SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

SIMONA HALEP. US Open în pericol? Simona Halep dezvăluie ce probleme are după retragerea de la New Haven: "Să văd dacă pot să fiu sută la sută"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat marti, 21 august 2018 09:18

Simona Halep, locul 1, s-a retras luni seară de Connecticut Open, acuzând oboseală și probleme la tendonul lui Ahile, dar speră să fie sută la sută pentru US Open, turneu care debutează pe 27 august.

Liderul mondial a făcut drumul dintre Cincinnati și New Haven, însă a trebuit să spună pas pentru turneul la care solicitase un wild card.

"Luni dimineață am decis să mă retrag. Mi-ar fi fost greu să mă întorc pe teren pentru că am avut două săptămâni minunate. Nu m-am așteptat ca ele să fie atât de bune. Mi-am dorit să joc, de aceea am cerut o invitație și le mulțumesc celor care mi l-au acordat. E foarte plăcut să primești una când o soliciți, așa că a fost dificil să iau această decizie", a spus românca la conferința de presă pe care a susținut-o la Connecticut Open. 

Simona a continuat cu explicațiile: "E dezamăgitor să renunț la turneu, chiar dacă m-am simțit foarte obosită, iar tendonul lui Ahile era foarte înțepenit. Am câștigat aici și e foarte plăcut să revin, dar nu pot juca. În 2013, acest trofeu a avut o însemnătate deosebită pentru mine, era unul dintre cele mai importante în acel moment. Sper să revin în viitor la New Haven și să fiu în formă bună ca să pot juca".

Speranțe pentru US Open

Simona Halep a avut două săptămâni pline la Montreal și Cincinnati, ajungând de fiecare dată în finala, pe prima câștigând-o, iar pe a doua pierzând-o. "Nu m-am așteptat să am aceste rezultate pentru că veneam după o pauză lungă, când am fost în vacanță. Una de care aveam nevoie pentru că după Roland Garros și Wimbledon m-am simțit stoarsă din punct de vedere emoțional. Poate pentru că am fost relaxată am putut să etalez cel mai bun tenis al meu. A fost o adevărată provocare să joc meciuri grele, chiar două într-o zi, dar mă bucur că am reușit să le câștig", a explicat românca. 

Apoi întrebările s-au îndreptat spre US Open și spre faptul că evoluțiile sale ar putea-o îndreptăți să se considere favorită. "Pentru mine orice turneu la care sunt prezentă e important, nu mă concentrez pe cele de Mare Șlem, așa am făcut și în trecut. Mi-aș fi dorit să joc la New Haven, dat acum tot ce rămâne de făcut e să mă odihnesc și să văd dacă pot să fiu sută la sută pentru US Open", a spus Simona Halep. Al patrulea turneu de Mare Șlem al anului debutează pe 27 august. 

"Nici eu, nici Darren nu ne-am așteptat să joc atât de bine la Montreal și la Cincinnati. Sper că nu am stricat totul cu partida din finală pentru că simt că am făcut unele lucruri greșite pe teren în confruntarea cu Kiki Bertens, dar urăsc să pierd. E greu să gestionezi astfel de momente" Simona Halep

Citește și: Clasamentul WTA actualizat: Simona Halep își mărește avansul! Cum arată top 10 + alte românce din ierarhia mondială

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
699945123535744
Gabriel Tudor Macarie  •  22 August 2018, 15:48

Constat ca se refera unii pe aici chiar si la atitudinea de NON-COMBAT din setul trei! EXCELENTA OBSERVATIA celor care comenteaza faptul ca ”pierderea” finalei, in acel mod RUȘINOS și LAMENTABIL prin delăsare naște o întrebare mai veche: oare chiar era obosită sau erau prea multe pariuri pe ea câștigătoare?????

699945123535744
Gabriel Tudor Macarie  •  22 August 2018, 15:25

ra normal SA NU CEARA WILDCARD! Cerând wildcard a ”furat” șansa a două jucătoare să își dispute onest și onorabil un meci în primul tur. Apoi, invingătoarea s-ar fi ”luptat” în turul doi cu Giorgi sau Bogdan, pentru a accede in turul trei. In felul asta, Giorgi a ajuns in turul trei MAI PE DEGEABA! Sau o fi fost ”partie” facută pentru Bogdan? Ce ***!!!!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1030076760343417
Bala Darius  •  21 August 2018, 18:34

Este normal sa nu riste un turneu mare pentru unul mic .....a jucat deja 2 finale in 2 saptamani ....toti dati in ea insa celelalte jucatoare de top nu au dat totul la turneele anterioare.....ar fi o prostie pentru ea sa se oboseasca inainte de US Open .

Vezi toate comentariile (29)
Comentează