SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Simona Halep și-a aflat adversarele de la Wimbledon! Tragere infernală pentru ceilalți români

Simona Halep
(foto: Guliver/Getty Images)
Simona Halep (foto: Guliver/Getty Images)

Articol de - Publicat vineri, 28 iunie 2019 14:08

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) va juca în primul tur de la Wimbledon împotriva bielorusei Aliaksandra Sasnovich (25 de ani, 37 WTA), luni, la o oră care urmează să fie anunțată de organizatori.

Halep va juca în primul tur împotriva unei jucătoare pe care nu a mai înfruntat-o până acum. Urmează un posibil duel românesc, contra Mihaelei Buzărnescu (47 WTA), dacă aceasta trece de americanca Jessica Pegula.

Cu cine joacă ceilalți români

  • Elena-Gabriela Ruse - Julia Goerges
  • Ana Bogdan - Johanna Konta
  • Sorana Cîrstea - Amanda Anisimova
  • Monica Niculescu - Andrea Petkovic
  • Marius Copil - Guido Pella

Tragerea la sorți a tablourilor de la Wimbledon-a repartizat-o Simonei ca adversară în primul tur pe Aliaksandra Sasnovici. Va fi o primă întâlnire contra bielorusei aflate pe locul 37 mondial, dar și un posibil prilej de a porni turneul în liniște, fără reflectoare puternice îndreptate asupra ei.

Simona Halep joaca luni la Wimbledon

Halep va juca în chiar prima zi a turneului, luni, atunci când se dispută partea de jos a tabloului feminin. O parte în care nu e atâta înghesuială de potențiale favorite, cum se întâmplă în cea superioară, și în care românca își poate face loc destul de adânc pe grilă, până în fazele înaintate.

Numele ei nu e pomenit ca pretendentă la titlu, trimițând-o parcă înapoi în timp, acum 4-5 ani.

Lumea vorbește asiduu despre Ashleigh Barty, Angelique Kerber și Kiki Bertens, apoi despre Serena Williams, Kvitova sau Muguruza. În ciuda unei semifinale, în 2014, și a altor două sferturi de finală, 2016 și 2017, Halep nu apare în evaluările specialiștilor. Ceea ce poate fi un avantaj, această plasare „sub radar”.

„Un pic dificil”

Simona și-a încheiat joi traseul la Eastbourne, în sferturi de finală, învinsă de campioaana de la Wimbledon 2018, Angelique Kerber. A avut meciuri diferite, unul clar, unul de luptă și o înfrângere care i-a ridicat niște semne de întrebare.

Pentru ea însă un rezultat valoros la All England Club ar însemna „foarte mult pentru că mi-ar da încredere că pot juca bine și pe această suprafață”.

Iarba, cea care cere ajustări. „Nu mă simt rău pe asemenea terenuri”, spunea ea la Eastbourne, „dar nu știu la ce să mă aștept. De aceea e un pic dificil pentru mine fiindcă jocul meu e destul de clar, iar pe zgură pot aluneca. Aici nu e ușor să alergi. De aceea am jucat mai plat, să dau slice, să vin la fileu. Încerc să schimb unele lucruri și să-mi îmbunătățesc jocul pe iarbă pentru că e diferit”.

Pe sfertul de tablou al româncei se mai află, dintre favorite, Naomi Osaka în capătul de jos, Caroline Wozniacki, Arina Sabalenka, Madison Keys, Caroline Garcia, Sofia Kenin și Daria Kasatkina. 

14e cota pe care o are Simona Halep la casele de pariuri pentru câștigarea titlului la Wimbledon

Posibil duel simona halep - mihaela buzarnescu

Mihaela Buzărnescu, numărul 47 mondial, care anul trecut a avansat până în turul al treilea la All England Club, poate fi adversara Simonei în runda secundă.

Pentru aceasta trebuie să treacă de americanca Jessica Pegula, adversara din turul întâi, pe care nu a mai înfruntat-o până acum. Simona și Miki s-au întâlnit oficial o singură dată, în 2008, într-un challenger pe zgură în Italia, la Monteroni d Arbia, și Halep s-a impus atunci cu 6-3, 6-0. 

Sorți dificili

Alte patru românce se mai află pe tabloul principal de la Londra. Venită din calificări pentru al doilea an consecutiv, Elena-Gabriela Ruse a nimerit în primul tur peste semifinalista de anul trecut, Julia Goerges, cap de serie numărul 18. Ana Bogdan, care a urcat și ea pe tablou din calificări, se va duela cu Johanna Konta, semifinalistă la Wimbledon în 2017. Sorana Cîrstea o va avea de partea cealaltă a fileului pe recenta semifinalistă de la Roland Garros, Amanda Anisimova, favorită 25 la All England Club. Monica Niculescu, care a primit wild card din partea organizatorilor, o întâlnește pe Andrea Petkovic. Pe tabloul masculin, Marius Copil îi va ține piept lui Guido Pella (Arg, 25). 

Televizare
Eurosport
Zilnic, de la ora 13:00

Posibilul traseu al lui Halep

    • Turul 1 Sasnovich
    • Turul 2 Buzărnescu
    • Turul 3 Azarenka/Cornet/Kasatkina
    • Turul 4 Keys/Venus/Sabalenka
    • Sferturi de finală Osaka
    • Semifinale Pliskova/Vondrousova/Svitolina
    • Finală Barty/Serena/Kerber

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (16)
viomarmi22
viomarmi22  •  29 Iunie 2019, 13:53

V-ați autosesizat sau v-am deschis eu mințile, de ați pus imediat informații ???

viomarmi22
viomarmi22  •  29 Iunie 2019, 13:41

Scrieți tot felul de nimicuri și mondenități despre Halep, Bouchard și Messi, dar despre fetele noastre de la tenis de masă care au deja asigurat argintul și vor juca finala europeană cu Germania absolut nici un cuvințel ! Rușine să fie incompetenților de la GSP, m-am săturat să urmăresc toate rahaturile și nimicurile voastre, oricum o să schimb canalul și nu vreau să mai aud de voi !!!

10204444699616941
Ion Ionescu  •  29 Iunie 2019, 07:03
Postat de bazinga pe 28 Iunie 2019, 14:29

TOTI IES DIN TURUL 1!!!

Esti de o prostie infioratoare! ZEROBARAT.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează