SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Simona Halep, veste de impact! Ce se întâmplă cu wild card-ul de la Wimbledon

Simona Halep ar putea primi wild card la Wimbledon, foto: Getty Images
Simona Halep ar putea primi wild card la Wimbledon, foto: Getty Images

Articol de - Publicat marti, 11 iunie 2024 19:44 / Actualizat marti, 11 iunie 2024 21:59

Simona Halep (32 de ani, 1135 WTA) a primit o veste încurajatoare din partea organizatorilor Wimbledon. Aceștia au anunțat condițiile în care jucătorii vor primi wild card la Grand Slam-ul care va avea loc în perioada 1-14 iulie.

Jucătoarea din România se recuperează în acest moment după ce a suferit o accidentare în timpul turneului Trophee Clarins, dar ar putea reveni în curând pe teren. Halep va participa la Wimbledon doar în cazul în care va primi un wild card, iar organizatorii au anunțat de ce vor ține cont în momentul în care vor face nominalizările.

Transfer-surpriză în Superliga! Fostul jucător de la Dinamo și Universitatea Craiova a revenit în România
HERMANNSTADT
Transfer-surpriză în Superliga! Fostul jucător de la Dinamo și Universitatea Craiova a revenit în România

Simona Halep, șanse mari să primească wild card la Wimbledon

Fostul lider mondial a jucat două meciuri după ce a revenit pe teren după scandalul de dopaj. A pierdut cu Paula Badosa la Miami și s-a retras în partida cu McCartney Kessler de la Paris. Halep speră în continuare să primească wild card la Wimbledon, Grand Slam pe care l-a câștigat în 2019.

Organizatorii au transmis un comunicat pe site-ul oficial în care au explicat faptul că vor ține cont de două criterii atunci când vor oferi invitațiile pentru acest Grand Slam, iar unul dintre ele o avantajează pe Halep. Unul dintre criterii este reprezentat de performanțele din trecut ale sportivilor la Wimbledon.

Invitațiile sunt, de obicei, oferite în baza performanțelor anterioare la Wimbledon sau pentru a crește nivelul de interes britanic asupra competiției.”, precizează organizatorii. Anunțul vine în contextul în care Halep a câștigat această competiție în 2019, după o finală de vis cu Serena Williams.

În afară de acest succes, sportiva din România a mai ajuns de două ori în semifinale la turneul londonez (2014 și 2022). S-a oprit în sferturile competiției în 2016 și 2017.

Așadar, Simona Halep are toate șansele să primească wild card la acest Grand Slam, însă rămâne de văzut dacă va putea din punct de vedere fizic să se lupte cu cele mai bune jucătoare din lume. Ea a anunțat recent faptul că sunt șanse mici să participe la Iași Open (21-26 iulie). Wimbledon este mult mai devreme, iar Halep va avea parte de adversare extrem de complicate în primele tururi.

VIDEO. Cristian Tudor Popescu, intervenție la Open GSP. Ce spune despre finala câștigată de Iga Swiatek la Roland Garros

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Jocurile Olimpice
Rivalul lui David Popovici a părăsit Satul Olimpic și îi dă dreptate sportivului român » Prim mic iureș la Paris: „Trebuia să facem ceva!”
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Campionate
Mourinho a făcut cea mai scumpă achiziție din istoria fotbalului turc! Primul român în top e pe locul 52
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”
Superliga
Scandal în Ghencea, după golul de 0-2 din FCSB - Oțelul: „De la Steaua să plecați!”

„99% dintre sprinterii olimpici sunt dopați” » Un fost nume mare, trecut prin experiențe grele în închisoare, face declarații care zguduie Jocurile Olimpice

Singurul antrenor care a adus o medalie olimpică înotului masculin românesc despre David Popovici: „Un adevărat fenomen, alții cedează la primul obstacol” + Marea întrebare: „Au o secretomanie ca la ambasadă”


Comentarii (22)
Trandafir
Trandafir  •  13 Iunie 2024, 09:11
Postat de cineva90 pe 12 Iunie 2024, 02:37

Revenind la comentariul anterior Poate ma lămurește si pe mine cineva din dimeniu de ce wild car si nu calificari? E rusinos sa joci in calificari? Nu e vina ei ca s a dopat dar a obligat o cineva sa si aleaga antrenor care dopeaza jucatorii? Daca intradevar esti bun mergi in calificari nu lua wils card ul cuiva care poate joaca mai multe meciuri ca tine

O precizare. Se dau Wild Cards si in calificari si pentru tabloul principal. Francezii au dat WC cu nemiluita pentru francezi la RG indiferent de pozitie.

ursull
ursull  •  12 Iunie 2024, 15:56

Hai să fim serioși, nu va primi nici o invitație. Halep este pa, a terminat cu tenisul. Se face de râs.

traian_v
traian_v  •  12 Iunie 2024, 14:01
Postat de dragan pe 12 Iunie 2024, 12:38

exprimarea feminizata (?) a numelor de familie poate fi comuna doar in familia ta- altii au alte criterii de respect si traiesc dupa alte principii! stai linistit si vezi-ti de propria-ti trepanare- nu asta inseamna o deschidere a creierului?- am vrut doar sa-ti spun ca esti lipsit de bun simt si ca, la virsta ta, trebuia sa stii ca pentru a fi respectat, trebuie sa respecti la rindul tau! daca iti citesti comentariile stivuite in arhiva gsp-ului vei vedea ca, in ceea ce o priveste pe Simona Halep, esti vulgar, repetitiv insultator si pierdut pe aratura! spor!

Bine, avocatul poporului... citeste si alte pareri despre Halep, nu numai ale mele, daca tot ai timp de "comentarii stivuite". Altfel, mi-a facut placere sa te cunosc, tine-o tot asa.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează