SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA TORONTO

Simona Halep şi-a aflat adversara din sferturile de finală » Cînd va juca românca

Simona Halep a obținut victoria cu numărul 299 din circuitul profesionist
Simona Halep a obținut victoria cu numărul 299 din circuitul profesionist

Articol de - Publicat vineri, 14 august 2015 00:00

A treia jucătoare lumii a învins-o pe Angelique Kerber cu 6-3, 5-7, 6-4, scăpînd de blestemul ultimelor două meciuri, atunci cînd a cîștigat primul set, dar a părăsit terenul învinsă. Azi ea o întîlnește pe învingătoarea din partida Radwanska-Cornet.

UPDATE 09:00

Simona Halep va juca în sferturile de finală împotriva polonezei Agnieszka Radwanska, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 6. Meciul se va juca în această seară, de la ora 20:00, în direct pe Dolcesport2 şi în format liveTEXT pe GSP.ro. Radwanska a învins-o în faza precedentă pe Alize Cornet, scor 6-2, 4-6, 6-4.

Un zîmbet poate aduce victoria. În setul decisiv al meciului cu Angelique Kerber, după o luptă extrem de fizică și după ce și-a pierdut serviciul din nou, iar Kerber a revenit la 4-4, Simona a zîmbit. Asta a adus relaxare în braț și în picioare.

A confiscat serviciul germancei și apoi a încheiat meciul cu un as. O victorie necesară și care vine să șteargă impresiile de la ultimele două turnee, Birmingham și Wimbledon, acolo unde a cîștigat primul set, dar apoi le-a pierdut pe următoarele.

La Toronto, ieri primul și al doilea set au semănat. Au fost multe break-uri, cu schimburi care au consumat o cantitate imensă de energie. Simona a fost cea care a intrat mai bine în meci, reușind să confiște prima serviciul adversarei, însă a urmat un întreg carusel de break-uri, cinci la număr.

Din această luptă, cel mai puțin zgîriată avea să fie Simona, care s-a impus cu 6-3. În partea a doua scenariul s-a repetat, dar de data aceasta Angelique a fost cea care s-a detașat. A unsprezecea jucătoare a lumii a condus cu 5-2, dar n-a reușit să închidă setul atunci cînd a servit la 5-4.

Halep a revenit, dar cînd a avut șansa de a ajunge în tie-break și-a cedat serviciul, pentru a duce totalul break-urilor la șapte. Ultima parte a întîlnirii a fost la cel mai înalt nivel, cu Simona și Angelique dînd tot ce au mai bun, chiar dacă oboseala era deja acolo.

Românca s-a impus cu 6-3, 5-7, 6-4, după două ore și douăzeci și trei de minute de joc. "M-am simțit ca într-o finală, eu am jucat un tenis bun, iar adversara mea a jucat incredibil. Am avut probleme la serviciu, dar am compensat la retur. Am jucat bine atunci cînd am reușit să deschid unghiurile, să fiu agresivă și să o fac să alerge", a spus la final Simona.

Nu are prea mult timp de recuperare. Astăzi, ea urmează să joace pentru un loc în semifinale cu învingătoarea din partida Radwanska-Cornet.

La un pas de 300

Simona Halep a obținut ieri victoria cu numărul 299 în circuitul profesionist. Dacă se va impune în întîlnirea din "sferturi", ea va ajunge la 300 de succese și 143 de înfrîngeri.

9 sferturi de finală a adunat în acest sezon Simona Halep din 12 turnee jucate

7-1este raportul dintre victoriile și înfrîngerile Simonei în 2015 în fața jucătoarelor de Top 20

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (4)
edy91
edy91  •  14 August 2015, 16:50
Postat de criss1981 pe 14 August 2015, 16:25

matura pe jos cu ea radwanska !!!!

Scrie in articol "7-1 este raportul victoriilor lui Halep, in anul 2015, impotriva adversarelor din Top 20". Le-a cam dat un mucles haterilor. :))

criss1981
criss1981  •  14 August 2015, 16:25

matura pe jos cu ea radwanska !!!!

catalynn
catalynn  •  14 August 2015, 12:11
Postat de onduku pe 14 August 2015, 11:47

Daca trece de Radwanska, joaca cu castigatoarea dintre Errani si Tsurenko. Errani a trecut de Azarenka. Deci are sanse la finala, dar va fi greu impotriva polonezi. Puteti voi spune ce vreti...

Polaka e buna, insa nu e de speriat. Apreciez la ea ca spre deosebire de majoritatea colegelor de WTA care din cauza steroizilor s-au trasformat in bărbați cu fusta, Aga tine la aspect ... Va fi un meci frumos!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close