SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep, lider absolut » Topurile în care domină categoric circuitul feminin după 5 luni de turnee în acest an

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 18 iunie 2018 13:10

Pe lângă locul 1 în clasamentul mondial, Simona Halep conduce și în alte ierarhii, după cinci luni de competiție aprigă în circuitul WTA.

Au trecut nouă zile de la succesul Simonei Halep la Roland Garros. După competiția din capitala Franței, WTA a făcut publice statisticile circuitului după cinci luni de turnee, iar românca este în frunte la mai multe capitole.

Cel pe care îl domină clar este cel al returului. Românca este prima atunci când vine vorba despre punctele și game-urile câștigate.

Pentru că foarte puține jucătoare au un serviciu bine așezat, returul devine una dintre armele care pot face diferența. Simona a dovedit acest lucru și la al doilea turneu de Mare Șlem al anului, unde a dominat la acest capitol, ea reușind în cele șapte meciuri jucate pe zgura de la Paris să câștige 43 de game-uri pe serviciul adversarelor.

Simona Halep conduce și în clasamentul victoriilor din acest sezon, ea adunând 35 de succese la cele nouă turnee la care a participat plus întâlnirea de Fed Cup din luna aprilie. Ea împarte prima poziție cu Petra Kvitova când vine vorba despre meciurile de trei seturi câștigate. Cele două au jucat 15 astfel de partide și s-au impus în 13. 

Trei seturi și zgura

Românca a fost învinsă în 2018 într-o partidă de trei seturi doar de Agnieszka Radwasnka, la Miami, și de Caroline Wozniacki la Australian Open. În schimb a trecut de Duan Yingying, Katerina Siniakova, Lauren Davis, Petra Martici, Caroline Dolehide, Oceane Dodin, Viktorija Golubic, Magdalena Rybarikova, Maria Șarapova, Alison Riske, Sloane Stephens și de Angelique Kerber, în două rânduri. 
În ceea ce privește sezonul de zgură, care s-a încheiat o dată cu Roland Garros, dominația Simonei Halep a fost mai mult decât evidentă, ea înregistrând 16 victorii și trei înfrângeri și adunând 2900 de puncte. 

Liderul mondial urmează să revină în circuitul WTA la turneul de la Eastbourne, care debutează pe 24 iunie. Apoi săptămâna următoare, pe 2 iulie începe Wimbledonul, al treilea turneu de Mare Șlem al anului.

Puncte câștigate la retur

1

Game-uri câștigate la retur

2

Cele mai multe meciuri de 3 seturi câștigate

 3

este locul pe care-l ocupă Simona Halep într-un top al punctelor de break convertite cu un procentaj de 50,9, pe primul loc în acest top este Maria Sakkari cu 54,4

6este locul pe care-l ocupă Simona Halep într-un clasament al victoriilor în fața jucătoarelor de Top 10, românca înregistrând în acest sezon 4 succese și 3 înfrângeri. Lider este Petra Kvitova cu 7 victorii și doar un insucces

35de victorii a adunat Simona Halep în prima parte a sezonului, fiind jucătoarea cu cele mai multe succese, ea fiind urmată în acest top de Petra Kvitova cu 32. Românca a înregistrat șase înfrângeri 

Liderii la celelalte categorii

Puncte cîștigate cu primul serviciu: Julia Goerges (72,8 %, 31 de meciuri)
Game-uri câștigate cu primul serviciu:  Julia Gorges (63,6 %, 31 de meciuri)
Puncte câștigate cu serviciul al doilea:  Asleigh Barty (54,7%, 25 de meciuri)
Game-uri câștigate cu serviciul al doilea:  Julia Gorges (63,6 %, 31 de meciuri)
Mingi de break salvate:  Julia Gorges (65,1%, 31 de meciuri)
Mingi de break câștigate:  Maria Sakkari (54,5 %, 24 de meciuri)

Citește și: Noul clasament WTA a fost publicat » Când și unde debutează Halep pe iarbă + urcări pentru două românce

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
10155633308976552
Cornel Perju  •  18 Iunie 2018, 19:15

La fete nu exista diferenta intre turnee mici si grand slamuri pentru ca se joaca 2/3. Singura diferenta ar fi ca premiile in bani si puncte sunt mult mai mari la grand slamuri si de aici motivatia in plus. Lucrul imbucurator pentru Simona e ca celelalte pretendente la pozitia de lider Mondial au mult mai multe puncte de aparat decat Simona pana la sfarsitul anului ceea ce ii poate asigura Simonei suprematia pana dupa AO de anul viitor. Daca Simona ar reusi cumva sa castige inca un grand slam anul asta, atunci suprematia ei ar fi greu de contestat .

adi_stelistul
adi_stelistul  •  18 Iunie 2018, 14:33

De spus insa ca din cele 4 victorii cu jucatoare din top 10 nu mai putin de 3 au fost reusite in turnee GS. Prin comparatie Kvitova n-a invins nicio jucatoare de top 10 in turnee GS. Iar Kontaveit e singura care mai are in turnee de GS mai mult de o victorie cu jucatoare din top 10, mai precis 2 (Ostapenko la AO, Kvitova la RG). In rest alte 13 jucatoare (intre care si Mihaela Buzarnescu) au reusit cate o victorie in turnee de GS cu jucatoare top 10. Daca tot i se reprosa Simonei pana acum ca nu castiga decat in turnee "mici" (adica Mandatory sau P5 - cica erau "mici") sa spunem ca anul acesta lucrurile s-au schimbat radical si ca Simona arata forma de varf tocmai la turneele de varf. Ceea ce e foarte important.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează