SPORTURI  »  TENIS  »  CLASAMENT 2015

Simona Halep va rămîne în top 5 WTA în 2015 » 3 argumente pentru un nou sezon excelent!

Australian Open 2015, foto: reuters
Australian Open 2015, foto: reuters

Articol de - Publicat miercuri, 04 februarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 04 februarie 2015 13:24

După o lună cu suişuri şi coborîşuri, cu meciuri bune şi cu altele mai puţin bune, după turneul cîştigat la Shenzen şi după sfertul de finală de la Australian Open, Simona Halep s-a menţinut pe locul 3 în lume.

Serena Williams şi Maria Şarapova par în acest moment din altă lume, cele două fiind departe în clasament într-o luptă acerbă pentru prima poziţie WTA. Dar ce este mult mai important pentru Simona Halep în sezonul actual este să se menţină în fruntea clasamentului, în top 5 WTA.

GSP.RO prezintă acum trei motive pentru care Halep se va menţine şi în acest an între primele 5 jucătoare ale lumii. După înfrîngerea ruşinoasă din sferturile de finală de la Australian Open, 4-6, 0-6 cu Ekaterina Makarova, foarte mulţi oameni s-au grăbit să spună că locul româncei nu este în top 3 WTA, nu este între primele 5 şi nici măcar în top 10. Total neadevărat, locul Simonei este chiar în top 5 mondial.

1. Nu sînt jucătoare mai valoroase decît Halep
Toată lumea ştie că Simona are probleme împotriva jucătoarelor care lovesc puternic şi plat, împotriva celor care caută liniile şi atacă aproape fiecare minge. S-a văzut de multe ori, acum cu Makarova, anul trecut cu Cibulkova sau în alte confruntări cu Ana Ivanovici, Eugenie Bouchard sau Maria Şarapova. Va mai pierde astfel de meciuri, dar la final va fi pe plus.

Dar astfel de meciuri sînt rare şi din spatele Simonei, în top 10 WTA, nu sînt jucătoare care să-i ameninţe locul între primele 5 din lume. Caroline Wozniacki, Agnieszka Radwanska, Angelique Kerber şi Sara Errani (acum în afara primelor 10) sînt jucătoare valoroase, dar sînt mai slabe decît Simona Halep. Au un joc asemănător cu al româncei, însă la un nivel mai scăzut. În ciuda înălţimii, doar 1.68, Halep şi-a îmbunătăţit enorm serviciul în 2014 sub comanda lui Wim Fissette şi acum este chiar o armă în multe momente, serveşte mai bine decît jucătoarele amintite anterior.

2. Simona arată acum ca o campioană!
Da, Halep a pierdut neaşteptat în sferturi şi afirmaţia pare un pic bizară, dar chiar arată ca o jucătoare de top. Marile campioane cîştigă şi cînd nu joacă bine, lucru demonstrat în acest an şi de româncă. Nu a avut o prestaţie de ţinut minte, dar se vede cu ochiul liber că este mult mai încrezătoare în forţele proprii decît în ultimii ani. Simona va fi la fel de puternică în 2015 şi va continua să fie în top 5 WTA.

3. Constanţa este de partea ei, nu a adversarelor
Spre deosebire de celelalte jucătoare din fruntea clasamentului, Simona este şi constantă, nu pierde meciuri în care este mare favorită şi chiar se impune categoric de cele mai multe ori. Exemplele din toamna trecută de la New Haven şi US Open sînt doar excepţii, atunci trecînd printr-o formă mai slabă, obosită fiind după un sezon solicitant.

De asemenea, Simona are rezultate bune la turneele de Mare Şlem, chiar şi sfertul de acum poate fi considerat un rezultat bun. Asta în comparaţie cu celelalte contracandidate la top 5 care au pierdut mai devreme în competiţie. Ana Ivanovici şi Angelique Kerber au pierdut din primul tur, Caroline Wozniacki în turul al doilea şi Agnieszka Radwanska în optimi.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
geocluj
geocluj  •  04 Februarie 2015, 19:05
Postat de vladutz13 pe 04 Februarie 2015, 15:17

Anosta, neanosta, nu a mai avut Romania jucatoare ca ea... si in ritmul asta o sa se retraga cu vreo 30-40 de milioane doar din premii.

Tocmai de aceea nu e bine sa ne multumim doar cu atat. In primul rand ea. Dar si noi suporterii

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  04 Februarie 2015, 18:54
Postat de vladutz13 pe 04 Februarie 2015, 13:42

Da, asta e realitatea... e mai buna decat Kerber, Radwanska, Errani, Ivanovici.... nu o sa aiba probleme in 2015 sa se mentina sus. Dar vin tare din spate bubuitoare ca Sharapova, daca Simona nu-si imbunatateste jocul nu stiu ce o sa faca in 2016. S-ar putea sa iasa din top 5-10.

opa, opa.. justa opinie... consider idem.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  04 Februarie 2015, 18:53
Postat de valassul pe 04 Februarie 2015, 13:32

Acuma o saptamana faceati calcule cum sa ajunga locul 1...

au omis un zero, dupa unu.)

Vezi toate comentariile (14)
Comentează