SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

Simona Halep, mărturisiri despre ce simte pe teren: „Am arsuri la stomac, mă simt rău, nu pot să mănânc”

Simona Halep / foto: Guliver/Getty Images +37   FOTO
Simona Halep / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 11 ianuarie 2021 08:49 / Actualizat luni, 11 ianuarie 2021 09:31

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) se pregătește de startul Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului. Până la plecarea spre Antipozi, jucătoarea noastră a vorbit despre emoțiile cu care se confruntă la meciurile sale.

Simona Halep a fost întrebată dacă emoțiile pe care le are pe teren sunt asemnătoare celor pe care le ai în momentul în care te îndrăgostești. Campioana de la Wimbledon 2019 a oferit un răspuns elaborat, vorbind despre senzațiile pe care le experimentează în unele momente ale partidelor.

„Atunci când ne îndrăgostim, sunt fluturași frumoși, ți-e drag de ei. Pe teren, eu le numesc emoții negative, care te încurcă. Îmi dau arsuri la stomac, mă simt rău, nu pot să mânânc, nu pot să beau prea bine, așa cum o fac normal. Atunci îmi dau seama că sunt emoții negative

Da, mi-au tremurat mâinile pe rachetă. Și mâinile, dar și picioarele. Ți se pare că nu mai poți să alergi, că nu mai ai coordonare. Te simți grea, ți se pare că nu mai ai viteză. Nu am scăpat de emoții negative și nu cred că voi scăpa vreodată”, a explicat Halep. 

Simona Halep: „Emoțiile fac parte din noi și trebuie să le acceptăm așa cum sunt”

Simona Halep a vorbit și despre progresele pe care le-a înregistrat de când a început colaborarea cu celebrul psiholog Alexis Castorri.

„Consider că fac parte din noi și trebuie să le acceptăm așa cum sunt. Am lucrat și lucrez în continuare cu o doamnă psiholog, care nu e din România. Ea m-a învățat să accept această latură și să nu-mi doresc să fiu altfel. 

Când descoperi și partea mai puțin bună a ta și poți s-o accepți, consider că poți să faci un pas înainte în ce poți să faci mai bine pe teren. Emoțiile pozitive îmi dau adrenalină, îmi dau un boost de energie ca să merg și să dau tot ce am mai bun din mine”, a declarat Simona Halep, într-un interviu acordat pentru Aleph News

Simona Halep, despre carantina de la Australian Open

„Știu că va fi dificil din punct de vedere mental, dar simt că experiențele mele în bule din 2020 mă vor ajuta să știu la ce să mă aștept. Sunt mai puțin stresată și pentru că știu că au COVID sub control în Australia și că odată ce se termină perioada de carantină, vom fi liberi!”, a declarat Simona Halep pentru Reuters.

În fiecare zi dintre cele 14 pe care le vor petrece în carantină, jucătorii vor avea la dispoziție 5 ore pentru a se antrena, decizie salutată de Simona Halep.

FOTO Simona Halep, imagini de colecție

+33 FOTO

VIDEO Simona Halep, despre perioada în care a avut COVID: „Așteptam de la zi la zi să se întâmple ceva rău”

Citește și alte știri despre Simona Halep: 

Simona Halep, interviu înainte de Australian Open » Cum vede perioada de carantină care precede turneul: „Știu că va fi dificil”

Simona Halep, propunere neașteptată primită de la liderul WTA înainte de Australian Open: „Mereu face asta”

SPECIAL GSP. Mituri și realități în tenis » De ce clachează jucătorii în momentele cheie? 3 exemple celebre, cu Simona Halep, Federer și Nadal în prim-plan

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close