SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2022

VIDEO + FOTO Simona Halep, calificare fără emoții în „optimile” de la Wimbledon » Urmează un test de foc!

Simona Halep la Wimbledon 2022 // FOTO: Imago +10   FOTO
Simona Halep la Wimbledon 2022 // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 iulie 2022 20:20 / Actualizat sambata, 02 iulie 2022 23:40

Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA) a învins-o pe poloneza Magdalena Frech (24 de ani, locul 92 WTA), scor 6-4, 6-1 și s-a calificat în „optimile” turneului de la Wimbledon.

  • Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA) a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova (32 de ani, 26 WTA), scor 7-5, 7-6(3), și o va înfrunta în optimile de finală pe Simona Halep.
  • Optimile Wimbledon la feminin: Cornet - Tomljanovic / Rybakina - Martic / Badosa - Halep / Anisimova - Tan / Bouzkova - Garcia / Mertens - Jabeur / Maria - Ostapenko / Watson - Niemeier

Experiența pe marile scene a contat în debutul disputei dintre Halep și Frech. Poloneza, pentru prima dată în turul III al unui turneu de Grand Slam, a început temătoare și s-a văzut condusă cu 4-0 după mai puțin de un sfert de oră. 

Organizatorii de la Wimbledon și-au pus toată lumea în cap: „Simona Halep nu joacă pe Arena Centrală nici dacă ajunge în finală”
Wimbledon 2022
Organizatorii de la Wimbledon și-au pus toată lumea în cap: „Simona Halep nu joacă pe Arena Centrală nici dacă ajunge în finală”

Simona Halep, calificare în „optimi” la Wimbledon 2022

Simona a servit excelent, cu o frecvență ridicată a primei mingi, 72% în actul inaugural, dar a tremurat spre final. A comis o serie de erori total necaracteristice cu lovitura de dreapta și i-a permis Magdalenei să revină la 4-5. 

După 34 de minute de joc fără sclipiri și fără un ritm deosebit, Simona a închis primul set, scor 6-4. 

+6 FOTO

După o scurtă pauză de vestiar și o amenințare de ploaie, jucătoarele au revenit lipsite de inspirație la serviciu. Au fost trei break-uri consecutive, apoi Simona s-a desprins. A apăsat accelerația, a făcut pasul la fileu și a consolidat avantajul, 3-1. 

Din acel punct, jocul a curs într-o singură direcție. Resemnată, Frech a lovit tot mai scurt, o invitație pentru atacul Simonei, iar meciul s-a încheiat după 66 de minute!

233.000 $va primi Halep pentru calificarea în optimile de finală

Halep ajunge în optimile de finală pentru a cincea oară în carieră. Ultima dată când a atins această fază, în 2019, a cucerit și trofeul. 

FINAL » Simona Halep - Magdalena Frech 6-4, 6-1

6-1, Break, set și meci Halep!
5-1, Game Halep: Când pune prima minge în teren, Simona nu are nicio emoție. Forehand-ulei dictează ritmul în aceste secvențe ale partidei, în timp ce Frech pare resemnată.

+6 FOTO

4-1, Break Halep: Orice ar face, orice ar încerca la serviciu, Frech nu găsește soluția pentru a o incomoda pe Simona.
3-1, Game Halep: Simona accelerează, pace pași spre fileu și își consolidează avantajul. 

2-1, Break Halep: Cel mai lung și mai disputat game al înfruntării. Simona îl tranșează cu un backhand încântător în cross, fructificând a treia oportunitate de break.

1-1, Break Frech: Simona comite trei erori cu lovitura de backhand. Nici serviciul nu ajutat-o în acest game, doar 3 dintre cele 6 mingi fiind jucate cu primul. 
1-0, Break Halep: Simona începe agresiv și setul secund. 

A început setul secund! 

6-4, Game și set Halep: Simona își adjudecă actul inaugural după 34 de minute. Ambele jucătoare au cerut o pauză de vestiar.
5-4, Game Frech: Continuă erorile neforțate ale Simonei, 9 până în acest moment. Fără să sclipească, poloneza se apropie la un singur game.
5-3, Break Frech: Sportiva din Polonia surprinde cu un lob, diversifică mult jocul și pune presiune pe serviciul Simonei. Halep comite o dublă greșeală în final. 
5-2, Game Frech: Simona comite două erori necaracteristice. Magdalena adaugă un as trimis în exterior și își adjudecă game-ul.
5-1, Game Halep: Încă un as în contul Simonei, al treilea din partidă. Românca încă nu i-a oferit vreo oportunitate de break adversarei. 

Organizatorii de la Wimbledon și-au pus toată lumea în cap: „Simona Halep nu joacă pe Arena Centrală nici dacă ajunge în finală”
Wimbledon 2022
Organizatorii de la Wimbledon și-au pus toată lumea în cap: „Simona Halep nu joacă pe Arena Centrală nici dacă ajunge în finală”

4-1, Game Frech: Magdalena riscă mult cu serviciul și are câștig de cauză. Nori amenințători se strâng deasupra complexului de la Wimbledon.

4-0, Game Halep: Campioana din 2019 continuă să servească foarte bine. A pus primul serviciu în teren în 82% dintre puncte.

3-0, Break Halep: Simona se apără extraordinar. Ajunge incredibil la o „scurtă” bine plasată de Frech, apoi trimite un voleu din alergare incomod.
2-0, Game Halep: Simona pune prima minge în teren și nu are nicio emoție. Debutul partidei arată o diferență clară între cele două jucătoare.
1-0, Break Halep: Simona lovește precis încă din primul game și trece în avantaj. 
A început partida! Magdalena Frech servește prima.

Citește și alte știri despre Wimbledon 2022:

Irina Begu, eliminată de Jelena Ostapenko în turul III la Wimbledon » Românca a luat primul set, dar letona s-a dezlănțuit apoi

Moment colosal la Wimbledon: locul 103 și mamă a doi copii a învins locul 5 mondial! Premieră istorică

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
truiad
truiad  •  03 Iulie 2022, 17:43

Am obosit sa citesc articole si comentarii despre S. Halep, imens majoritar subiective: mai ales superpozitive in presa de specialitate; deseori cu ura sau adulatie extrema in comentarii. Din pacate, ca si alte persoane publice (de ex Arsinel), Simona este ahtiata dupa bani si nu renunta la nicio posibilitate de a mai incasa venituri de ori unde, reclame de ex. Realitatea e simpla: cea mai buna tenismena din toate timpurile din Romania, una dintre cele mai bune tenismene din lume din ultimii cel putin 10 ani. Asta nu inseamna ca este invincibila sau ca multele saptamani cat a stat pe primul loc in clasamentul WTA nu reflecta si o situatie conjucturala. Mai mult echilibru in atitudine ar fi foarte benefic si pentru zisii specialisti sportivi si pentru comentatori. Situatia generala a Romaniei ar fi alta, nu s-ar fi ajuns la "linistea" politica cu care se lauda presedintele tarii, aproape catrastrofala.

267890
267890  •  02 Iulie 2022, 20:44

Ar fi cazul să-și facă bagajele. E de ajuns cât o vedem în reclame.

lulu
lulu  •  02 Iulie 2022, 19:25
Postat de poison pe 02 Iulie 2022, 19:17

Irelevant. Important e ca nimeni, dar absolut nimeni să nu mai confunde vreodată echipa de tradiție Steaua București cu tânăra echipă din Ilfov Fotbal Club FCSB 2003 SA.

Numai nu ne impusca dacă mai facem confuzia asta Lasă și respecta și alte păreri.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează