SPORTURI  »  TENIS  »  WTA DUBAI

Secretul de la Dubai: Simona Halep și Apostu-Efremov, în dialog permanent cu Darren Cahill + ce a observat Luminița Paul în finală: „De multe ori nu făcea asta”

Simona Halep s-a impus la Dubai, foto: Guliver/Getty Images
Simona Halep s-a impus la Dubai, foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 24 februarie 2020 14:23

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a cucerit sâmbătă titlul 20 al carierei, impunându-se la Dubai după o finală superbă cu Elena Rybakina (20 de ani, 7 WTA), scor 3-6, 6-3, 7-5.

Sportiva noastră nu l-a avut alături la Dubai pe Darren Cahill, însă, potrivit Eurosport, reputatul strateg australian a ținut în permanență legătura cu staff-ul Simonei, în special cu Artemon Apostu-Efremov, antrenorul care i-a fost alături lui Halep săptămâna trecută.

Antrenorul român, cooptat în echipa Simonei în luna decembrie a anului trecut, a avut câteva intervenții inspirate pe durata turneului de la Dubai, încurajând-o pe Simona în momentele mai puțin inspirate din meciurile cu Ons Jabeur, Aryna Sabalenka sau Elena Rybakina.

Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, cere o schimbare majoră în tenis: „Sunt prea mulți bani la vârf!”

„Există un dialog între Simona și Apostu-Efremov”

De altfel, jurnalista Luminița Paul, specialistul GSP în tenis, a remarcat, la emisiunea GSP Live, influența pozitivă pe care Apostu-Efremov a avut-o la Dubai asupra jocului Simonei Halep.

„Este foarte important. Am observat de-a lungul săptămânii că sfaturile pe care i le-a dat au fost puse în practică și s-au dovedit a fi foarte bune. N-are cum să nu fie importantă contribuția lui. El e alături de Simona, susține dialogul cu ea. Există un dialog. De multe ori, ea nu interacționează verbal cu antrenorul pe care-l cheamă la on-court coaching. Acum, inclusiv în această finală, am văzut că există un dialog. E un lucru bun să existe un dialog, cu atât mai mult cu cât lucrurile duc la ceva pozitiv pentru ea”

Cele 20 de trofee ale Simonei Halep

  • 2013: Nurnberg, s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova, Sofia
  • 2014: Doha, București
  • 2015: Shenzhen, Dubai, Indian Wells
  • 2016: Madrid, București, Montreal
  • 2017: Madrid
  • 2018: Shenzhen, Roland Garros, Montreal
  • 2019: Wimbledon
  • 2020: Dubai

Rezumatul meciului Halep - Rybakina:

Vezi și: 

 Simona Halep, felicitată de Darren Cahill după triumful de la Dubai: „Forța și caracterul tău au strălucit!”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
catalynn
catalynn  •  24 Februarie 2020, 15:39

Dar ce a strigat Simona după primul punct din tie-break, pierdut, a observat (auzit) doamna Paul!? Mă gândesc ca de pe marginea terenului s-a auzit mai bine decât la TV :-))))

753720451412471
Andrei Ionescu  •  24 Februarie 2020, 15:38

Nu mai exagerati cu clasa lui Cahill! Eu cred ca Apostu-Efremov chiar e bun.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează