SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

SIMONA HALEP - QIANG WANG 6-4, 7-5 // Florin Segărceanu a dezvăluit cel mai mare defect al Simonei: „I-am spus și eu că trebuie să-și tempereze momentele”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 martie 2019 21:20

Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei de FED Cup a României, a vorbit despre cel mai mare defect al Simonei Halep (27 de ani, 3 WTA), după calificarea în semifinale la Miami obținută în fața chinezoaicei Qiang Wang (27 de ani, 18 WTA), scor 6-4, 7-5.

„Îl apreciez pe domnul Cristian Tudor Popescu, pentru că e pertinent în tot ce zice, dar cred că a dramatizat când a vorbit despre reacțiile Simonei. Pe Simona trebuie s-o iei așa cum este. Simona are o refulare în aceste momente. Trebuie s-o accepți și să-i spui ceva pentru a o ajuta. Cine o cunoaște pe Simona și vrea să-i fie alături, trebuie s-o accepte așa și să-i transmită ceva pozitiv.

Meciul n-a fost unul ieșit din comun. Știam că totul depinde de ea. Se întâmplă uneori ca Simona să se grăbească. I-am spus și eu, recunoaște și ea că trebuie să-și tempereze momentele. Se întâmplă uneori să nu poată face asta. Important e că a reușit să revină de la 1-5. În ultimele meciuri are un record senzațional de a reveni și a câștiga în 3 seturi.

Eu cred că Simona e la un nivel ridicat din punct de vedere al încrederii. Ea a acumulat multă experiență. În momentul de față, cred că e la nivel maxim din punct de vedere al experienței. Mai are nevoie de încredere pentru a ajunge la nivelul avut la Roland Garros 2018. Un titlu la Miami ar conta foarte mult pentru ea. Mai mult ca sigur, Simona e cea mai constantă jucătoare din lume”, a declarat Segărceanu la TV Digi Sport.

„Ce a făcut în această seară Simona sper să nu mai repete. Ea așteaptă ca staff-ul să fie galeria ei? E o greșeală de abordare. Simona se poate uita la domnul Stere Halep, care a aplaudat încontinuu, se poate uita la ceilalți suporteri. Ea le spune celor de pe banca tehnică, cu substratul «Domne, eu vă plătesc». Adică ce sunt ei, aplaudaci? Nu e cazul ca Simona să aștepte aplauze de la antrenorul ei. Simona nu are dreptate”
Cristian Tudor Popescu

vezi și:

Halep, nervi de oțel! A revenit FANTASTIC și e la un singur meci de locul 1 WTA

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
10153755897004409
Ilascu Mircea  •  28 Martie 2019, 14:28

ctp habar nu are de nimic , daca a trecut si el de cateva ori mingea peste fileu , nu inseamna ca e doxa in toate . Ce dulau s-a dat , cand a aparut dupa 89 cu regretatul Tinu si ce catelus este acum si cantand osanale marinelului .

10204113608914360
Lucian Sarbu  •  28 Martie 2019, 08:45

CTP-ul dramatizează din nimic. Față de ce i-a făcut lui Ioniță la Indian Wells în ediția pe care a câștigat-o (parcă în 2015) și lui Cahill la Miami, în meciul cu ăla cu englezoaica, reacția de ieri a fost nimic. Ce să zic, că le-a cerut să aplaude mai energic... În plus, sfaturile omului ăsta par să o ajute și din felul în care o atinge fără jenă pe picioare la intervenții arată că nu i-e frică de ea și că de fapt el e cel care o domină mental pe Simona, nu invers.

procter
procter  •  28 Martie 2019, 03:48

CTP nu a făcut nimic in toată viața lui decât sa împroaște cu prostii, ptr ca dacă ar fi fost in ceva conpetitie ar fi înțeles că joci sub presiune(locul 2 in lume).Poate Simona nu s a exprimat f frumos când le a cerut celor din echipa ei sa o susțină mai mult si mai puțin pe Wang dar , de unde pana unde sa apară CT cu acuzațiile astea .Asa a făcut si anul trecut după ce a pierdut semifinala de la Indian Wells,i a schimbat numele Simonei, o făcea leneșă ! Ar trebui sa nu se bage in Tennis ptr ca nu se pricepe! Nastase,Țiriac,Segarceanu pot sa vorbească de Simona,dar Ziariștii ăștia apăruți după ploaie ar trebui sa tacă. Pana sa apăra Simona nu i am auzit pe mulți ziaristi să vorbească de Tennis prea mult!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează