SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // Vocile Gazetei » Cristi Geambașu, Roxana Fleșeru și Marius Mărgărit despre victoria uluitoare a Simonei în finala de la Wimbledon: „Lăsați bucuria să țâșnească, lacrimile să curgă!”

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 iulie 2019 15:20

SIMONA HALEP - SERENA WILLIAMS // Cristi Geambașu (editorialist GSP), Roxana Fleșeru (reporter GSP) și Marius Mărgărit (reporter special GSP) au comentat live finala de la Wimbledon, cu intervenții înainte de meci, după primul set și la final.

Simona vs. Serena 6-2, 6-2 » Concluziile după un meci uluitor

Citește și: QUEEN IN THE NORTH! Simona Halep e campioană la Wimbledon, după o victorie DEVASTATOARE în fața Serenei Williams

Cristi Geambașu:

„Ați observat surâsul Virginiei Ruzici? Acea bucurie caldă, umană pe are o radia marea campioană pentru o altă mare campioană. Simona joacă minunat și își îndeplinește visul. Împlinește visul tenisului românesc, inaccesibil chiar și pentru Ilie Năstase. Titlul la Wimbledon! Lăsați bucuria să țâșnească, lacrimile să curgă!”

Roxana Fleșeru:

„Stefi Graff spunea că nu eşti niciodată pregătit pentru forţa şi frumseţea Wimbledon-ului. Simona a fost pregătită pentru această finală, pentru jocul Serenei, pentru a îmbrățisa trofeul și pentru a elibera acel zâmbet de copil care a găsit cea mai frumoasă jucărie dintre toate”

Marius Mărgărit:

„Incredibil! Fantastic! Simona e noua regină la Wimbledon. A pulverizat-o, a dezarticulat-o fizic și mai ales mental pe Serena. A servit mai bine, s-a multiplicat ca în Matrix, nu a cedat. Să fie clar, Serena nu a jucat slab, a fost Simona doar prea, prea bună, impecabilă. Mereu mai e ceva dincolo de imposibil. Azi a fost Simona. Doar Simona. Queen Simo, te așteptăm acasă, să vedem și noi, pentru prima dată , cum arată trofeul de la Wimbledon. Mulțumim Simona!”

Simona vs. Serena 6-2 » Concluziile după setul I

Cristi Geambașu:

„Entuziamant! Uluitor! Un set perfect. Curaj. Atitudine dominantă, inteligență, luciditate. Acest 6-2 descrie fidel faptele din teren. Raportul de forțe. Serena pare rigidă și surprinsă de replica excepțională a româncei și nu are răspuns la loviturile acesteia. Dacă Simona menține acest ritm, victoria este deznodământul logic. Și atât de așteptat”

Roxana Fleșeru: 

„«De poţi să nu cazi pradă nicicând exasperării/Succesul şi dezastrul primindu-le la fel» sunt cele două versuri din poemul «Dacă...» al lui Rudyard Kipling pe care Simona Halep și Serena Williams le-au văzut înainte să pună primul pas pe iarbă. Versuri scrise pe perete și parcă interiorizate de Simona Halep, care a făcut un prim set impecabil. Cu privirea sa de culoarea mării într-o zi de vară, dar cu săgeți de gheață aruncate spre adversară, românca a fost «in the zone» pe toată durata primei manșe, reușind să o domine pe cea mai mare jucătoare din toate timpurile. Și dacă...

Marius Mărgărit:

„M-am speriat când le-am văzut la fileu, la tragerea la sorți. Dar în tenis nu contează mărimea. Începe. Simo e peste tot, agresivă. Serena e pe zero: 0-1, 0-2, cum naiba a făcut crossul ăla, că am alegat-o în toată arena?!, 0-4. Încă două crossuri măciucă. E 1-5! Apărare ermetică. Perfect Simona!”

Înainte de Simona vs. Serena » La ce ne așteptăm?

CRISTI GEAMBAȘU:

„Contează puțin spre deloc ce simțim noi. Ce gândim, ce sperăm. Contează enorm ce simte și cum se simte ea, Simona. Fiindcă, într-un anumit fel, va fi singură acolo pe teren, chiar dacă milioane de oameni îi vor fi alături cu sufletul. Tenisul este un sport al solitarilor. Nu te poți ascunde în spatele echipei. Cred totuși că la Wimbledon 2019, la a 5-a finală de Grand Slam a carierei Simona va aduna mănunchi experiența meciurilor anterioare și va arunca la pubelă durerea, frustrările. Să fii inspirată, deșteaptă și nemiloasă, Simona!”

Roxana Fleșeru:

„«Liniștea e cea care te lovește atunci când joci pe Terenul Central de la Wimbledon. Bați mingea de iarba tocită și totul e încremenit, apoi o arunci în aer, o lovești și auzi ecoul propriei lovituri. Și apoi ecoul loviturii care urmează, a ta și a adversarului. Clac... clac...clac...», așa sună începutul autobiografiei lui Rafael Nadal scrisă alături de John Carlin.

Cam atât ar trebui să audă și Simona Halep în timpul finalei de azi: «Clac...clac...clac...». Să pună pe mute orice fel de gânduri, orice fel de voci. Să uite că joacă pentru prima oară în ultimul act de la Wimbledon, că o are în față pe Serena Williams, că nu a reușit să cucerească până acum niciun trofeu de Mare Șlem de la prima încercare, că milioane de oameni o urmăresc, că a fost învinsă de nouă ori de Serena, că anul acesta nu are niciun trofeu în vitrină, că ducesa de Cambridge e în tribune, că adversara sa e favorita, că e prima jucătoare din România care e la un pas de Venus Rosewater Dish”.

Marius Mărgărit:

„I-au dat toți sfaturi, cei mari, foști sau actuali mari campioni, dar acum e momentul ei, al Simonei. Cu Serena nu e deloc ușor sau simplu. Toate au vrut s-o miște, s-o epuizeze, puține au reușit! Iar când ai 1-9 la meciuri directe e infinit mai greu. Dar tenisul e mereu o altă poveste și dincolo de infinit, mai e ceva. Reger Federer i-a spus cel mai bine: «Meriți să fii în finală, ți-ai câștigat locul. Ai încredere!». Meciul lui cu Nadal e cel mai bun exemplu. Așa că baftă, Simona, la o nouă întâlnire cu istoria”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
1453301988084764
Ioan Reus  •  13 Iulie 2019, 18:44

Un mare LIKE şi pentru Vocile Gazetei !

observator979
observator979  •  13 Iulie 2019, 18:01

E unul care n-a auzit de jucatoarea de tenis Alexandra Dulgheru si a pus un titlu (la un articol despre tenis) cu Alexandru Dulgheru! :D El ce rang are in GSP?! :)

439542782916624
Ervin Elias  •  13 Iulie 2019, 17:46

Dacă nici acum sasul de la Cotroceni nu o decorează pe HALEP....NU POT SPUNE CUM ÎL ÎNJUR CĂ ÎMI TAIE CENZURA URAREA MEA

Vezi toate comentariile (8)
Comentează