SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS la Australian Open // Backhandul Simonei sau forehandul Serenei? NY Times dă verdictul: care e scorul, pe lovituri, între Simona Halep și Serena Williams!

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 21 ianuarie 2019 09:00

Simona Halep (27 de ani, 1 WTA) și Serena Williams (37 de ani, 16 WTA) se înfruntă în optimile de finală de la Australian Open. Deși bookmakerii o dau favorită certă pe americancă, Halep are o mulțime de atuuri.

  • Simona Halep - Serena Williams se joacă luni, după ora 10:00, în primul meci al sesiunii de seară de pe arena Rod Laver;
  • Halep - Serena e live TEXT cu video și foto pe GSP.ro și în direct pe Eurosport 1.

La finalul lui 2018, jurnaliștii New York Times împreună cu cei mai mari experți în tenis ai planetei au analizat fiecare capitol al jocului, numind jucătoarele care excelează.

Serena a câștigat această bătălie la limită, scor 5-4.

Backhand: Simona Halep

Ambele jucătoare folosesc un backhand cu două mâini. În ciuda faptului că Serena lovește mai puternic, experții au considerat că avantajul îi aparține Simonei. Halep este mult mai precisă, ieșind în evidență cu backhand-ul în lung de linie, lovitura ei semnătură.

Forehand: Serena Williams

Australian Open 2019 oferă încă o mostră despre forehand-ul magistral al Serenei. În precedentele 3 meciuri, extrem de scurte, a reușit să producă 62 de lovituri câștigătoare, dintre care 50 cu forehand-ul.

Serviciu: Serena Williams

Serena Williams conduce în topul experților New York Times atât când e adus în discuție primul serviciu, cât și pe cel de-al doilea. La actuala ediție Australian Open, Serena a avut procentaje la un nivel stratosferic, cu o medie de peste 82 la sută dintre punctele jucate cu primul serviciu câștigate. 

Simona Halep a progresat enorm la acest capitol. Serviciul a fost, neașteaptat, arma care a salvat-o în momentele grele din partidele cu Kaia Kanepi și Sofia Kenin.

Procentajul punctelor câștigate pe primul serviciu de Serena la AO 2019

Adversară Procentaj %
Tatjana Maria 82
Eugenie Bouchard 81
Dayana Yastremska 85

Retur: Simona Halep

Simona Halep este recunoscută drept cea mai bună jucătoare la retur din lume. Românca a dominat ierarhia game-urilor câștigate pe serviciul advers în sezonul precedent.

halep

Passing: Simona Halep

Experții New York Times o clasează prima și în această ierarhie pe româncă. 

Deplasare: Simona Halep

În ciuda absenței îndelungate de pe teren, cauzate de accidentarea la spate, Simona Halep a demonstrat în primele tururi că e capabilă să ducă la bun sfârșit meciuri maraton, de 3 seturi. Mai mult, românca a trecut și peste micile probleme avute la coapsa piciorului stâng.

Jocul la fileu: Serena Williams

Câștigătoare a 14 turnee de Mare Șlem la dublu feminin, Serena câștigă detașat lupta jocului la fileu. 

PSIHIC: Serena Williams

Tactică: Serena Williams

„The Coach” Patrick Mouratoglou poate fi asul din mâneca americancei. Unul dintre cei mai bine cotați antrenori din lume în acest moment a stat cu ochii pe toate partidele Simonei și i-a descoperit slăbiciunea, după cum afirma chiar el într-un interviu acordat la finalul meciului cu Venus. 

De cealaltă parte, Halep primește în continuare unele sfaturi de la Darren Cahill, dar australianul are interzis în lojă sau în zona vestiarelor.

Cote pariuri Simona Halep vs Serena Williams

Serena Williams a câștigat și încrederea caselor de pariuri. O victorie a americancei este cotată cu 1.38, în timp ce victoria lui Halep ar înmulți suma mizată de 3.20 ori.

Vezi și: 

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // Chris Evert și-a ales favorita înaintea celui mai așteptat meci de la Australian Open + ce cotă are Simona cu Serena

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (19)
ceaiuri
ceaiuri  •  21 Ianuarie 2019, 09:26

se mai pot insela si casele de pariuri...americanca vine mult mai motivata decat la ultimul G.S,mult mai bine pregatita fizic si cu un joc la fileu mult imbunatatit dar cu o mare dilema..inca nu a jucat cu jucatore din primele 10 sa vada cum sta cu jocul...simona vine cu un moral bun,dupa o victorie f clara...daca o sa servesca bine,sa returneze la fel si sa o"miste"pe americanca simona nu poate pierde

albanezulvesel
albanezulvesel  •  21 Ianuarie 2019, 09:00
Postat de albanezulvesel pe 21 Ianuarie 2019, 08:55

Tiriac: caramitru si Sergio nicolaescu cu care v am facut revolutzia: Noica: ion Luca Caragialeponta ; becali; Gratzian; hagi;Halep;Malaxa; Goga ; Puiu Hasoti;Simona Amanar ... etc etc... daca tragi linie voi nu ramaneti cu mare lucru

Sa nu I uit pe Nicolae Iorga ;Neagu djuvara... ma abtin sa ti dau o Alta lista... tu habar nu ai pe ce lume traiesti

albanezulvesel
albanezulvesel  •  21 Ianuarie 2019, 08:55
Postat de martinpen pe 21 Ianuarie 2019, 08:21

Da, asa din gura e usor... Practica te omoara... Nu stapaniti nimic, sunteti niste angajati, la fel ca altii... Tiriac stapaneste, si nu e aroman...

Tiriac: caramitru si Sergio nicolaescu cu care v am facut revolutzia: Noica: ion Luca Caragialeponta ; becali; Gratzian; hagi;Halep;Malaxa; Goga ; Puiu Hasoti;Simona Amanar ... etc etc... daca tragi linie voi nu ramaneti cu mare lucru

Vezi toate comentariile (19)
Comentează