SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

Simona Halep - Serena Williams // Martina Navratilova îi explică Simonei cum s-o învingă pe Serena: „Așa trebuie să lovească”

Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages
Simona Halep // FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat vineri, 12 iulie 2019 15:13

Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) - Serena Williams (37 de ani, 11 WTA) este finala Wimbledon 2019. Meciul se joacă sâmbătă, de la ora 16:00, și va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct pe Eurosport.

Martina Navratilova, câștigătoarea a 18 turnee de Grand Slam, a prefațat pentru WTA meciul dintre Simona Halep și Serena Williams. Navratilova a sfătuit-o pe Simona cum să joace, explicând și ce lovitură să folosească mai des.

„Dacă Simona, care joacă în prima finală la Wimbledon, vrea s-o învingă pe Serena, trebuie să servească bine și variat. Eu aș servi și-n corpul Serenei, ceea ce nu-i place americancei.

Aș sfătui-o pe Simona să joace în lungul liniei, nu în diagonală. Când trimiți mingea în cross, Serena nu trebuie să se miște mult. E deja acolo unde vine mingea. Când dai în lungul liniei, Serena e nevoită să alerge pe teren. Mai presus de toate, Simona trebuie să stea aproape de Serena. Când conduce, Williams se relaxează și nu mai simte presiunea.

Simona trebuie să atace prima. Când Halep e în defensivă, se retrage pe linia de fund și îi va fi greu să lovească în lungul liniei. Mingea va veni mai repede, iar Simona va fi împinsă tot mai în spate și nu va putea schimba direcția”, a explicat Navratilova pentru WTA.

„Să joci pentru istorie e greu pentru un sportiv, poate cântări mult! Dar cursa pentru recordul de 24 de Grand Slam-uri a ținut-o pe Serena înfometată.

De când a revenit după ce a născut, Serena a fost în căutarea egalării recordului lui Margaret Court. Acum va fi pentru a treia oară când joacă pentru trofeul cu numărul 24.  Acum joacă la fel de bine ca în trecut. Serena este foarte bună pe iarba de pe Terenul Central, parcă e a doua ei casă. Dacă Serena vrea să câștige, trebuie să joace ca în semifinala cu Strycova”

Martina Navratilova

Citește și:

Declarație războinică înainte de finală: „Am oftică pe Serena! Mă interesează mai mult să piardă, decât Wimbledonul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
raikkonen79
raikkonen79  •  12 Iulie 2019, 19:48
Postat de cristealaur pe 12 Iulie 2019, 18:17

Daca o alergi un pic pe mama leone, in doua seturi e gata....in afara de Goerges, n-a avut cu cine juca pana acum...auzi la Martina, sa joace ca cu Strycova....cred ca in tot meciul n-a alergat mama leone juma de km...

E corect ce spui....dar pentru a o plimba, va trebui sa returneze lung si sa serveasca impecabil....altfel, Serena va trece la controlul schimbului de la a doua mingea si Simona va fi cea alergata.

cristealaur
cristealaur  •  12 Iulie 2019, 18:17

Daca o alergi un pic pe mama leone, in doua seturi e gata....in afara de Goerges, n-a avut cu cine juca pana acum...auzi la Martina, sa joace ca cu Strycova....cred ca in tot meciul n-a alergat mama leone juma de km...

rivaldinho
rivaldinho  •  12 Iulie 2019, 18:13

In teorie Navratilova stie, dar daca ar fi juca contra Serena ar fi fost un nimeni in drum!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează