SPORTURI  »  TENIS  »  WTA ADELAIDE

SIMONA HALEP, SFERTURI WTA ADELAIDE // CTP, concluzii după primul meci al lui Halep din 2020: „Intevențiile lui Darren Cahill au fost decisive”

Articol de GSP - Publicat marti, 14 ianuarie 2020 12:51

SIMONA HALEP, SFERTURI WTA ADELAIDE // Simona Halep (28 de ani, 4 WTA) a trecut de Ajla Tomljanovic (52 WTA, 26 de ani), scor 6-4, 7-5, avansând în sferturile de finală ale turneului de la Adelaide. 

La scurt timp după încheierea partidei, jurnalistul Cristian Tudor Popescu (63 de ani) a vorbit despre prestația Simonei Halep în primul meci al acesteia din 2020.  CTP a subliniat faptul că antrenorul Darren Cahill a avut intervenții foarte bune, iar sfaturile lui au ajutat-o enorm pe Simona.

„A fost un meci bun pentru Simona Halep. Într-un astfel de meci, important e psihicul și să-ți ții cumpatul în fata momentelor explozive ale adversarei. 

A ajutat-o din nou Darren Cahil pe Simona! Momentele decisive au fost intervenţiile aproape perfecte ale lui Cahill. Spune exact ce, cât și cum trebuie. Darren, la 5-4 pentru Simona în setul doi, când servea adversara, spune cuvintele cheie: «Pune energie în acest game, încearcă să-l câștigi! Dar dacă nu-l câștigi nu e problemă. Ești cap la cap cu ea, nu mai forța lovituri la limita» Asta i-a spus. 

A fost foarte important! Dacă Simona încerca să-i dea lovituri decisive, făcea cadouri. Nu o lăsa pe ea să greșească. A fost excelentă intervenţia lui Darren. Simona și-a strâns jocul imediat după ce a vorbit cu el. 

Simona are multe zone ale jocului în care poate crește. De exemplu, jocul la fileu. Am văzut în setul doi o minge foarte ușoară trimisă de Tomljanovic pe care Simona a lovit-o neconvingător, iar Tomljanovic a pasat-o cu reverul tăiat. E o zonă în care Simona ar putea să-și îmbunătățească mult jocul, să aibă controlul mingilor în apropierea fileului. Înainte, credeam că trebuie să-și îmbunătățească și voleul clasic, dar am renunțat la această idee. Dacă Simona vine bine la fileu, poate să execute drive volley, nu are nevoie de cel clasic”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la TV Digi Sport.

Rezumatul meciului Halep - Tomljanovic: 

Vezi și: 

VIDEO Prima reacție a Simonei după calificarea în sferturi + ce mesaj i-a transmis lui Darren Cahill

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
138672209828437
Gelu Oanca  •  15 Ianuarie 2020, 10:39

CTP, de ce nu te faci antrenor de tenis,daca le stii pe toate.

231726923841182
Mircea Urlan  •  15 Ianuarie 2020, 03:08

Din pacate , domnule CTPopescu va trebui sa platiti ptr faptul ca ati avut curajul sa criticati fatarniciile expertilor care murdaresc fara rusine ecranul antenei 3. In consecinta suportati si comentariile fanilor antenei 3 ! Noi , ceilalti , asteptam in continuare si alte comentarii despre meciurile de tenis de care ne vom bucura cu concursurile din Australia si nu numai.....

139267110657360
Doru Mircea  •  14 Ianuarie 2020, 16:58

d-le ctp nu cred ca pe Simona Halep o intereseaza elucubratia dumitale despre reverul taiat .Mai mult ca sigur nu existi nici ca persoana,pentru marea campiona din Romania.Si daca nu existi n-ar trebui sa mai apara in presa scrisa asemenea articole .Ar trebui sa raspunzi onest d*** la intrebarea d-lui Ion Tiriac;daca ai paticipat vreodata la un turneu WTA;daca ai partipat la un turneu de Grand Slam ,cate trofee ai castigat si daca stii la ce nivel se joaca intr-un turneu de tenis. Nimic,Nimic,Nimic.Asadar *** se agata cu disperare de idea ca poate da sfaturi de altfel *** unor mari campioni romani.Lasane ctp-ule.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează
Close