SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN 2019

Simona Halep, OUT de la US Open 2019! Eliminare dramatică împotriva americancei Taylor Townsend!

Articol de - Publicat joi, 29 august 2019 09:00

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) a pierdut în turul secund la US Open 2019 cu americanca Taylor Townsend (23 de ani, 116 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-7 (4). Townsend va juca în turul următor cu Sorana Cîrstea, singura româncă rămasă în concurs. 

Simona Halep a jucat al doilea meci de la New York pe cea mai mare arenă de tenis din lume, "Arthur Ashe" având 23.771  de locuri. Fostul lider mondial a avut nevoie de câteva momente pentru a-și stabili reperele fiindcă prima partida a ei s-a jucat pe "Louis Armstrong". 
 

După clipele de adaptare, Simona nu s-a mai uitat în urmă, deși Taylor Townsend, o stângace extrem de talentată, a încercat să o surprindă cu urcările sale la fileu. 

Ca și  precedentele trei întâlniri, românca a gestionat perfect propunerile americancei în vârstă de 23 de ani și clasată pe poziția 116 WTA.

 Halep a pasat-o de câte ori a avut ocazia și a câștigat schimburile lungi, iar după 31 de minute conducea cu 1-0 la seturi, după un 6-2 convingător, care a fost aplaudat îndelung de Nadia Comăneci și Virginia Ruzici, aflate în loja româncei. 

Schimbare de forțe

Dubiile pe care nu le avusese în prima parte au început să se adune în setul următor, iar Townsend a relaxat brațul, a fost inventivă, iar aceste lucruri s-au materializat și pe tabelă, ea reușind să se distanțeze la 4-1. Simona nu a reușit să o mai prindă din urmă și astfel s-a consemnat primul set pierdut de româncă în fața americancei în cele patru întâlniri dintre ele. 

6-3 și Simona a simțit nevoia să se izoleze de zumzet, punându-și prosopul pe cap.

Alunecarea româncei avea să continue. Mai puțin inspirată la serviciu, pierzând din luciditate, a ajuns să distrugă o rachetă, lăsând la iveală tumultul interior. 

Townsend a rămas fidelă tacticii sale de serviciu-voleu cu care a făcut multe puncte, spre extazul americanilor din imensa arenă. La 4-2, Halep a avut trei șanse de a reveni în set, însă Taylor a venit cu loviturile sale fine și le-a anulat pe toate, dovedind o stăpânire de sine incredibilă. Românca a mai domolit un pic din tumult, dar jocul nu a revenit la nivelul din primul set, astfel că Townsend s-a aflat în postura de a servi pentru a închide meciul la 5-4. 

În acele momente Simona a devenit mare, dovedindu-și experiența și salvând cele două mingi de meci ivite cu reveruri în lung de linie.  S-a ajuns la 5-5, iar românca a revenit în avantaj, după un game de care a ținut cu dinții. Decibelii au urcat exponențial în următorul game, americanii încercând să o poarte spre tie-break pe preferata lor, care a salvat și ea la rândul său o minge de meci. 

Primul succes din patru

Dorința spectatorilor s-a împlinit și meciul a ajuns la tie-break, unul care a început cu un punct cedat de româncă pe propriul serviciu, urmat de câteva palme peste coapsă. Echilibrul și tensiunea s-au derulat în continuare. Cea care a clipit a fost până la urmă  Simona Halep, care a cedat tie-break-ul cu 4-7. 

Este prima victorie a americancei în fața Simonei Halep din patru partide disputate, iar în meciul următor ea se va duela cu Sorana Cîrstea. 

Pentru Simona turneele de Mare Șlem s-au încheiat anul acesta, ea reușind să acceadă în optimi de finală la Australian Open, sferturi la Roland Garros și câștigând trofeul la Wimbledon.  

Halep - Townsend 6-2, 3-6, 6-7 (4)

6-6, TIEBREAK, după ce Simona a ratat o minge de meci pe serviciul americancei. 
6-5, game Halep! Simona dă tot ce poate și conduce pentru a doua oară în setul decisiv!
5-5, BREAK FABULOS HALEP. Jucătoarea noastră a salvat două mingi de meci, la 40-15 pentru americancă, a întors gameul și a egalat! Hai, Simona! 
4-5, game Halep. Cu emoții, după un 15-30, Simona trimite setul în faza critică. Reușește americanca să închidă? 
3-5, game Townsend. Americanca mai servește o dată consistent pe propriul serviciu și e la un singur game de calificarea în turul 3 la US Open. 
3-4, game Halep. Simona se menține în luptă.
2-4, game Townsend. Simona a avut 3 mingi de break, la 0-40, dar nu a fructificat pe niciuna dintre ele!
2-3, break Townsend. Simona face greșeli în serie, nu reușește să își adjudece nici punctele de pe linia de fund, iar americanca face break. 
2-2, game Townsend. Adversara Simonei reușește să se mențină în joc cu o evoluție foarte solidă;
2-1, game Halep. IZBUCNIRE DE NERVI a Simonei, care rupe o rachetă la 30-30, dar câștigă următoarele două puncte și conduce la gameuri. 
1-1, game Townsend. Americanca își apără serviciul, cu aceeași strategie de urcare la fileu. 
1-0, game Halep. Simona simte presiunea americancei, care vine foarte des la fileu. Jucătoarea noastră a asprit serviciile și și-a adjudecat gameul. 

Set surpriză pentru Townsend, 3-6

3-6, set Townsend. Este primul set câștigat de americancă în fața jucătoarei noastre, în 4 întâlniri. 
3-5, game Halep. Simona o forțează pe americancă să servească pentru set. 
2-5, game Townsend. Americanca servește foarte bine și nu îi lasă Simonei posibilitatea de a lupta pentru un rebreak. Townsend urcă repede la fileu și câștigă relativ ușor mingile. 
2-4, game Halep. Simona trimite un rever în lung de linie și închide gameul. 
1-4, break și game Townsend. Americanca își păstrează calmul și face din nou break, apoi confirmă breakul și se duce la 3 gameuri de Simona. 
1-2, BREAK SIMONA HALEP. Reacție imediată a jucătoarei noastre, care își recuperează gameul, grație unor passinguri inspirate.
0-2, game și break Townsend. Start mai aspru de set secund, Simona s-a luptat pe propriul game. Americanca a făcut breakul, deși Simo a avut 40-30. 

Primul set, o formalitate: 6-2 pentru Simona

6-2, SET SIMONA HALEP. Serviciu excelent, iar jucătoarea noastră are nevoie doar să mențină nivelul. 
5-2, BREAK SIMONA HALEP. Jucătoarea noastră dublează breakul și domină meciul. 
4-2, game Halep. Simona confirmă breakul cu un game la zero.
3-2, BREAK SIMONA HALEP. Campioana de la Wimbledon își arată clasa (din nou). Simona își plimbă adversara, e foarte mobilă. Reușește breakul și strânge pumnul cu determinare spre lojă! 
2-2, game Halep. Simona a servit bine, încrezătoare. Jucătoarea noastră pare foarte concentrată pe partidă.
1-2, game Townsend. Simona s-a deplasat foarte bine, a făcut un punct de senzație pentru 15-30, un cross în diagonală, cu Townsend venită la fileu. Americanca a făcut dublă greșeală la 40-30, dar s-a repliat și și-a adjudecat gameul. 
1-1, game Halep. Sub privirile atente ale Nadiei, Simona a înfruntat cu greu loviturile puternice ale adversarei, care a încercat să fie foarte agresivă. Gameul s-a dus în prelungiri, iar Simona a închis. 
0-1, game Townsend. Americanca se impune într-un prim game de control. Simona a avut, totuși, 30-15. 
A început partida. Americanca servește prima. 

Cele două jucătoare au intrat pe arena Arthur Ashe. Jocul va începe în câteva minute, imediat după încălzire. 

Vezi și: 

SIMONA HALEP LA US OPEN // Mats Wilander, după calificare: „Vedem o nouă Simona Halep, joacă mai agresiv” 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (144)
601066343395064
Viorel Ovidenie  •  30 August 2019, 16:03

Concluzia in urma celor declarate de halep,precum ca americanca a jucat foarte bine. este una singura, anume ca ea bate doar cand adversara joaca slab. Acesta este de fapt adevarul despre valoarea ei .Afost umflata de catre presa, iar pozitia 1 mondial a fost de conjuctura si intamplatoare .

537618173433095
Lica Dumitriu  •  30 August 2019, 13:34

La Londra halepa ,A castigat in fata unei jucatoare care avea 36 de ani si o ***. Acea victorie nu are valoare sportiva .Afost o intamplare .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  30 August 2019, 09:12
Postat de piet pe 30 August 2019, 08:00

acum ce mai au de zis asa zisi suporteri cand esti spulberata de o jucatoare obeza pe care mai bine o sari decat s-o ocolesti care nu putea returna mai mult de trei dar ci IQ dublu! Respect SORANA !

Ce relevanta are ***, cand aia are servici bun, lovituri atat de forehand cat si de backhand f puternice si f precise, veniri la fileu senzationale, smashuri voleu , defensiva buna samd. Daca era una care nu se poate misca, gen Venus, mai ziceam. Daca e in turul 3 la US Open nu poate fi decat toba de tenis. Dar hiba unora , inclusiv a ta, e ca discuta de orice numai de tenis nu. Sa dau si exemple: pt hateri e importanta etnia unui jucator, nu calitatea lui, e importanta marimea nasului si sanilor, nu pregatirea tactica, e importanta greutatea, dar nu abilitatea.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (144)
Comentează
Close