SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

"Simona Halep nu triumfă la Wimbledon" » Britanicii au creat algoritmul care dă numele câștigătoarei, iar surpriza e imensă!

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 29 iunie 2018 20:28

Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) este cap de serie numărul 1 la Wimbledon și a șasea favorită în opinia bookmaker-ilor. Un algoritm creat de britanicii de la The Telegraf nu îi dă șanse la trofeu. 

Specialiștii în tenis de la The Telegraf au analizat turneul de la Wimbledon bazându-se strict pe un model matematic și au ajuns la concluzia că Madison Keys (10 WTA) este jucătoarea cu cele mai mari să câștige Marele Șlem.

gettyimages 987082344
La pariuri, Keys e abia a cincea favorită la trofeu

După ce le-au scos din calcule pe surorile Williams, care ar fi dat peste cap întregul sistem de calcul, englezii au trecut la socotit. 

Au fost analizate date din ultimii 15 ani. Printre criterii s-au numărat:

  • vârsta pe care câștigătoarele o aveau în momentul finalei
  • mâna cu care lovesc
  • poziția din clasament la momentul respectiv
  • țara și forma pe care o traversau.

Matematica nu e de partea lui Halep, concluzia britanicilor fiind clară: "Numărul 1 nu câștigă la Wimbledon". Principala favorită nu a reușit să triumfe pe iarba londoneză decât în 5 situații în perioada analizată: Serena Williams de 4 ori și franțuzoaica Amelie Mauresmo o dată, în 2006.

29 de ediții au fost câștigate de jucătoare din Statele Unite ale Americii

77,5dintre câștigătoarele de la Wimbledon sunt jucătoare de mâna dreaptă

Vezi și: S-a tras la sorți tabloul masculin de la Wimbledon » Cu cine joacă Federer și Nadal + meciuri-șoc în primul tur » Adversar complicat pentru Marius Copil

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
10207202405083487
Nanu Daniel  •  30 Iunie 2018, 17:55

"77,5 a cheltuit Arsenal în sezonul 2012-2013 doar pe salarii, cu 87 de milioane mai mult decît au încasat "tunarii" din drepturi TV" Cu alte cuvinte arsenal a incasat din drepturile tv ....(minus) - 9.5 milioane. Adica au scos bani de la ei din buzunar si le-au platit la televiziuni. :)

t0ni
t0ni  •  30 Iunie 2018, 14:23
Postat de spinoza pe 29 Iunie 2018, 23:31

Prostie englezeasca!

Da ma, s-o adunat tot poporul englez sa dezbata pe tema asta. :-))) Au preluat si astia tampeniile scrise de nu stiu ce "experti" precum avem zi de zi si aici pe forum si patriotii de cariera ai tarii s-o smimtit ofensati si au vazut ei un atac la imaginea sportului romanesc si al sportivei Halep! Tara asta e varza tocmai ca poporul asta e bombardat doar de stiri pline de "teribilism" si "teorie a conspiratiei"! Stiu ei jurnalistii ce sa serveasca majoritatii ce e compusa din natarai cu gandiri infierate si care isi poarta capul pe umeri doar ca sa nu le ploua in gat. :-)) Noroc ca Halep si alti sportivi romani mentin distanta fata de ce scriu niste vanatori de trafic si reactioneaza niste neica nimeni.

t0ni
t0ni  •  30 Iunie 2018, 14:13
Postat de Danut Ognean pe 30 Iunie 2018, 12:38

sper ca britanicii sa planga ca francezii la finalul turneului!fortza simona

Si in ziua de azi plang francezii, englezii si tot mapamondul fiindca uneori pe Halep o urmaresc si aia ce stau mai lent cu gandirea. :-)))

Vezi toate comentariile (15)
Comentează