SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Simona Halep explică ce temeri are înainte de meciul cu Mertens, pe care a învins-o de patru ori: „Va fi dificil”

Simona Halep. Sursă foto: Guliver/Getty Images +6   FOTO
Simona Halep. Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat marti, 04 mai 2021 08:14 / Actualizat marti, 04 mai 2021 09:22

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA) o întâlnește azi, la Caja Magica, pentru un loc în sferturile de finală pe Elise Mertens (25 de ani, 16 WTA), pe care a învins-o în patru din cinci ocazii.

  • Meciul Halep - Mertens se joacă azi, pe terenul „Manolo Santana”, și nu va începe mai devreme de ora României 14:00. Partida Simonei Halep e programată după duelul Karen Khachanov - Kei Nishikori, care va începe la ora 12:00

Aventura Simonei Halep la turneul de la Madrid continuă azi în optimi de finală cu un meci împotriva belgiencei Elise Mertens, 16 WTA și 25 de ani. În trecut, ele s-au mai confruntat de cinci ori, așa că nu va fi nicio necunoscută pentru jucătoarea din România. 

„Am întâlnit-o deja de câteva ori, știu cum joacă. Va fi dificil pentru că mereu intră în teren, stă pe linia de fund și îi place să lovească tare mingile”, a spus Simona, însă e mereu mai bine să te duelezi cu cineva cu care ai mai evoluat pentru că unele senzații rămân. 

Mai mult, din cele cinci întâlniri, românca în vârstă de 29 de ani a câștigat patru. Mertens a învins-o doar în 2019 la Doha, pe hard. Pe zgură, în cele trei partide disputate pe această suprafață, Elise nu a reușit să-i ia nici măcar un set Simonei. 

Acum două săptămâni, belgianca a ajuns până în finala de la Istanbul, unde a fost învinsă de Sorana Cîrstea, în timp ce Simona a pierdut în semifinale la Stuttgart. 

+2 FOTO

Simona Halep și nevoia de meciuri

Românca a dat din nou asigurări că este bine și că accidentarea de la umăr e în trecut, reușind acum să evolueze fără durere. „Eram încrezătoare de când am venit la Madrid pentru că mereu am jucat bine aici. Am avut însă o pauză lungă după Australia, chiar dacă am jucat acel meci la Miami, nu a fost suficient. Așa că aveam nevoie de meciuri oficiale”, a explicat ea în conferința de presă în limba engleză. 

„Am fost stresată înainte de partide, dar acum mă simt mai bine, mental sunt mai bine. Pot să spun că mă bucur mai mult, nu mai am acele emoții negative. Sunt într-un punct bun acum”.

4 meciuria jucat Simona Halep în acest sezon împotriva jucătoarelor de Top 20, câștigând două dintre aceste confruntări

Meciurile directe dintre Halep și Mertens

TurneuAnScor
Madrid 20186-0, 6-3 
Roland Garros20186-2, 6-1 
Doha 20196-3, 4-6, 3-6
Australian Open 20206-4, 6-4
Praga20206-2, 7-5

VIDEO Ion Țiriac, dezvăluiri în premieră despre turneul de la Madrid: „Costuri peste costuri! Nici sponsorii nu mai plătesc tot anul acesta”

Citește și alte știri despre Simona Halep:

EXCLUSIV Simona Halep: „Îmi place să gândesc tenisul, nu să-l joc la întâmplare” » Dubla campioană de Grand Slam explică sensul unui gest pe care-l face în timpul meciurilor

Simona Halep: „Am simțit cu adevărat Paștele aici, am ciocnit ouă și cu domnul Țiriac” » „Nu mai am emoții negative. Sunt într-un punct bun acum”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează