TENIS  ·  WIMBLEDON 2019

VIDEO+ FOTO Simona Halep a prezentat trofeul de la Wimbledon: „Mulțumesc, România! Vreau ca 1 milion de copii să meargă la tenis” » 30.000 de fani au fost pe Arena Națională

Simona Halep prezintă trofeul de la Wimbledon pe Arena Națională // FOTO: Bogdan Buda +22 FOTO
Simona Halep prezintă trofeul de la Wimbledon pe Arena Națională // FOTO: Bogdan Buda

Miercuri, 17 Iulie 2019

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) a fost azi pe Arena Națională și le-a prezentat fanilor trofeul de la Wimbledon 2019.

Vezi aici întregul eveniment

Simona Halep a fost azi pe Arena Națională și le-a prezentat fanilor o replică a trofeului de la Wimbledon. 30.000 de spectatori au fost la eveniment și au aclamat-o pe dubla câștigătoare de Grand Slam.

Simona Halep a ținut un discurs emoționant, în care le-a mulțumit apropiaților, și a analizat o parte din meci alături de Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis.

La final, Simona a declarat că speră ca performanța ei să inspire mai mulți copii și că își dorește ca aceștia să îi calce pe urme.

Vezi aici desfășurarea evenimentului

update 20:20

Festivitatea s-a încheiat, pe ritmul melodiei „We are the Champions”

update 20:15

„Vreau să vă mulțumesc pentru toată energia pozitivă pe care mi-o transmiteți. O simt la fiecare turneu. Este o bucurie că aveți venit să ne bucurăm împreună de trofeu. E extraordinar că îmi transmiteți bucurie.

Știu că avem nevoie de un model în viață. Cel mai important este să credem în noi. Dacă reușim să avem încredere în puterea noastră, putem face orice. Vă mulțumesc că ați fost alături de mine”, au fost ultimele cuvinte ale Simonei Halep.

update 20:14

„Ce faci pe 9 septembrie, Simona?”, a întrebat-o Andi Moisescu. „Cred că e finala US Open”. „Să promitem că în săptămâna de după 9 septembrie ne vom vedea aici, în număr și mai mare. Vreau să întreb Primăria dacă poate rezerve Arena Națională pentru acea perioadă”, a adăugat Moisescu.

update 20:10

Andrei Lazăr, solist al Operei București. Aceste interpretează melodia „You raise me up”, favorita Simonei.

update 20:05

Le mulțumesc celor care au căzut pe gânduri după prestația mea din primele 6 luni ale anului. M-au motivat și mi-au arătat că trebuie să merg mai departe, să muncesc mai mult și să realizez ce nimeni nu și-a închipuit în țara asta.

Câștigând, cred că am inspirat mulți oameni. Când crezi în tine, ai o șansă mai mare să realizezi ce îți propui. Orice e posibil dacă credem în noi”, a adăugat Simona Halep.

„Vreau 1 milion de copii. Vreau să meargă la tenis și să fie campioni. Să venim pe acest stadion și să-i sărbătorim.

„Am un proiect cu Federația de Tenis. După US Open mergem în țară. Vrem să alegem mai mulți copii pe care să-i îndrumăm spre acest sport”Simona Halep

update 20:00

Soprana Irina Baianț a urcat pe scenă și cântă „One moment in time”

simona halep +22 FOTO

update 19:55

Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice a FRF, a urcat pe scenă pentru a o felicita pe Simona Halep.  Acesta i-a adus un tricou al echipei naționale.

„Felicitări, Simona! Oferim un tricou mic, pentru o fată așa mare”, a spus Stoichiță.

simona halep 1 +22 FOTO

update 19:15

Simona vorbește despre finală:

...înainte de meci: „Aveam emoții, eram intidimidată de eveniment. Dar eram lucidă și aveam încredere că pot face față acestui meci. Am vrut să intru prima, nu e nicio regulă. Coridorul până la teren poate fi intimidant. Nu m-am gândit la meci. M-am gândit că am echipamentul bun și că sunt gata să joc. Am avut emoții când am intrat pe teren”

...tragerea la sorți: „Am ales rachetele de pe monedă la tragere.  Serena începe mereu încălzirea încet, nu-ți dă ritm. Aici m-am degajat și am zis că trebuie să-i arat că sunt gata de meci.”

simona halep arena nationala 4

...primul game „Știam unde va servi. Așa începe mereu. Dar nu am reușit să dau returul în teren. Mingea a venit puternic și aveam emoții. Nu știam cum va fi meciul. Am avut puțin stres. Știam că trebuie să stau aproape de linie și să lovesc apăsat. Break-ul mi-a dat încredere și am crezut că dacă am câștigat, pot să iau setul. Dar am avut și emoții la serviciu, că știam că Serena returnează bine”

...finalul setului: „Știam că dacă iau primul set, va însemna mult. Știam că dacă o domini pe Serena, nu mai are încredere așa mare. Am știut că fiecare punct e important. Nu țin minte primul punct de set. La a doua minge de set, am servit la corp”

...la pauza dintre seturi: „Am simțit mai multă încredere. Nu m-am gândit la victorie. Am zis că trebuie să uit ce s-a întâmplat și să joc la fel. Am luat de multe ori primul set cu ea și am pierdut. Când a început să ține și să se enerveze, am stat calmă și asta m-a ajutat” 

...al doilea set: „La scorul de 2-2 a fost momentul important. Dacă-mi făcea break, se distanța și îmi era greu. Când ai un raliu cu Serena, trebuie să câștigi. Am crezut că dacă lovesc fără frică, nu cu frică așa cum am făcut cu Ostapenko în 2017, pot câștiga. Am lovit fără frică”

...înainte de ultimul game: „Am simțit că am 90% șanse să câștig. Aici aproape am crezut  că voi câștiga meciul. Am servit foarte bine. Nu m-am gândit niciun moment pentru ce joc. Înainte de ultimul punct m-am uitat la dumneavoastră (n.r. Ion Țiriac)

...finalul meciului: „Un vis devenit realitate! Am conștientizat că am câștigat Wimbledonul, ceea ce nici nu am visat”

„În setul doi a fost vorba de concentrare. Nu am  văzut niciodată mai concentrată. Și-a făcut treaba. Nu s-a uitat în tribună la mămica, la tăticul sau la antrenor. Știam ce se va întâmpla. Le-am spus partnerilor mei că dacă stă până la 2-2 și Serena nu se distanțează, câștigă.

Serena este singura femeie care a servit cu peste 200 km/h. În meciul cu Simona a avut un serviciu cu 223 de km/h

Așa s-a scris istoria! În 55 de minute. Eu vă mulțumesc vouă, care ați fost aici. Îmi scot pălăria pentru campioana de la Wimbledon”Ion Țiriac

update 19:13

Ion Țiriac, președintele FRT, a venit pe scenă.

„Am văzut finala live. Am mai văzut și două finale ale lui Ilie Năstase, pe care le-a făcut cadou. Eu am fost pe acel teren, de la Wimbledon, și e cel mai diferit față de toate celelalte. Am rugat-o pe Simona Halep să mai trece o dată prin această finală. 

Vreau ca Simona să ne spună cum a fost Simona pe dinăuntru, nu cea care a stat pe teren 55 de minute. A avut concentrare și tehnică. A adus României un trofeu”, a spus Ion Țiriac.

Gică Hagi este și el în tribună, lângă familia Simonei.

update 19:10

Aș spune că e seara voastră, nu doar a mea. Am fost inspirată de acești campioni care au venit aici. E o onoare să vă am alături de mine. Mă bucur să împart această bucurie cu toți oamenii care au venit să mă vădă.

O parte din trofeu o dedic mamei, a fost visul ei să-l câștig. Le mulțumesc părinților. Vreau să mulțumesc tuturor antrenorilor pe care i-am avut și doamnei Virginia Ruzici, care a fost o inspirație pentru mine. Îi mulțumesc lui Ilie Năstase, care ne-a făcut să iubim acest sport și îi mulțumesc lui Ion Țiriac. Mulțumesc României. Aici m-am născut și sper să trăiesc aici toată viața”, a declarat Simona Halep.

update 19:05

Andra a intrat pe scenă și cântă imnul României, „Deșteaptă-te, române”. Simona a cântat și ea imnul. „Simona, te iubesc! Mulțumesc că inspiri o generație întreagă de români”, i-a transmis artista Simonei.

update 19:05

Pe ecran sunt rulate mai multe mesaj de la personalități din sport, care nu au putut fi prezente la eveniment: Diana Bulimar, Marius Urzică, Mihai Leu, Gabi Szabo, Doina Melinte, Ionela Țărlea, Monica Roșu, Gică Popescu, Marian Drăgulescu, Paula Ivan, Alina dumitru și Ilie Năstase

update 19:02

Acest trofeu este al nostru, al țării în primul rând. Este o seară foarte specială pentru mine. A fost și anul trecut, dar acum e mai specială. Să ne bucurăm și să ne gândim că mai pot exista astfel de zile”, au fost primele cuvinte ale Simonei Halep.

Fanii prezenți pe stadion au aplăudat-o frenetic și au început să-i strige numele. 

 

update 19:00

Simona Halep, campioana de la Wimbledon, a intrat pe scena de la Arena Națională, alături de Ion Țiriac, și a prezentat o replică a trofeului de la Wimbledon Pe tunelul către teren, mai mulți campioni olimpici au ținut steaguri ale României. Printre ei se numără Marian Drăgulescu, Mihai Leu, Gabriela Szabo, Alina Dumitru, Marius Urzică.

update 18:30

Cu 30 de minute rămăse până când Simona va intra pe scenă, peste 8.000 de fani sunt prezenți pe Arena Națională.

Evenimentul de azi va fi prezentat de Andi Moisescu, vedeta ProTV și unul dintre apropiații Simonei Halep. Ion Țiriac, președintele FRF va ține un discurs, în timp ce Andra va cânta imnul României.

 

update 17:45

Cu o oră și 15 minute înainte de startul evenimentului, lucrurile sunt puse la punct pentru sosirea Simonei Halep. La Arena Națională au venit deja câteva sute de fani, care au luat loc în tribună pentru a o aplauda pe campioana de la Wimbledon.

simona halep arena nationala 3 +22 FOTO
 

Vezi și:

„Simona e Audrey Hepburn a tenisului” » Halep văzută prin ochii unui scriitor și fost oficial la Casa Albă: „Eleganța, bunătatea, modestia și credința ei sunt o gură de aer proaspăt”Un deținut a evadat din pușcărie. Ireal ce a trimis apoi pe adresa Administraţiei penitenciarelor

Libertatea

Comentarii (65)

ios_ge  •  18 Iulie 2019, 12:37

Multi frustrati frate p'aci. De unde ati aparut necushorilor? Uitati'va bine la voi, uitati'va la micimea voastra si traiti'va viata fara a ponegri pe cei care s'au realizat prin munca lor. Trist!

Marian Paunescu  •  18 Iulie 2019, 10:25

Si-a prezentat copia, de frica sa nu i-o fure romanii :))

csasteauabucuresti  •  18 Iulie 2019, 04:46

PS: nu înțeleg ce e in mintea ăstora *** când avansează audiențe din astea aberante! La meciul Steaua - Rapid de acum un an și ceva au fost 36000 de oameni, cine poate sa creadă ca ieri au fost 30000!? 15 mii da, poate chiar spre 20, ceea ce și așa este impresionant pt un astfel de eveniment, pt ce trebuiesc avansate numere aberante precum la meciurile FC fcsb!?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (65)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
10:15 Tenis

Australian Open

Eurosport
16:00 Fotbal, Cupa Turciei

Denizlispor - Trabzonspor

Look Plus
19:00 Fotbal, Cupa Turciei

Galatasaray - Rizespor

Look Plus
Program TV complet

Liga 1