SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // Șocul Halep - Williams, prefațat de experții ESPN: „Simona o să fie ca un cățel care aleargă după orice minge” + cum trebuie să servească liderul WTA și de ce Serena e favorită

Simona Halep  // FOTO: Australian Open
Simona Halep // FOTO: Australian Open

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 ianuarie 2019 15:27

Meciul dintre Simona Halep, locul 1 WTA, și Serena Williams, locul 16, din optimile Australian Open, se va juca luni, de la ora 10:00, și va fi în direct la Eurosport și liveTEXT pe GSP.RO.

Doi dintre specialiștii ESPN, Mary Joe Fernandez, fost numărul 4 WTA, și Mark Hlawaty, fostul partener de antrenament al Serenei, au analizat meciul dintre Simona Halep și Serena Williams și au explicat de ce o văd pe Serena drept favorită.

„Simona va trebui să servească foarte bine. Serena returnează excelent. Când au jucat la Miami acum mulți ani, serviciul Simonei a una dintre cheile meciului. Cred că Simona trebuie să servească mult la corp. În plus, trebuie să lungească schimburile. Rămâne de văzut dacă Simona va putea să reziste primei lovituri trimise de Serena și cumva, într-un fel, să preia controlul punctului. Serena se mișcă bine anul acesta, dar cred că plimbând-o pe teren poate să o destabilizeze pe Serena”, a declarat Mary Joe Fernandez.

Simt că Simona trebuie să fie ca un zid și să o forțeze pe Serena să lovească din ce în ce mai tare, aprioape de linii. Halep trebuie să alerge după fiecare minge. Trebuie să fie ca un cățel care aleargă după minge. Să spună «Unde se duce mingea, mă duc și eu. O voi da înapoi de fiecare dată». Halep trebuie să pună suficientă presiune ca Serena să facă greșeli, iar ea să poată să preia controlul. Serena va intra mult în teren. Halep nu lovește atât de tare”, a declarat și Mark Hlawaty.

„Serena va câștiga”

Cei doi au vorbit și despre faptul că Serena și Halep nu au jucat multe meciuri în acest an și despre cum vor fi afectat.

„Simona nu cred că are nevoie de multe meciuri. Cred că în cele jucate până acum a evoluat bine, a fost competitivă. A jucat foarte bine cu Venus Williams. Faptul că a jucat cu Venus o va pregăti bine pentru meciul cu Serena. Dar ea nu are nevoie de repetiție. Am văzut-o pe Serena câștigând fără să joace multe meciuri. Nu arată că e vulnerabilă. Acest meci arată ca o finală. Nu pot să cred că se joacă în optimi. Cred că va fi strâns, dar Serena va câștiga”, a declarat Mary Joe Fernandez.

„Cred că Serena va fi mai afectată de faptul că nu a jucat multe meciuri. Nu știm cât de bine stă la capitolul pregătire fizică. Istoria spune că Halep este fericită să fie joace oricât pentru a termina un meci. Cred că asta va încerca. Să lungească meciul cât mai mult, s-o pună la încercare pe Serena.

Cred că Serena e mai bine pregătită, mai puternică și a avut și un traseu mai ușor. O să spună «Bun, adversara mea a câștigat un Grand Slam. Știe ce se facă, e competitivă și are calități»”, a spus Mark Hlawaty.

Vezi și:

VIDEO Maria Sharapova, huiduită la Australian Open! Reacție nervoasă la conferință: „E o întrebare prostească” + Ce a făcut când a auzit de meldonium

 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
supereduardo10
supereduardo10  •  21 Ianuarie 2019, 01:15

Serena fie sfideaza orice lege biologica ori se dopeaza grupa mare. Este imposibil sa te deplasezi pe teren sa dai puternic timp de 1-2 ore la gabaritul si la varsta asta !!! Ce ne sreveste Federatia Internationala de Tenis este o ***. Sper ca Simona sa prinda o zi buna si sa-i poata returna rachetele , apoi s-o pLimbe pana scoate limba aia de *** cat un cot !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ecucu
ecucu  •  20 Ianuarie 2019, 23:02

*** Williams, mai ***, are peste 20 de asi pe meci, asa ca Simona trebuie sa aiba o zi cu un serviciu foarte bun. Daca ar putea sa returneze serviciul in cealalta parte din care vine, fara a da afara, ar fi excelent. Pacat ca Simonei nu-i sunt dragi scurtele! O scurta o poate demoraliza sau o poate face sa faca precum locomotiva. Doamne ajuta!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1461177693935533
Sorin Gane  •  20 Ianuarie 2019, 22:33

VA FI O NOUA VERSIUNE ( IN TENIS ) A CELEBREI INTILNIRI DINTRE DAVID SI GOLIATH !

Vezi toate comentariile (21)
Comentează