SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Simona Halep renunță la Fed Cup?! Florin Segărceanu nu e sigur de participarea la meciul cu Rusia: „Au lăsat urme neplăcute în amintirea ei”

Articol de GSP - Publicat miercuri, 25 septembrie 2019 12:18

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei României de Fed Cup, a vorbit despre posibilitea ca Simona Halep (28 de ani, 6 WTA) să renunțe la Fed Cup, după schimbarea formatului. 

„S-a schimbat formatul și suntem foarte dezamăgiți. Noi am jucat anul trecut în semifinale, iar acum trebuie să o luăm de la început, să jucăm în baraj. Asta nu s-ar fi întâmplat în vechiul format. 

Această decizie, dar și dueul epuizant cu Franța au lăsat niște urme neplăcute în amintirea Simonei Halep. Momentan, nu pot să spun că 100% va juca împotriva Rusiei. Contează finalul ei de an și programul pe care și-l va face cu noul ei antrenor. Vom discuta și vom vedea dacă va participa. 

Toți ne dorim să joace. Chiar și eu. Sperăm să avem cea mai bună echipă contra Rusiei și să ajungem la turneul final”, a declarat Florin Segărceanu la TV Digi Sport. 

„Iubesc Fed Cup, nu aş modifica ceva. Dacă se va schimba ceva, nu voi mai juca. Îmi place formatul actual. Dacă îl modifică, va fi complicat deoarece Fed Cup înseamnă să joci acasă şi în deplasare. Dacă mă întreabă ITF, eu le-aş da sfatul meu. Nu este senzaţie mai puternică decât să joci acasă” 
Simona Halep, în iunie, potrivit L'Equipe

România se va duela cu Rusia, pe 7 și 8 februarie, în barajul pentru Fed Cup Finals. Meciurile se vor juca în România, cel mai probabil la Cluj. 
 

Cum arată noul format din FED Cup 

Fed Cup Finals se va juca între 14 și 19 aprilie 2020 la Budapesta, în Laszlo Papp Arena, pe zgură. Acolo vor participa cele opt câștigătoare din baraj plus cele două finaliste din 2019, Franța și Australia, echipa țării gazdă, Ungaria, și wild card-ul Cehia. Vor fi patru grupe a câte trei echipe. Fiecare câștigătoare de grupă va avansa în semifinale, apoi învingătoarele din penultimul act în finală. Într-o întâlnire se vor juca trei partide, două de simplu și una de dublu. Echipele care ajung în ultimul act au locul asigurat la următoarea ediție a turneului final, în timp ce echipele clasate între locurile 3 și 10 vor disputa în sezonul următor barajul.  

Barajul pentru Fed Cup Finals 

SUA - Letonia 
Olanda - Belarus 
România - Rusia 
Brazilia - Germania 
Spania - Japonia 
Elveția - Canada 
Belgia - Kazahstan 
Slovacia - Marea Britanie 
 

Echipe deja calificate 

Australia (finalistă 2019) 
Franța (finalistă 2019) 
Cehia (wild card) 
Ungaria (țara gazdă) 

Vezi și:

VIDEO UPDATE Nu din nou! Halep s-a accidentat și a abandonat în primul set al meciului de la Wuhan, iar finalul sezonului pare în pericol » Primele detalii despre problemele româncei

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (4)
whiteredarad
whiteredarad  •  25 Septembrie 2019, 15:28

Cun adica Germania cu wildcard ?Pai semifinala am jucat-o noi...dupa ce am batut ....Cehia. E injust. Cit despre Simona are dreptul ei la decizie, nu e czul sa o criticam. A facut destule pentru Romania

560928364107122
Marcel Jeler  •  25 Septembrie 2019, 15:16

Nimic nou sub soare. Am mai vazut filmul asta....

infos
infos  •  25 Septembrie 2019, 15:05
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Trebuie sa fii tare afon cu acest sport ca sa afirmi asa ceva. :-))) De astia ca tine ii vad finalul si apogeul din 2014 neintelegand ca tenisul nui balamucul din fotbalul romanesc unde si suporteri si echipe dar si chibitii pariori sunt pe tarla de ani buni!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează