SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep, mesaj clar pentru șefii tenisului: „Ori e permis peste tot, ori e scos!”

Simona Halep și Darren Cahill// FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep și Darren Cahill// FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat joi, 12 martie 2020 22:47

Simona Halep (2 WTA, 28 de ani) a vorbit despre on-court coaching și a avut un mesaj pentru șefii Federației Internaționale de Tenis și cei ai WTA.

Jucătoarea de tenis este de părere că pentru o jucătoare este dificil că la turneele WTA are posibilitatea de a chema antrenorul în timpul meciurilor pentru a primi sfaturi, dar la turneele de Grand Slam nu poate face asta.

„Ori este permis peste tot, ori e scos de tot. Te obișnuiești într-un fel, iar când nu ai posibilitatea de a apela la on-court coaching parcă e diferit. Din ce am observat, mă ajută foarte mult. Și la turneele de Grand Slam, unde e presiunea mai mare și simt nevoie de sfaturi, m-am descurcat bine. Ai posibilitatea să îți rezolvi singur problemele.

Poate la turneele mici, unde ai voie să chemi antrenorul, te gândești «Oare ce mi-ar zice antrenorul? Hai să-l chem» și mintea devine leneșă. Nu îți mai dai interesul. Eu aș fi de acord să nu mai fie on-court coaching, dar și dacă rămâne nu îmi displace”, a declarat Simona Halep într-un interviu acordat lui Dragoș Suciu, la TV Digi Sport.

Citește și:

Simona Halep ratează o șansă rară » S-ar fi întâmplat prima dată după mai bine de 10 ani

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
214882702219077
Felicia Mandrea  •  16 Martie 2020, 08:22

Eu sustin ca fiecare meci de tenis ar trebui sa fie un examen cu ajutorul careia ADEVARATA(UL) CAMPION(OANA) va putea sa fie selectata datorita nu numai pregatirii tehnice, DAR MAI ALES CUM REUSESTE SA SE DESCURCE SI SA INVINGA VICISITUDIILE CE APAR IN SITUATIILE CRITICE DIN MECIURI. Nu sunt deloc de acord ca antrenorii sa fie aceia care castiga meciurile elevilor sai, ca de exemplu, precum a procedat DAREEN CAHILL CARE PRACTIC I-A DOBANDIT SIMONEI HALEP VICTORIA IMPOTRIVA BIANCAI ANDREESCU LA TurneulCampioanelor-2019 DIN CHINA. Fara interventia lui Cahill, Simona ar fi pierdut meciul cu Bianca datorita faptului ca nu ar fi stiut cum sa o bata pe Bianca (care oricum atunci juca fiind accidentata)

267890
267890  •  16 Martie 2020, 06:59

Dupa parerea mea coaching-ul ar trebui sa fie complet eliminat. Tenisul e un sport unu la unu, doi la doi, nu e circ nu e show TV. Un meci intre doi jucatori/jucatoare, mai ales atunci cand sunt de valoare apropiata, se decide in primul rand mental si in aceasta ecuatie nu are ce cauta antrenorul. Dar cred ca exista presiune si din partea televiziunilor pentru ca pauzele de coching sunt mana cereasca pentru publicitate. ...si armai trebui eliminat ceva, urletele.

valeri.gazzaev.always.here
valeri.gazzaev.always.here  •  12 Martie 2020, 23:14

Agassi spunea ca tenisul e cel mai singuratic sport dintre toate. Esti tu singur cu adversarul. Atat. Exceptie davis cup, fed cup sau atp cup, cand luoti pt tara ta. Avea dreptate Andre. Am jucat tenis si stiu. Asta e esenta tenisului. E un sport atat de mental, e deosebit intr-un fel. Pe cat de greu, atat e de frumos. Tu trebuie sa gasesti de unul singur solutia. Te inveti sa nu depinzi de nimeni si nimic. Iti infrunti demonii. Despre asta e vorba, asta e farmecul. In mod normal, acest on-court coaching nu are ce cauta in acest sport. Poti sa abuzezi de el cat vrei in sporturile de echipa. Nu aici.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează