SPORTURI  »  TENIS  »  

Simona Halep, sfătuită să-și ia o vacanță lungă după triumful de la Wimbledon » Ce urmează pentru româncă

Articol de GSP - Publicat sambata, 20 iulie 2019 17:55

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) a câștigat în premieră trofeul de la Wimbledon și e sfătuită de tenismena britanică Laura Robson să-și ia o vacanță de durată, pentru a se liniști.

„Simona trebuie să facă un pas în spate acum, să se bucure de moment. Are nevoie de câteva săptămâni libere. Acum se bucură de toată popularitatea în România.

Cred că acum are nevoie de relaxare, nu de meciuri. Va trebui să joace din cauza obligațiilor și regulamentului. Eu i-aș recomanda să-și ia o vacanță prelungită. Nu e ușor după ce câștigi un Grand Slam", a spus Robson pentru BBC.

Ce urmează pentru Simona Halep

  • Câte puncte are de apărat în perioada următoare: 
    - 900 la Toronto
    - 585 la Cincinnati
    - 10 la US Open

Calendarul WTA continuă cu seria turneelor nord-americane. Primul cu adevărat important este cel Premier de la San Jose, în perioada 19 iulie - 4 august. Simona nu a participat anul trecut și a spus pas și în 2019.

Urmează Rogers Cup, organizată anul acesta la Toronto, între 3 și 11 august. Turneul Premier 5 cu premii totale de 2.830.000 de dolari va fi primul test al româncei. Halep a câștigat anul trecut competiția, după o finală cu Sloane Stephens, scor 7-6 (6), 3-6, 6-4, și are de apărat 900 de puncte.

Programul Simonei continuă cu un nou turneu Premier 5, la Cincinnati, între 12 și 18 august. Fostul lider mondial are de apărat 585 de puncte și aici, datorate finalei din 2018.

Halep scapă de grija punctelor la ultimul Mare Șlem al anului. US Open se desfășoară în perioada 26 august - 7 septembrie. Simo a părăsit competiția din primul tur anul trecut, învinsă surprinzător de Kaia Kanepi, jucătoare aflată pe locul 44 în acel moment, scor 2-6, 4-6.

Citește și

Simona Halep le-a prezentat trofeul constănțenilor: mii de oameni au întâmpinat-o cu urale! A urcat pe scenă cu nepoata ei, Tania

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
steaua.libera
steaua.libera  •  20 Iulie 2019, 22:11
Postat de Szasz Andrei pe 20 Iulie 2019, 20:30

Cu victorie la U.S. Open si finala la Turneul Campioanelor Simona termina pe primul loc al treilea an la rand ! Nici n-ar mai conta celelalte puncte din turneele mai mici, cred.

Prima condiție e sa “apere” ce a câștigat anul trecut, adică cel puțin să egaleze performanța de anul trecut. La Toronto e greuț să facă asta.

merace
merace  •  20 Iulie 2019, 20:46

Simona e pe val, dar depinde doar de ea daca isi doreste sa revina No.1 mondial. Fanii spera, dar numai ea isi face programul, dupa cum simte ca poate in viata ei.

10154976492293690
Szasz Andrei  •  20 Iulie 2019, 20:30

Cu victorie la U.S. Open si finala la Turneul Campioanelor Simona termina pe primul loc al treilea an la rand ! Nici n-ar mai conta celelalte puncte din turneele mai mici, cred.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează