SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Simona Halep, noi declarații despre inițiativa revoluționară a lui Roger Federer: „Bărbații și femeile ar trebui plătiți la fel”

Simona Halep și Roger Federer
Simona Halep și Roger Federer

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 aprilie 2020 17:37

Tenisul se află în pauză forțată pentru o perioadă neterminată, toate turneee fiind oprite din cauza pandemiei de COVID-19. În spatele ușilor închise, se vehiculează diverse variante privind viitorul acestui sport. 

Recent, Roger Federer a produs o unificare a celor două foruri care conduc tenisul feminin și cel masculin: WTA și ATP. Printre cei care au salutat inițiativa marelui campion elvețian s-a numărat și Simona Halep (28 de ani, 2 WTA), care a vorbit din nou despre acest subiect în presa internațională:

„Cred că avantajele acestei fuziuni ar fi unificarea sportului, am deveni mai puternici împreună. 

Bărbații și femeile să fie la același nivel, vânduți și promovați în aceeași manieră, cu oportunități egale și, bineînțeles, să beneficieze de același fond de premiere”, a declarat Halep, potrivit Reuters.

Simona Halep și Rafael Nadal susțin viziunea lui Federer

Postările lui Federer au atras un val de entuziasm, atât din partea fanilor, cât și din partea unor alte nume importante ale tenisului. La întrebarea „Sunt singurul care  consideră că acum este timpul potrivit pentru tenisul feminin și cel masculin să se unească?”, elvețianul a primit răspunsuri rapid.

„Nu ești singurul”, a postat Simona Halep. Și Rafael Nadal a susținut punctul de vedere al lui Federer: „Sunt complet de acord, ar fi minunat să ieșim din această criză globală cu fuziunea tenisului masculin și al celui feminin într-un singur for”.

Cum justifică Federer propunerea

Federer și-a explicat punctul de vedere: „Este prea confuz pentru fani când există diferite sisteme de clasare, sigle diferite, site-uri diferite, categorii de turnee diferite. Ar fi trebuit să se întâmple de mult timp, dar poate că acum chiar este momentul. 

Toate sporturile trec printr-o perioadă dificilă, din care putem ieși cu două organizații slăbite sau cu una puternică”.În acest moment, toate turneele de tenis sunt suspendate cel puțin până la data de 13 iulie, din cauza pandemiei de COVID-19. 

Citește și alte știri despre tenis:

SPECIAL GSP. Mituri și realități în tenis » De ce clachează jucătorii în momentele cheie? 3 exemple celebre, cu Simona Halep, Federer și Nadal în prim-plan

Eugenie Bouchard își provoacă din nou fanii: cum poți ajunge la cină cu sexy-jucătoarea din Canada

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
kordell
kordell  •  29 Aprilie 2020, 20:52

Exact cum ai spune ca fotbalistii din Mamaliga 1 sa fie platiti egal cu aia din EPL .

bazinga
bazinga  •  29 Aprilie 2020, 19:36

Niciun sportiv pe lumea aceasta-NU MERITA BANII PE CARE-I PRIMESTE!Sportul a ajuns la niste dimensiuni financiare halucinante,se vehiculeaza sume astronomice si sunt in joc milioane si milioane la orice competitie!Sportivii castiga aberant si nejustificat....ei fiind majoritatea niste monumente de prostie si incultura!Mafia chineza controleaza toate marile case de pariuri din lume si arabii fac cele mai odioase si oneroase afaceri in fotbalul britanic,mai ales...Totule ste o mizerie uriasa!NU este normal ca tenisul feminin sa fie platit la acelasi nivel cu cel masculin-NICIODATA!Ce joaca fetele....comparativ cu ce ofera tenisul masculin,este absolut ridicol,penibil si jalnic!In ***......nu ai ce vedea!Tenisul in sine oferit de fete este la ani lumina in spatele celor oferit de baieti,sa fim seriosi!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  29 Aprilie 2020, 19:27

Este absolut normal ca platile sa nu fie diferentiate dupa genul jucatorilor. Asta ar fi absurd. Dar este absolut normal ca ele sa fie diferentiate dupa plus-valoarea pe care fiecare o aduce. ITF in turneele de GS a egalat premiile, desi in circuitul WTA premiile sunt cam 40-45% fata de cele din circuitul ATP. De fapt asta este diferenta de plus-valoare produsa de unii si de altii. Un turneu International de fete merge de la 275000 la 775000 $ (la Shenzen), in timp ce un ATP 250, nivelul cel mai slab la baieti, are premii de la 600000 la 1.5 milioane (Doha). Si la nivelurile urmatoare, P10 la fete - ATP 500, respectiv P5 si Mandatory la fete, respectiv ATP 1000 la baieti, se pastreaza proportiile. Cu exceptiile IW, Miami si Madrid, unde la fel ca la turneele GS premiile sunt egale. E frumoasa egalitatea asta, dar nu e reala. Daca ar fi atunci si turneele feminine ar fi capabile sa stranga fonduri de premiere ca si cele masculine. Si nu sunt.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează