SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Simona Halep o contrazice pe Serena Williams în conflictul cu arbitrul Ramos: "Nu văd nici o diferență între regulile pentru femei și cele pentru bărbați"

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 28 septembrie 2018 10:16

Mai multe jucătoare de tenis au comentat conflictul din finala US Open, dintre Serena Williams (37 de ani, 16 WTA) și arbitrul Carlos Ramos. Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) a opinat că portughezul a acționat corect. 

"Regulile sunt reguli. Nu văd nici o diferență între regulile pentru femei și cele pentru bărbați. Cred că arbitrii își fac doar treaba. Eu n-am avut niciodată probleme cu Ramos sau cu vreun alt arbitru. Am primit sancțiuni când a fost cazul, e normal", a declarat Halep pentru CNN.

"Am văzut bărbați spunându-le arbitrilor multe lucruri, iar eu sunt aici pentru a mă lupta pentru drepturile femeilor, pentru egalitate, pentru tot felul de lucruri. Și să-mi ia un game după ce l-am făcut hoț mă face să simt că e ceva sexist. El nu i-a făcut asta unui jucător când l-a făcut hoț. Nu-mi vine să cred!"
Serena Williams pe 8 septembrie

Ce au spus alte jucătoare despre incident:

Petra Kvitova (28 de ani, 5 WTA): "Uneori când ești sancționată, e doar pentru că ai încălcat regulamentul, nimic mai mult. Am primit și eu destule avertismente, n-ai ce să faci. Nu trebuie să le lași să te afecteze"

Caroline Garcia (24 de ani, 4 WTA): "Arbitrii tratează femeile și bărbații la fel, din experiența mea. Cred că dacă un jucător s-ar enerva și ar reacționa precum Serena în finală, atunci ar primi aceeași pedeapsă"

Caroline Wozniacki (28 de ani, 2 WTA): "Cred că are sens ce spune Serena. Fiecare poate avea părerea lui. Când joci o finală de Mare Șlem, lupți pentru al 24-lea titlu, să fii cea mai buă jucătoare din istorie e normal să fie vorba și de multe tensiuni, emoții. Dacă lumea o știe pe Serena, i-a urmărit cariera, știe că ea niciodată nu beneficiază de coaching și nu cere ca antrenorul să coboare pe teren. Ca arbitru trebuie să fii conștient de asta. Serena nu vorbește cu cei din loja ei. Trebuia să-i dea un avertisment minor și, dacă semnele veneau dinspre echipa ei, să discute cu ei și să le spună să se oprească. Regulile sunt cam confuze"

Madison Keys (23 de ani, 18 WTA): "A fost o experiență nefericită. E trist pentru Naomi Osaka. A jucat foarte bine, dar publicul nu s-a purtat cu ea așa cum merita. Primele cuvinte pe care le-a spus după ce a câștigat primul ei Grand Slam au fost «Îmi cer scuze». M-am simțit atât de prost, a fost trist să vezi ce se întâmpla"

Vezi și: Sexism în tenis?! Au apărut și datele oficiale din ultimii 20 de ani! » Categoria unde femeile sunt sancționate mai des

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
347655969058390
Ion Popescu  •  28 Septembrie 2018, 15:36
Postat de merace pe 28 Septembrie 2018, 10:54

Joaca romancele la Beijing in calificari, si voi faceti compilatii din articolele vechi, din lipsa de subiecte?!

GSP este sub orice critica. Te intocxica cu Becali si cu barfe. Trebuie sa cauti pe ziare straine de sport ca sa mai afli la timp cate ceva.

ucluj2011
ucluj2011  •  28 Septembrie 2018, 14:35

Bravo Simona!!!

pavel_dumitrescu
pavel_dumitrescu  •  28 Septembrie 2018, 11:33

Nici o jucatoare intreaga la minte nu ii poate lua vreodata apararea afro-americancei needucate.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează