SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

SIMONA HALEP // Prima reacție după ce Simona Halep a pierdut locul 1 WTA: „Nu e o tragedie” + cum e caracterizat noul antrenor

Simona Halep // FOTO: Reuters
Simona Halep // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 22 ianuarie 2019 13:20

Simona Halep a pierdut locul 1 WTA, după ce Petra Kvitova s-a calificat în semifinale la Australian Open cu australianca Ashleigh Barty, locul 15 WTA, scor 6-1, 6-4. (Detalii AICI)

Horia Tecău, 33 de ani, revenit în România după eliminarea din proba de dublu de la Australian Open, a vorbit despre faptul că Simona Halep a pierdut locul 1 în clasamentul WTA.

Nu cred că e o tragedie. A fost pe locul 1 și poate să ajungă din nou acolo. Este o jucătoare foarte constantă, foarte bună, care merită să fie pe locul 1. Merită să mai câştige turnee de Grand Slam. Ea mereu a revenit foarte bine după situaţii de genul acesta şi cred că o va face şi acum”, a declarat Horia Tecău la TV Telekom Sport.

„Van Cleemput face o treabă incredibilă”

Horia Tecău, locul 26 ATP la dublu, l-a lăudat pe noul antrenor al Simonei Halep, Thierry Van Cleemput, și i-a făcut o scurtă caracterizare.

„Îl cunosc puţin pe Thierry Van Cleemput. Știu că e un antrenor care a făcut o treabă incredibilă. Nu numai cu Goffin, ci şi înainte de el. Este experimentat, calm, prietenos și face o atmosferă plăcută”, a adăugat Horia Tecău.

Vezi și:

VIDEO Radu Banciu, derapaje rasiste îngrozitoare după Simona Halep - Serena Williams: „Arată ca maimuțele de la grădina zoologică!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (19)
klauz
klauz  •  23 Ianuarie 2019, 07:47

Inca o cadere pentru halepă. A trecut in fata ei si Osaka. Pliskova e la un meci distanta sa o depaseasca.

klauz
klauz  •  23 Ianuarie 2019, 07:46
Postat de catalin.palcu pe 22 Ianuarie 2019, 21:57

Hai sa acceptam ipoteza ca Halep a trecut pe primul loc WTA pt ca Serena a intrerupt pt un an. Pai si asa, Simona ar fi fost pe 2! Chiar asa putin inseamna locul 2 MONDIAL, oltene? Ai fost tu vreo milisecunda pe locul 2 in lume la ceva? Sau macar la tine in oras? Thought no.

Esti in urma cu stirile... Bun, e cam greu sa tii pasul cu ele avand in vedere ca halepa pierde locul si ziua... E deja pe 3, nu pe 2, atarnatorule, iar pana se publica clasamentul cade si de pe ala.

catalin.palcu
catalin.palcu  •  22 Ianuarie 2019, 22:07
Postat de cipinho79 pe 22 Ianuarie 2019, 18:10

NU criticam, dar eu nu o vad pe Simona pe locul 1 in viitorul apropiat, nici pe Serena. Pentru Simona urmeaza 1500 de puncte de aparat la Roland Garros si tare mi-e teama ca daca nu prinde un turneu bun risca si paraseasca si top 5, poate abia spre toamna sa prinda niste turnee bune pe hard dar nici acolo nu prea e loc de refacut punctaj pana la US open... oricum asta n-ar trebui sa fie o mare problema pentru Simona, ci sa-si pastreze calmul si sa inceapa sa joace ceva mai bine. poate chiar pierderea primului loc va fi un declic psihic si fara presiunea locului 1 va juca mai deschis si fara teama. pe langa Kvitova mai sunt de luat in seama si Osaka, Pliskova si Svitolina si apoi Serena

Simona are 2 luni si un pic pana incepe sezonul de zgura in care nu prea are de aparat puncte. Si urmeaza cele 2 turnee din Middle East, Dubai si Doha parca, plus cele 2 mari din US, Miami si Indian Wells, unde poate lua puncte multe si reveni in frunte. Important e sa nu mai aiba accidentari si sa isi regaseasca ritmul / forma. Ori poate prefera sa se axeze pe Grand Slamuri, desi si acolo e un pic de loterie mai ales cu tragerea la sorti. Oricum eu am convingerea ca poate sa isi apere trofeul de la RG.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează