SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // Statistica ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE care arată forța Serenei Williams: e feroce în finalele de Mare Șlem!

Serena Williams // foto: Guliver/Getty Images
Serena Williams // foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 11 iulie 2019 18:58

WIMBLEDON 2019 // Simona Halep (27 de ani, 7 WTA) o va întâlni în marea finală de la  Wimbledon pe Serena Williams (37 de ani, locul 10 WTA). Va fi cea de-a 11-a confruntare dintre cele două, americanca impunându-se de nouă ori. 

Simona Halep, aflată la cea de-a cincea finală de Mare Șlem a carierei, înfruntă o adevărată legendă a tenisului femininin, care va încerca sâmbătă să-și adjudece al 24-lea turneu major dintr-o carieră prodigioasă. 

Forța impresionantă a Serenei Williams a ieșit la iveală în special în finalele de Mare Șlem, unde are un procentaj de reușită impresionat. Din 31 de finale jucate, s-a impus în 23 dintre acestea. 

15/15

Mai mult de atât, o altă particularitate a dominației Serenei iese în evidență înaintea partidei cu Halep: în 15 finale de Mare Șlem disputate în fața jucătoarelor clasate pe primele 3 locuri, Serena s-a impus de 15 ori. Procentaj de 100%!

23 de turnee de Mare Șlema cucerit Serena Williams. La Wimbledon, a câștigat de nu mai puțin de 7 ori 

În raportul meciurilor directe, Serena Williams o conduce pe Simona Halep cu 9-1. Unica victorie a româncei a venit în 2014, în grupele de la Turneul Campioanelor, în timp ce ultima confruntare directă a fost câștigată tot de americancă, 6-1, 4-6, 6-4, în optimile din acest an de la Australian Open. 

Vezi și: VIDEO Serena, prima reacție despre finala cu Halep + analiză complexă a lui Mats Wilander: „Simona nu va mai face asta sâmbătă!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
dinamo100
dinamo100  •  12 Iulie 2019, 09:38

Sa recunoastem, Serena e favorita. Dar tocmai pt ca Simona nu are ce pierde ar putea sa joace fara complexe si sa provoace surpriza.

mosierul
mosierul  •  12 Iulie 2019, 08:46
Postat de Szasz Andrei pe 11 Iulie 2019, 21:21

Mama Leone feroce poate fi imblanzita daca e alergata de colo colo pe teren, dar Simona nu trebuie sa-i cedeze nici un set pt. a o obosi abia in cel de-al treilea. O poate obosi foarte bine si in doua seturi cu mingi variate stanga-dreapta, fileu-spate pt. ca Serena nu mai are agilitatea unei caprioare sa ajunga la toate mingile pt. a le returna in forta. Daca Simona nu ii pune pe tava mingi pe care sa le loveasca asa cum ii place, in forta, Serena e de batut chiar in doua seturi, asa cum a mai facut-o odata !

...asta spun și eu, *** trebuie alergată , chiar și cu scurte cu riscul de a pierde punctul dar o faci pe *** sa alerge din fundul terenului ....apoi vor veni și clipe fericite

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dumiwow
dumiwow  •  11 Iulie 2019, 22:39

Si uite asa mai castiga aia mare inca o finala...pacat pentru aia mica a noastra. Daca nimerea cu oricine altcineva avea sanse reale sa castige si ea in Anglia.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează