că sunt aceeași jucătoare. Doar că mi-am îmbunătățit jocul și atitudinea. Încerc să mă bucur de tenis și să câștig fiecare meci pe care îl joc. A fost greu să ajung pe primul loc. Acum nu mai e presiune, am reușit ceea ce mi-am propus. Încerc să fiu cât mai concentrată și să-mi îndeplinesc alte visuri", a spus Simona.

Cu cine joacă celelalte românce

Irina Begu (55 WTA) va evolua în primul tur împotriva lui Ashleigh Barty (16 WTA), în timp ce Mihaela Buzărnescu (24 WTA) va înfrunta o jucătoare venită din calificări. 

  • Turneul de la Montreal va avea loc în perioada 6-12 august. Meciurile Simonei Halep și ale celorlalte românce de pe tablou vor fi liveTEXT&SCORE pe GSP.ro și în direct la TV Digi Sport

Citește și:  Anul de vis continuă » Mihaela Buzărnescu s-a calificat într-o nouă semifinală WTA: cu cine ar putea juca + primele declarații

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (27)
831709840320052
Ba Banu  •  06 August 2018, 04:10

Pt. cei care scriu sa se afle în treabă, Simo a fost votată cu cea mai moderna ținută la Wimbledon. Dar asta e mai puțin important. Sa se concentreze simo, și să aibă tenacitate și tărie fizica; atunci toate îi ies după plan. Sa nu uitam că woz. și prietena ei, Serena, se țin de șmecherii. Simo sa nu le subestimeze nicicând.

148819492603833
Masa Lunoor  •  05 August 2018, 17:20
Postat de Rica Sectoristu pe 04 August 2018, 10:53

Sincer nu stiu daca mai intereseaza pe cineva dupa gafele si arogantele facute. zeflemitoare si tare in colti cu autohtonii insa servila chiar spre amabil cu cei de afara. nu va merge prea departe pentru ca deja este citita si nu mai spune nimic. eventuale reusite sind exceptiile de la regula. ne va spune acum ca este pregatita si "pisihic" si fizic . dupa ne va reaminti de eforturile facute la australian open ca are de fapt ceva la picior ca pietricica avuta in pantof a fost pusa cu buna stiinta de conspiratori ca ... terenul pe ici pe dincolo prin partile esentiale nu a fost bun asa ca va da totul in turneul urmator. va veni acasa iarasi jurnalistii nu au sa o astepte va fi suparata . apoi cu emotie ca s-ar putea sa se faca iarasi un miting pe un stadion unde firea ii va retrage cheia si onoarea de a fi cetatean al capitalei.. si sa vezi atunci injuraturi si ... asa ca nu va faceti iluzii si-a faccut banul si asta nu incalezeste pe nimeni . sa fie sanatoasa...

Rica Expectoristu ete fleosc ! ai mai văzut tu mecanisme in viața ta ca să poți lega o cauză de altă cauza in modul cum ai îmbaarligat tu ??? Ea ia-o mai pe de-a dreptu' așa si vezi ce iese....

catalynn
catalynn  •  05 August 2018, 08:12

Sunt mai mari sanse sa joace Simona finala cu Miki decat sa ajungă Sorana in turul 3 :-)))) Succes fetelor!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează