SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

SIMONA HALEP - MARKETA VONDRUSOVA // Simona Halep și Roger Federer, la poli opuși! Ce spun cei doi despre nevoia de a lucra cu un psiholog : „A devenit esențială” vs. „Nu e una dintre preocupările mele”

Simona Halep și Roger Federer
Simona Halep și Roger Federer

Articol de - Publicat marti, 12 martie 2019 10:00

În timp ce românca Simona Halep, locul 2 WTA, spune că lucrează cu un psiholog de câțiva ani și acest lucruri i-a schimbat optica, elvețianul Roger Federer, locul 4 ATP, a dezvăluit că a apelat acum mulți ani la unul pentru o perioadă scurtă.

  • Simona Halep, 27 de ani, locul 2 WTA, va juca azi, în jurul orei 21:30, cu Marketa Vondrousova, 19 ani, 61 WTA, în „optimile” turneului de la Indian Wells. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe TV Digi Sport.

Indian Wells e un turneu unde e loc de conferințe de presă lungi și cu multe informații. Jucătorii de top nu sunt atât de presați ca în turneele de Mare Șlem și de aceea au timp să răspundă mai elaborat la provocările ridicate de jurnaliști. O temă care a apărut în discuțiile de duminică a fost cea a mentalului în tenis.

Cred că această parte a devenit esențială în tenisul de astăzi. De câțiva ani lucrez cu un psiholog. Nu e ușor să rămân concentrată zi de zi ca să dau maximum pe teren. Am învățat multe lucruri, mai am și altele. Vreau să devin din ce în ce mai bună în ceea ce privește acest aspect. Mă ajută enorm. Dacă te accepți cu bune și cu rele, poți progresa”, a spus Simona Halep. Jucătoarea în vârstă de 27 avea în trecut episoade în care încerca să lucreze cu un psiholog, dar au fost sporadice. Cel care a convins-o că e nevoie de o legătură de lungă durată a fost Darren Cahill.

Soția și antrenorii, cele mai importante roluri

Ajuns la 37 de ani, Roger vede altfel lucrurile. „Pregătirea mentală nu este una dintre preocupările mele. Prefer să mă concentrez pentru a avea o viață echilibrată alături de soția mea, de copii. Nu am mai lucrat cu un psiholog de vreo 20 de ani. A fost vorba de un an și de atunci nu am mai apelat niciodată la unul", a explicat elvețianul.

În viața unui jucător de tenis, deciziile pe care le-a luat la un moment dat îi influențează cariera. Când a venit vorba despre acest subiect în conferințele celor doi, Roger a vorbit despre influența soției sale, iar Simona Halep despre cea a antrenorilor.

„Cred că am avut mult noroc că am cunoscut-o pe Mirka atât de devreme în viața mea. La nivel profesional, ea mi-a oferit stabilitate. Era foarte profesionistă, în timp ce eu în acei ani nu eram. Apoi m-am confruntat cu diverse situații, începând de la oamenii din jurul meu, antrenori și restul. Nu știu dacă aș fi ales altfel. Sunt mulți oameni cărora ar trebui să le mulțumesc", a spus elvețianul. El și Mirka s-au întâlnit prima oară la Jocurile Olimpice, din 2000, de la Sydney. Pentru un loc în optimi de finală, Roger se va duela marți cu Stan Wawrinka.

Fostul lider mondial în circuitul feminin a răspuns nuanțat: „E greu de spus dacă aș schimba vreo decizie pe care am luat-o . Fiecare antrenor cu care am lucrat a fost important pentru mine. Fiecare dintre ei a pus o cărămida la construcția cea mare. Darren m-a ajutat foarte mult, am învățat o sumedenie lucruri de la el. Faptul că am ajuns lider mondial și am câștigat un turneu de Mare Șlem este mulțumită lui Cel mai important într-o carieră e să-i alegi pe oamenii din jurul tău și să înveți de la ei, să aduni energie pozitivă de la ei”.

„Nu-mi aduc aminte să mai fi jucat cu ea. Va fi ceva nou și, evident, deloc ușor”despre Marketa Vondrousova, 19 ani, locul 61 WTA

20 de trofee de Mare Șlem are Roger Federer în carieră, iar în total în circuitul masculin a adunat 100 de turnee câștigate. La Indian Wells s-a impus în 2017, 2012, 2006, 2005 și 2004

1 trofeu de Mare Șlem are Simona Halep, iar în circuitul feminin a adunat 18 turnee câștigate. La Indian Wells s-a impus în 2015

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează