SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // 3 lucruri de care Simona poate profita în fața unei Serena descătușate

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 ianuarie 2019 15:12

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) și Serena Williams (37 de ani, 16 WTA) se vor înfrunta în șocul optimilor de finală de pe tabloul feminin de la Australian Open. 

Simona Halep pornește din postura de outsider înfruntarea de luni, din „optimi” (detalii AICI). Liderul mondial beneficiază însă de câteva atuuri, de care trebuie să profite la maxim în fața unei Serena Williams impresionante în acest debut de 2019. 

1. Halep, alt gen de jucătoare

Serena Williams a defilat în primele trei tururi de la Australian Open, cedând doar nouă game-uri. Ultimele două înfruntări i-au adus în față jucătoare mai degrabă agresive, asemănătoare ca stil, dar incomparabile când vine vorba de forța și de precizia execuțiilor.

Atât Eugenie Bouchard cât și Dayana Yastremska au comis nepermis de multe erori neforțate, dacă ținem cont de lungimea partidelor.

26de erori neforțate a comis Yastremska, în timp ce Bouchard a greșit de 18 ori

Halep este o jucătoare de regularitate, o expertă în „contre”, după cum afirmă și antrenorul americancei, Patrick Mouratoglou.

2. Serena nu e concentrată sută la sută

După victoria din primul tur, contra nemțoaicei Tatjana Maria, Serena a vorbit  despre gradul de concentrare. Americanca a admis că „mintea nu îi este în întregime pe terenul de tenis”, zburându-i, mai degrabă, la fiica ei, Alexis Olympia Ohanian Jr.

Micuța de un an apare la fiecare partidă la Australian Open, în brațele tatălui, purtând o păpușă devenită virală pe rețelele de socializare în SUA. 

ohanian

„În opinia mea, a fi numărul 1 în lume și a fi cea mai bună jucătoare din lume e cu totul altceva. În acest moment eu sunt numărul 1 în lume. Cu siguranță, Serena e cea mai bună jucătoare din lume pentru că a câștigat foarte multe titluri de Grand Slam”Simona Halep

3. Halep e FĂRĂ PRESIUNE

Ultima înfruntare dintre Serena Williams și Simona Halep a avut loc în sferturile de finală de la US Open, în noiembrie 2016. Românca tânjea în acel moment după performanțele  cu adevărat importante. Părea că există un complex.

Între timp, Halep a urcat pe prima poziție a clasamentului WTA și a obținut primul trofeu de Mare Șlem din carieră, Roland Garros 2018, în timp ce Serena dă un ultim asalt să reatingă piscurile ierarhiei mondiale. 

Astăzi, în timpul conferinței de presă de la finalul victoriei cu Venus, Simona a punctat că nu are nimic de pierdut și că lucrurile s-au schimbat radical în ultimii doi ani.

„Serena era un adversar care mă intimida când eram mai tânără, dar acum nu mă mai simt intimidată de ea. Am un respect uriaș pentru ea, pentru că e o mare campionă, dar ea acum e următoarea mea adversară”Simona Halep

Serena, statistici fenomenale la Australian Open 2019

Dacă Halep trebuie să se agațe de puține avantaje pe care le are în fața uneia dintre cele mai mari sportive din istorie, pentru Serena lucrurile par mai simple. Americanca a jucat aproape de perfecțiune la Melbourne, cifrele fiind grăitoare.

Procentajul punctelor câștigate pe primul serviciu de Serena

Adversară Procentaj %
Tatjana Maria 82
Eugenie Bouchard 81
Dayana Yastremska 85

Numărul loviturilor câștigătoare ale Serenei

Adversară Număr
Tatjana Maria 22
Eugenie Bouchard 20
Dayana Yastremska 20

Cine merge în „sferturile” Australian Open 2019?

Simona Halep
Serena Williams

Vezi și: 

Halep a numit „creierul” din spatele strategiei câștigătoare cu Venus: „Nu e antrenor oficial, nu poate veni în lojă, dar mă ajută”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
catalynn
catalynn  •  19 Ianuarie 2019, 21:58
Postat de cj666 pe 19 Ianuarie 2019, 20:09

Problema adversarelor serenei si implicit si problema simonei e psihica. Stiu ca joaca impotriva cuiva care a dominat tenisul feminin in ultimii ani, a unui dulap sustinut inclsiv ocult (aici ma refer inclusiv la intaritoare de efort) de toate organismele tenisului, Daca ii da la mana cum au facut astealalte 3, nu are nici o sansa. Daca o misca e jale pentru serenea. Sa nu imi spuna cineva ca un dulap de ala poate fugi de-a lungul si de-a latul terenului una-doua ore fara sa pice in nas sustinand efortul constant daca nu e dopata pana la cer.

O analiza corecta, totul depinde de psihicul si concentrarea Simonei la ora meciului, pe hârtie pleacă favorită clară!

cj666
cj666  •  19 Ianuarie 2019, 20:09
Postat de 12luminaverde pe 19 Ianuarie 2019, 18:57

In mod normal Simona trebuie sa-i scoata tenisu din cap s-o trimita acasa pentru ca ne sperie copiii... In al doilea rand, aia a jucat cu o vedeta a plajelor, o necunoscuta si o obscura pana acum... Parerea mea sincera este ca Venus ar bate-o pe sora-sa la clipa de fata; o sa vedem ce se va intampla... Trebuie ceva finete si o minte foarte limpede pentru a invinge o Serena care zilele astea serveste ca tancu' dar se misca greoi si poate obosi rapid... Multa bafta, Simo! P.S. Citez "Simona Halep pornește din postura de outsider înfruntarea de luni"... N-am inteles nimic!

Problema adversarelor serenei si implicit si problema simonei e psihica. Stiu ca joaca impotriva cuiva care a dominat tenisul feminin in ultimii ani, a unui dulap sustinut inclsiv ocult (aici ma refer inclusiv la intaritoare de efort) de toate organismele tenisului, Daca ii da la mana cum au facut astealalte 3, nu are nici o sansa. Daca o misca e jale pentru serenea. Sa nu imi spuna cineva ca un dulap de ala poate fugi de-a lungul si de-a latul terenului una-doua ore fara sa pice in nas sustinand efortul constant daca nu e dopata pana la cer.

wishmaster
wishmaster  •  19 Ianuarie 2019, 19:49
Postat de vasglo pe 19 Ianuarie 2019, 16:56

P.S. - ar fi fost interesant de stiut si cam cate "cadouri" i-au facut Serenei cele "trei gratii", despre "nefortate" e vorba, desigur!...

corect, bine punctat! chiar la Kanepi mă gandeam... in mod natural, Serena de acum nu avea cum sa treaca de Kanepi. a avut un culoar net mai ușor decât Simona. cred ca deja adrenalina e la cote de explozie in Halepova in momentul asta, ceea ce nu e rău dar are nevoie de un creier lucid care s-o tempereze acum. ea insasi e un adversar mai perfid decât ***, dar deja știm asta cu toții :)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează