SPORTURI  »  TENIS  »  CORESPONDENȚĂ GSP DE LA ROLAND GARROS

SIMONA HALEP LA ROLAND GARROS // Conferință veselă a lui Halep, după victoria de azi: "Țiriac m-a făcut să zâmbesc în timpul meciului" + Întrebarea care a făcut-o să roșească: Simona și Sharapova au picat testul de cultură generală :)

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat joi, 31 mai 2018 20:38

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a avut parte de o conferință de presă veselă după victoria cu Taylor Townsend, scor 6-3, 6-1, în care s-a aplecat asupra răspunsurilor: a zâmbit, a roșit și a explicat. 

  • În turul 3, Simona o va întâlni sâmbătă pe Andrea Petkovic (107 WTA) din Germania

Jurnalista GSP Roxana Fleșeru este la Paris, de unde transmite cele mai interesante informații de la Roland Garros

Simona Halep a fost programată să vină în sala principală de conferințe la ora 18:10, ora Parisului. După Maria Șarapova și înainte de Rafael Nadal. A întârziat cinci minute, timp în care jurnaliștii deja prezenți în sală au început să ofteze. Unul dintre ei trebuia să intre în direct imediat. Simona a apărut până la urmă, a salutat, așa cum o face de fiecare dată, și a răspuns detaliat.

Misterul Roland Garros

Ușurată și mulțumită de felul în care s-au desfășurat lucrurile pe teren. A roșit puțin atunci când a fost întrebată dacă știe cine a fost Roland Garros și a spus că nu, rugând-o pe jurnalista care a adresat întrebare să-i dezvăluie. "A fost un aviator care a luptat în Primul Război Mondial", a venit răspunsul. "Ahh, da, am auzit, dar nu am fost atât de deșteaptă încât să o și spun. Grea întrebare!", a concluzionat zâmbind Simona. Mai devreme, Maria Șarapova fusese întrebată același lucru, iar rusoaica a răspuns : "Am citit acum multă vreme, dar poate îmi spuneți voi cine e", prilej pentru câteva glume în sala de conferințe, după plecarea rusoaicei.

Revenind la Simona, ea a traversat lejer partea de engleză, zâmbind atunci când Courtney Nguyen, care lucrează pentru WTA, a întrebat-o despre acel zâmbet după un voleu reușit.

"Nu știți de ce am făcut-o. Înainte de meci, domnul Țiriac mi-a spus să lovesc voleul normal, nu în toate părțile. Și după ce am reușit m-am uitat spre el și avea mâinile ridicate spre cer. Am zâmbit, el m-a făcut să am această reacție", a explicat Simona.

Românca a vorbit apoi despre adversara din următorul tur. "Mă aștept la un meci greu, pentru că lovește toate mingile și joacă plat. Luptă până la final, niciodată nu renunță, aleargă foarte mult. O să mă uit la niște meciuri de-ale ei ca să văd cum trebuie să joc", a spus liderul mondial. 

Cronica Simonei

La conferința de presă de după meci, Simona Halep a fost rugată să spună ce ar scoate în evidență după meciul cu Taylor Townsend, dacă ar fi să scrie cronica acestui meci.

"Faptul că, deși ritmul a fost diferit față de primul meci, am reușit să lovesc destul de bine, chiar dacă unele mingi mă săreau și mi-au venit deasupra umărului. A fost greu să dau returul pentru că a venit cu efect invers fiindcă e stângace, nu prea am jucat cu astfel de jucătoare până acum. Cred că primul serviciu nu mi-a mers foarte bine, dar al doilea a fost destul de ok, nu mi-a făcut puncte pe serviciul doi și am putut să țin mingea apoi în teren, cred că am mers la fileu destul de des și cred că spre finalul setului doi am mișcat-o destul de mult, ceea ce trebuia să fac mai mult în timpul primului set". 

"Nu au mai fost așa mari emoțiile ca în primul meci, dar la fel am avut un sentiment de plăcere, de emoție înainte să intru pe Central, s-a schimbat totul pentru că așa cum spuneam primul meci e greu la Grand Slam, încerc să mă relaxez de la meci la meci și sper ca în al treilea tur să fie și mai bine ca astăzi"Simona Halep

"Ca să ajungi să joci șapte meciuri la un turneu de Mare Șlem trebuie să ai un program strict, să faci aceleași lucruri de la zi la zi ca să îți păstrezi rutina și să nu-ți pierzi energia în alte chestii. În fiecare zi fac cam aceleași lucruri, nu mă abat de la program"Simona Halep

"Am alunecat de două ori în partida din turul al treilea, în primul meci nu mi s-a întâmplat, dar era terenul mai ud, când e soare și mai cald se usucă terenul și devine mai tare, mai alunecos"Simona Halep

Vezi și: Simona Halep e în turul 3 la Roland Garros » O legendă a tenisului francez i-a luat interviu după calificare: "Am vrut s-o fac să se deplaseze"

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (27)
argus
argus  •  01 Iunie 2018, 21:11

Felicitari pentru Mihaela Buzarnescu! Aceasta, cred ca a tinut o lectie deschisa, demonstrand ca o jucatoare de atac, cu un serviciu bun, cu lovituri variate, precum Svitolina, NU O POTI INVINGE DECAT CU ACELEASI "ARME"! M-as bucura ca Simona sa fi vazut acest meci, fiind convins ca va realiza cat de mult inseamna sa joci "fara frica", sa joci cu incredere si, nu in ultimul rand, VA-RI-AT! Sa fi vazut ca in schimburile lungi in meciul cu Svitolina, doar cateva schimburi au fost "tare si pe mijlocul terenului". Ca Simona POATE sa depaseasca si acest pacatos obstacol mental, FRICA, TEAMA de a pierde punctul, trebuie sa fie convinsa intai Simona, dupa care, TOATE VOR FI BUNE SI FRUMOASE! Suces Simona (si) in meciul cu Petkovici!

pittt
pittt  •  01 Iunie 2018, 20:52
Postat de Adi Demetrio pe 01 Iunie 2018, 09:00

Sa imi spuna si mie ala ce tenismene de valoare are Romania :)))))))))))))))Rau e sa doara prostia ma :))))))))))))))))Cred ca confunda Romania cu Cehia :)))))))))))))))

Frustrat mai esti mai baiatule !!!! Romania are nr. 1 mondial

observator979
observator979  •  01 Iunie 2018, 19:45

De la sportivi rar te poti sa astepta sa aiba si cultura generala bogata. Ei muncesc atat de mult pe teren ca sa ajunga campioni, incat nu prea au timp de tocit din carti... Cati mari campioni din sport au studii superioare? Majoritatea stiu doar sa joace bine in teren si sa castige meciuri. Sa fim seriosi, de ce tin jurnalistii sa demonstreze ca sportivii nu au cultura generala, adica doar ca ei jurnalistii s-au documentat inainte?!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează