SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

SIMONA HALEP LA ROLAND GARROS 2019 // Justine Hénin a identificat marele atu al Simonei Halep la Roland Garros: „Nu multe jucătoare fac asta acum”

Simona Halep // FOTO: Twitter
Simona Halep // FOTO: Twitter

Articol de - Publicat marti, 28 mai 2019 15:28

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) își începe azi campania 2019 pe zgura pariziană contra Ajlei Tomljanovic (26 de ani, 47 WTA). Halep e considerată una dintre marile favorite la trofeu. Partida începe după ora 17:50, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Eurosport. 

Ultima zi a meciurilor din primul tur la Roland Garros și în programul ei se regăsește și campioana en titre. Românca aduce cu ea în confruntarea împotriva australiencei Tomljanovic argumentul unei victorii anterioare în circuitul WTA - cea de la Cincinnati, de anul trecut, un meci de trei seturi.

Și mai aduce un joc de zgură dintre cele care se văd tot mai puțin zilele acestea, acel joc care a ajutat-o să atingă trei finale la Roland Garros și să cucerească titlul atât la junioare, cât și la senioare.

"Nu sunt multe jucătoare acum care să folosească suprafața cu adevărat în folosul lor", explica într-un interviu pentru The Telegraph Justine Hénin, cea care a triumfat de patru ori la Paris și a izbutit să-și apere titlul în două rânduri.

"Sezonul de zgură e scurt, terenurile de hard au devenit mai lente în ultimii ani. Consecința e că multe fete joacă la fel peste tot. Eu încercam să folosesc zgura alunecând mult, folosind traiectorii diferite, variație, tot ce se putea", completa campioana belgiană, acum în vârstă de 36 de ani. "Halep face foarte bine acest lucru, dar e între puținele jucătoare actuale cu un astfel de joc".

Mai multă răbdare

De aceeași părere este și cealaltă fostă mare jucătoare belgiană, Kim Clijsters. "Cred că jucătoarele nu își mai adaptează jocul la zgură. Punându-mă în locul lor, mă văd măcar încercând. Nu trebuie să schimbi întreg planul, ci să-ți ajustezi puțin deplasarea și forma de gândire fiindcă e nevoie de mai multă răbdare. Trebuie să înțelegi că vor fi două-trei lovituri în plus până să o găsești pe cea câștigătoare. Și că serviciul are impact mai mic", adăuga Kim, cea care a disputat două finale la Paris.

Pentru Clijsters, Halep este una dintre favoritele de anul acesta, alături de Osaka, Bertens și Pliskova. "Ceea ce am admirat mereu la Simona este felul în care luptă pe teren, cum găsește mereu o manieră de a se agăța și de a nu face niciun cadou. Dacă vrei să o bați, trebuie să dai tot ce ai și să fii foarte agresivă. Dacă încerci să joci la fel ca ea, îți va fi extrem de greu să câștigi", a conchis belgianca.

Astăzi, fostul lider mondial e la primul pas. Cu emoții, ca orice început de turneu, mai ales dacă e unul major. Parisul și magia lui plus știința româncei de a juca pe zgură vor însă de partea ei.

Vezi și: Bianca Andreescu, victorie dramatică în turul I la Roland Garros! A fost primul meci după 2 luni

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează