SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN 2019

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // Ce spune o victorie pentru Simona sau Serena? 4 motive pentru care confruntarea-șoc de la Australian Open e mai mult decât un meci tare

Serena Williams, foto: Guliver/gettyimages
Serena Williams, foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 ianuarie 2019 19:53

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) și Serena Williams (37 de ani, 16 WTA) se înfruntă în optimile de finală de la Australian Open.

  • Simona Halep - Serena Williams se joacă luni, după ora 10:00, în primul meci al sesiunii de seară de pe arena Rod Laver;
  • Halep - Serena e liveTEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe Eurosport 1;
  • Învingătoarea o înfruntă pe jucătoarea care trece mai departe în duelul Garbine Muguruza-Karolina Pliskova.

1. Dacă învinge Simona Halep: Shhhhhh! Simona pune punct speculațiilor și armatei de cârcotași care, în ciuda locului 1 WTA pe care îl ocupă cu un trofeu de Grand Slam în mână, continuă să o conteste. O dublă-victorie împotriva americancelor Venus și Serena Williams e un scalp pe care puține jucătoare îl au la centură, deci performanța ar fi teribilă, mai ales că sora mai mică pare într-o formă excelentă.

2. Dacă învinge Simona Halep: O jucătoare fără antrenor, cu Darren Cahill șoptind din tribune și prefăcându-se indiferent, a reușit să o elimine pe Serena Williams, o întreagă mașinărie de tenis, cu un creier precum Patrick Mouratoglou în tribune. Asta victorie! Simona Halep confirmă, din nou, o carieră muncită, cu talent și inspirație. Simona reușește să se separe în istoria tenisului.

3. Dacă se impune Serena Williams: Cursa pentru titlul 24 de Grand Slam, nemaivăzut, continuă. Senzaționala forță americană își reclamă autoritatea în tenis, cu o nouă victorie împotriva unui număr 1 mondial. O victorie a Serenei, care conduce cu 8-1 la întâlniri directe, pune un semn mare de întrebare pentru toate celelalte jucătoare: noi ce facem aici, dacă totul depinde de forma americancei?

4. Dacă se impune Serena Williams: Spre deosebire de Roger Federer, care a început să aibă frâne timpurii în turneele de Grand Slam, Serena își menține ritmul. Americanca, și ea la 37 de ani, a spus odată, mai în glumă, mai în serios, că se retrage când o face și elvețianul. O nouă victorie importantă cu un nume în vogă, precum Simona Halep, ar face dezbaterea mai aprinsă: ce sens ar avea o retragere?

7 titluriare americanca Serena Williams la Australian Open, record absolut în Era Open

„Urmează acum meciul secolului cu Serena Williams! De ce spun asta? Pentru că Serena e acum într-o revenire de formă, se apropie de valoarea ei maximă. Simona urcă și ea spre vârf acum. Întotdeauna, când două mari jucătoare se întâlnesc într-o asemenea intersecție, iese un meci deosebit. Practic joacă finala din «optimi»”  Cristian Tudor Popescu

Citește și:

Avantaj Halep! O altă mare favorită, eliminată în optimile Australian Open! S-a subțiat lista: cine sunt ultimele 4 jucătoare care o pot detrona pe Simona

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
lapusneanul
lapusneanul  •  20 Ianuarie 2019, 22:42
Postat de thomassystem pe 20 Ianuarie 2019, 22:17

Serena ARE DREPTUL să trateze pe oricine de sus deși nu o face. Când ai 23 de Grand Slemuri în palmares și joci cu una pe care ai caftit-o de opt ori în carieră te cam doare la bascheți.

acum nu mai e batrana ?..ba, tu esti prostul prostilor....hahahaha..

thomassystem
thomassystem  •  20 Ianuarie 2019, 22:17
Postat de Lucian Sarbu pe 20 Ianuarie 2019, 21:22

Astăzi Murătoglu era pe la meciul lui Tsitsipas. Practic și-a pierdut acolo toată seara. Tabăra Serenei nu pare, așadar, conectată 100% la meciul de mâine. Asta e bine, înseamnă că își închipuie că Simona va fi victimă sigură. Când adversarul te tratează de sus, treaba asta nu poate fi decât un avantaj.

Serena ARE DREPTUL să trateze pe oricine de sus deși nu o face. Când ai 23 de Grand Slemuri în palmares și joci cu una pe care ai caftit-o de opt ori în carieră te cam doare la bascheți.

lapusneanul
lapusneanul  •  20 Ianuarie 2019, 22:14
Postat de thomassystem pe 20 Ianuarie 2019, 21:14

Trei relicve întâlnite de Halep la acest Geriatric Open. Să sperăm că antichitatea Serena îi va pune capac.

prostea, am vorbitcu simona, sapt. viitoare iti trimite rezultatul rmn- ului. hahahahahaha

Vezi toate comentariile (11)
Comentează