SPORTURI  »  TENIS  »  REACȚIE

Simona Halep, reticentă față de US Open: „E o decizie extrem de personală” » Darren Cahill crede că protocolul nu va funcționa pentru sportiva sa

Ultimul turneu disputat de Simona Halep a fost cel de la Dubai, pe care l-a și câștigat Foto Guliver/GettyImages
Ultimul turneu disputat de Simona Halep a fost cel de la Dubai, pe care l-a și câștigat Foto Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat joi, 11 iunie 2020 18:44

Campioana de la Wimbledon are rețineri în ce privește disputarea turneului de Mare Șlem de la New York în condițiile de restricții propuse de organizatori

Am, cu siguranță, mari temeri în legătură cu deplasarea acolo în aceste condiții", a declarat Simona Halep într-un interviu prin e-mail pentru New York Times, referindu-se la US Open și la noile reguli. Stacey Allaster, fost președinte al WTA, numită recent director al US Open, a prezentat condițiile în care s-ar putea ține turneul, cu călătorii în zboruri charter, controale medicale pentru COVID-19, prezența unui singur însoțitor pentru fiecare jucător și ca întreaga familie a tenisului să se cazeze în același hotel, noul TWA, situat aproape de aeroportul JFK. De asemenea, federația americană (USTA) propune o variantă fără tablou de calificări, iar cel principal de dublu să fie redus de la 64 la 24 de perechi, detaliază Marca.

„Nu doar pentru că suntem în mijlocul unei pandemii, ci și din cauza riscului de călătorie, potențiala carantină și apoi schimbările din jurul turneului. Suntem obișnuiți ca lucrurile să se desfășoare foarte diferit, nu va fi o tranziție ușoară, în special pentru corpurile noastre. Știu că turneul și sponsorii ar dori să se dispute și că mulți jucători au rămas fără job, dar cred că e o decizie extrem de personală pe care trebuie să o luăm. E important să înțelegem că fiecare are necesități individuale, că trebuie să ne gândim la ce e bine pentru sănătatea noastră și pentru cariera pe termen lung", a precizat numărul 2 mondial. 

Cahill o susține

„Restricțiile sunt dure. Sunt incredibil de dificile și fiecare jucător va avea propria opinie cu privire la faptul cum va funcționa pentru sine. Sunt destul de sigur că nu va funcționa pentru Simona", a spus Cahill pentru Reuters, într-un interviu telefonic din Australia. „Dacă ești într-o echipă de baseball sau într-una de fotbal... cel puțin călătorești, socializezi, mănânci și te antrenezi cu coechipierii. Tenisul este puțin diferit deoarece este un sport individual", a explicat antrenorul. 

Simona Halep, reticentă față de US Open: „E o decizie extrem de personală” » Darren Cahill crede că protocolul nu va funcționa pentru sportiva sa
Darren Cahill o cunoaște foarte bine pe Simona și îi anticipează reacțiile Foto Guliver/GettyImages

„Din punctul de vedere al Simonei, trebuie să călătorească din Romania, trebuie să petreacă patru săptămâni în acel hotel din New York si poate să aducă doar o persoană. În mod normal, ai un fizioterapeut, un sparring-partner, un masor și poate un antrenor sau doi. Practic, trebuie să rămâi în această bulă, cu o singură persoană, timp de trei sau patru săptămâni și trebuie să fii profesionist și să concurezi la cel mai înalt nivel. Vor fi mulți jucători care au o problemă cu asta, cu siguranță", a detaliat antrenorul.

Simona a avut rețineri în 2016, atunci când a renunțat la participarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din cauza virusului Zika. Și la momentul respectiv, ea și-a motivat decizia prin motive personale, legate de sănătate și de cariera proprie. 

212.884 de cazuride infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în orașul New York. Numărul noilor cazuri a scăzut în ultimele zile, fiind departe de vârful atins pe 15 aprilie, când au fost 11.661 de teste pozitive în interval de 24 de ore. În 10 iunie s-au înregistrat 679

Meeting cu scântei pe Zoom

La întâlnirea convocată miercuri de ATP au luat parte „peste 400 de jucători", după cum a scris pe Twitter slovacul Lucas Lacko, aceasta durând 3 ore și 36 de minute. „Doar ce s-a încheiat discuția și am senzații amestecate. Cred că se vor încinge lucrurile în organizația noastră în următoarele zile..." a fost concluzia lui Lacko, una care reproduce destul de fidel părerile multor altora. Interesant că nici Roger Federer, nici Rafael Nadal nu s-au conectat pentru a lua parte la dezbatere. 

Au fost însă voci care au exprimat obiecții clare față de US Open. Milos Raonic a adus în discuție propriul caz: aproape tot timpul cu probleme fizice, are nevoie de prezența fizioterapeutului său și nu vrea nici să renunțe la antrenor. Răspunsul ATP a fost că există fizio puși la dispoziția jucătorilor, dar canadianul nu s-a arătat convins de această variantă. Liderul mondial și președinte al consiliului jucătorilor, Novak Djokovici a susținut că „tenisul cel mai probabil va reveni la începutul lui septembrie cu un circuit pe zgură. Majoritatea jucătorilor cu care am vorbit sunt împotriva ideii de a juca la New York". 

Citește și alte știri din tenis

Roger Federer nu va mai juca până în 2021! A suferit a doua operație la genunchiul piciorului drept » Mesaj pentru fani

Simona Halep a donat pentru antrenorii șomeri din circuit: „O rachetă de tenis și un echipament”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
1401192300199411
Daniel Irimescu  •  11 Iunie 2020, 21:28

Tare Bianca Andreesu care a declarat ca cel mai mare vis al ei e ca sa devina campioana Olympics purtind steagul Romaniei ! Ma scuzati. Am gresit steagul . S a stramutat demult . Era sa uit de globalizare. De capitalism. Sorry

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  11 Iunie 2020, 20:28

La tensiunile care sunt acum in america in general si in New York in particular numai de mass media romana nu ne arde !

clarvazatorul
clarvazatorul  •  11 Iunie 2020, 20:03

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează