SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Au aflat deja verdictul? Veste-șoc, de ultim moment, în cazul Simonei Halep » E pentru prima dată în 2023 când se întâmplă

Simona Halep // FOTO: Imago +35   FOTO
Simona Halep // FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 20:55 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 21:37

Simona Halep (31 de ani, 55 WTA) apare pentru prima dată pe lista preliminară a unui turneu din anul 2023. În așteptarea verdictului din cazul de dopaj, dubla campioană de Grand Slam a fost introdusă de organizatorii de la US Open

  • US Open 2023 este programat în perioada 28 august - 10 septembrie.

Simona Halep (31 de ani, 55 WTA) nu a mai jucat un meci oficial de pe 29 august 2022, când părăsea competiția de la US Open în primul tur, eșec surprinzător în fața ucrainencei Daria Snigur.

Suspendată provizoriu după o probă pozitivă la roxadustat, dubla campioană de Grand Slam așteaptă un verdict din partea organizației independente Sports Resolutions. Răspunsul ar trebui să apară dintr-un moment în altul. 

Vești bune dinspre Simona Halep? Ultima postare le-a aprins speranțele fanilor
SUSPENDARE
Vești bune dinspre Simona Halep? Ultima postare le-a aprins speranțele fanilor

Simona Halep, pe lista preliminară la US Open 2023

Între timp, o veste cel puțin interesantă vine de la New York. Potrivit freelancerului Daniel Radu, Halep a fost introdusă pe lista preliminară a jucătoarelor de la US Open 2023. 

Au aflat deja verdictul? Veste-șoc, de ultim moment, în cazul Simonei Halep » E pentru prima dată în 2023 când se întâmplă
Simona Halep, la poziția 55 pe lista preliminară de la US Open

În dreptul constănțencei apare mențiunea „suspendată provizoriu”. Ieri, jucătoarea noastră NU apărea pe lista americanilor. 

Simona a avut același statut pe durata întregului an 2023, dar nu a apărut până în acest moment pe altă listă preliminară, indiferent de nivelul competiției. 

Simona Halep, în așteptarea verdictului

Includerea pe lista turneului de la New York nu reprezintă nicio certitudine în privința procesului Simonei Halep. Dacă ar deveni oficial, ar însemna că sportiva din Constanța a primit pedeapsa minimă, un an de zile. 

Au aflat deja verdictul? Veste-șoc, de ultim moment, în cazul Simonei Halep » E pentru prima dată în 2023 când se întâmplă
Simona Halep încă așteaptă verdictul din partea Sport Resolutions

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie 2022. 

Ulterior, pe 19 mai 2023, ITIA a anunțat că pe numele lui Halep a fost adăugat un nou cap de acuzare, faptul că în pașaportul ei biologic ar exista „iregularități”.

Ambele acuzații, cumulate, pot duce la o suspendare de minimum 4 ani pentru dopaj și, practic, pot să îi încheie cariera sportivei din România. Speranța Simonei este un verdict ce nu depășește 2 ani. 

Următoarea cale de atac a Simonei Halep, în cazul unui verdict nefavorabil, ar fi Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În mare, cazul s-ar putea încheia cu o concluzie în această vară.

Vești bune dinspre Simona Halep?

Simona Halep continuă să se antreneze în așteptarea unui verdict favorabil din partea celor de la Sports Resolutions, forul care se ocupă de litigiul în care fostul lider mondial e implicat.

Miercuri dimineață, Halep a publicat în contul ei de Instagram un scurt clip de la un antrenament efectuat pe hard, în care jucătoarea din România își exersa serviciul. Fanii ei consideră postarea una de bun augur și stau cu sufletul la gură pentru un deznodământ favorabil Simonei. Vezi imaginea postată de Halep aici. 

VIDEO. Unul dintre primii sponsori ai Simonei Halep intervine în scandalul dopajului

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

A venit un verdict, dar nu cel așteptat de Halep » Anunțul nemilos făcut de ITIA în cazul americancei suspendate în ianuarie
SUSPENDARE
A venit un verdict, dar nu cel așteptat de Halep » Anunțul nemilos făcut de ITIA în cazul americancei suspendate în ianuarie
Prăbușirea lui Jabeur din finala Wimbledon a adus numele lui Halep în discuție
Wimbledon
Prăbușirea lui Jabeur din finala Wimbledon a adus numele lui Halep în discuție

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (12)
valyomanyd
valyomanyd  •  20 Iulie 2023, 10:42
Postat de itu52 pe 19 Iulie 2023, 22:39

E zâmbitoare și încrezătoare, înseamnă că situația nasoală este sub control și îi permite să facă efort - adică să joace. O să treacă și dregerea busuiocului, rămâne de văzut cât rezistă în turneu. Pentru ea U.S Open a fost totdeauna o nucă tare.

Bre, e clar ca te uiți sporadic la tenis ..Ai impresia ca o jucătoare care a stat 10 luni pe bara cum întra sa joace câștigă multe meciuri ?

sughibughi
sughibughi  •  20 Iulie 2023, 10:34

va fi suspendata cert

remarque
remarque  •  20 Iulie 2023, 08:40
Postat de donqhot pe 20 Iulie 2023, 07:22

nu este nicio legatura intre cele 2 cazuri. Gica Popescu a avut sentinta definitiva impotriva lui, la Simona nu s-a demonstrat deocamdata nimic.

Desigur. Deocamdata Simona e nevinovata. As vrea sa ramana asa, dar tare ma tem ca nu iese fum fara foc.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează