SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // VIDEO EXCLUSIV De ce nu se uită Ion Țiriac la meciurile Simonei și de ce nu oferă miliardarul un pronostic pentru finala Wimbledon 2019: „Eram specialiști în fotbal, acum toți se pricep la tenis”

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 13 iulie 2019 09:00

Simona Halep (27 de ani, locul 7 WTA) și Serena Williams (37 de ani, 10 WTA) s-au înfruntat în finala Wimbledon 2019.

Românca s-a impus cu scorul de 6-2, 6-2, după 56 de minute de joc și a cucerit cel de-al doilea turneu de Grand Slam din carieră. 

Vezi AICI desfășurarea partidei

- Domnule Țiriac, cum e pentru Simona o finală la Wimbledon, după un sezon pe zgură în care nu s-a ridicat la așteptările tuturor?
- Simona a avut un an slab din punctul de vedere al numerelor. Treaba e logică și de acceptat pentru că n-a jucat mult timp. S-a accidentat, nu prea a jucat, iar când a făcut-o, a făcut-o modest. Sfert de finală, sfert de finală și tot așa. Nu vreau să fiu punctul pe „i”, pentru că nu sunt nici antrenorul și nici managerul ei. Sunt un mare chibiț, ca toată lumea.

Noi eram mari specialiști la fotbal, dacă vă aduceți aminte. Cred că erau 21,99 milioane, eu eram singurul care a spus întotdeauna că nu se pricepe. Nu, mulțumesc! Îl ascult pe Hagi! Acum toată lumea crede că se pricepe la tenis. Văd actori, scriitori, toți își dau cu presupusul. Ceea ce e bine, dar treaba e mult mai simplă. Tenisul e cel mai simplu și rudimentar din lume. Trebuie doar să dai o minge înapoi mai mult decât adversarul ca să câștigi. Tenisul e unic în lume pentru că există posibilitatea, chiar făcând puncte mai puține ca adversarul în total, să câștigi.

- A crescut progresiv jocul ei la acest turneu.
- Eu nu prea mă uit la meciurile Simonei Halep. Eu am altă viziune a tenisului. Cam știu cu un sfert de oră înainte unde vine mingea. Mi-a intrat în sânge după 30 de ani de meserie. Nu mă pot uita la un meci ca un spectator normal. Când mă duc pe teren, sunt obligat să stau acolo cuminte. Am văzut primul tur al ei, unde a jucat decent, al doilea, unde a jucat foarte modest și după a crescut.

- Ce s-a întâmplat?
- În cartea mea de adrese, un jucător care nu are 4 ore de antrenament pe zi nu poate. Iar ea s-a antrenat. Are 6 zile pline de antrenament, plus alte 6 de semiantrenament. S-a acomodat pe iarba, care nu îi e o nou-venită. Sfert de finală aici, semifinală în altă parte. A fost mereu acolo, cu nasul sus!

Fiecare jucător are o tendință de a se simți mai bine pe o suprafață sau alta. A rămas încă în toate cărțile dictonul meu, din 1959, când am spus că iarba e pentru vaci, cimentul pentru mașini și zgura pentru tenis. S-a schimbat mult. Din zgură mai există ceva, cimentul e peste tot, iar iarba e limitată la această lună, de la jumătatea lui iunie până la cea a lui iulie, terminând cu Wimbledon, care are peste 100 de ani. E o tradiție, un brand, o treabă superbă

„Dacă ești un jucător mare, le joci pe toate. Iarba de azi nu are nimic în comun cu iarba lui Năstase. Iarba de azi e aproape pământ, jocul s-a transformat. Se joacă foarte mult din fundul terenului, nu e mai e serviciu-voleu și jocul e extraordinar de rapid”Ion Țiriac

Vezi și:

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // VIDEO Ion Țiriac explică în ce mod poate câștiga Simona Halep: „Dacă face asta cu primele două mingi, a treia nu mai există”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
105662257060988
Eugen Qy  •  13 Iulie 2019, 12:59
Postat de vlad57 pe 13 Iulie 2019, 12:00

@amicu si @cfrinho. Se pare ca IQ-ul vostru e sub nivelul ierbii de la Wimbledon (iarba aia pentru vaci). Cand o sa realizati si voi, in orice sport cam ce a realizat Tiriac in tenis, ca sa nu mai vorbim de ceea ce a realizat in afaceri, atunci o sa puteti deschide gura. Cand o sa aveti miliardul de euro atunci sa ridicati capul!vPana atunci ciocul mic si joc de glezne! Sa dai cu gura pe site-uri in anonimitate e usor, sa faci ceva cu tine, cu viata ta si mai ales si pentru altii e infinit mai greu. Inainte sa mai scrieti tampenii amintiti-va vorba ceea: "prostul nu e prost destul daca nu e si fudul". Nu de alta dar o exemplificati perfect!

Eheheiii daca ai sti cati o critica pe SIMONA si ei nu sunt in stare sa tina o racheta in mana sau sa se claseze in primul MILION de persoane in domeniul lor de activitate, necum sa fie primii acolo .....

vlad57
vlad57  •  13 Iulie 2019, 12:23
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Quod erat demonstrandum sau QED! Ai demonstrat perfect ceea ce spuneam! Multumesc!

torque07
torque07  •  13 Iulie 2019, 12:04

Nu conteaza ce a zis. E unul din foarte putinii care-si pot da cu parerea despre tenis. Frustratilor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează