SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

SIMONA HALEP. VIDEO Interviu cu Simona Halep » Liderul WTA dezvăluie cum a trăit turneul de la Roland Garros: "Când am pierdut primul set al finalei m-am speriat și nu știam ce să fac"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 iulie 2018 17:12

Simona Halep, locul 1 WTA, a acordat un interviu pentru Eurosport în care a vorbit despre triumful de la Roland Garros și despre cele mai importante momente ale anului.

Analiză: Roland Garros 2018

"După finala de la Roma, pierdută cu Svitolina, a fost un moment greu, să reintru în teren și să încerc să joc mai bine.

Nu m-am speriat când am pierdut primul set în primul meci de la Roland Garros (nr. a învins-o în primul tur pe Allison Riske, nr 68 WTA, scor 2-6, 6-1, 6-1). Am avut emoții, fiindcă mereu, în subconștient, e presiunea punctelor. Dar când am încheiat meciul, am simțit că revine încrederea. 

După meciul cu Elise Mertens (n.r. din optimi) am avut încredere că simt jocul și că îmi place terenul. Știam cum trebuie să joc contra ei pentru că jucasem cu ea la Madrid. Mi-a fost ușor și am știut că totul va merge bine.

Când joc contra lui Angelique Kerber (nr. Halep a învins-o pe Kerber, numărul 4 WTA, scor 6-7 (2), 6-3, 6-2 în sferturi) mă gândesc mereu că vin meciuri de trei ore, cu schimburi de 20 de lovituri. Nu mi-a fost teamă după ce am pierdut primul set. Nu am intrat în panică. Știam că o să obosească și ea. În setul doi, la 3-3, am simțit că ea se duce în jos. Am știu că dacă iau setul doi, o să câștig.

Meciul cu Garbine Muguruza, din semifinale (n.r. Halep a câștigat meciul Muguruza, locul 3 WTA, scor 6-1, 6-4), a fost cel mai bun al meu. Ea are un stil cu care îmi e greu să mă obișnuiesc. Lovește foarte repede, tare și aproape de linie. Am știut că dacă sunt agresivă și lovesc rapid, ea nu va avea timp să dea tare. Cred că a fost cheia. A fost plăcut că am putut ține ritmul tot meciul.

În finala cu Sloane Stephens (n.r. Halep a câștigat duelul cu Stephens, locul 10 WTA, scor 3-6, 6-4, 6-1), după ce am pierdut primul set, m-am speriat. Nu înțelegeam jocul ei. Mereu când am jucat cu ea, lovea tare și rapid. Acum mingea venea înalt. Nu știam ce să fac. M-am gândit că va obosi și ea. Am zis că trebuie să fiu agresivă, am venit de câteva ori la fileu și mi-a mers bine. Am prins încredere. La finalul meciului, mi-a fost teamă că mă voi speria de moment, de ceea ce urma să reușeșc. Din ce îmi aduc aminte, la ultimul serviciu, am făcut o pauză. Am respirat și am servit foarte bine. A fost un moment foarte special".

Despre Australian Open 2018

"A fost cel mai intens an. Am avut un moment foarte frumos la începutul anului. Victoria de la Shenzen mi-a dat încredere pentru restul sezonului.

Corpul meu a cedat în finala contra lui Caroline Wozniacki, de la Australian Open, la 4-3 în decisiv, când ea a cerut time-out medical. Era și presiunea foarte mare. Am pierdut finale de Grand Slam pentru că nu am știut să îmi iau meciul, am așteptat să greșească adversarele. Finala de la Melborune a fost un meci extraordinar de bun. De aceea am câștigat la Roland Garros.

Nu am fost refăcută complet când am jucat la Indian Wells și Miami. Am stat să treacă piciorul. Nu am alergat și nu am jucat tenis. Dar am mers. Eu știu că meciurile îmi fac bine. La Indian Wells îmi place, joc bine. La Miami e total diferit. Umiditatea mă omoară. Dar nici acolo nu am jucat prea rău", a declarat Simona Halep pentru Eurosport.

Despre Wimbledon 2018

"Turneul de la Wimbledon a venit foarte repede. Nu m-am bucurat în totalitate de succesul de la Roland Garros. Am avut o perioadă de pauză. Nu a fost gata de Wimbledon, din punct de vedere fizic. Uzura la Roland Garros a fost foarte mare, chiar dacă nu am avut meciuri așa grele. Nu am fost gata de Wimbeldon, dar în sinea mea m-am bucurat. A venit rapid turneul, dar așa e tenisul. Asta ne este meseria. Am zis să trag tare și să fac câteva meciuri bune.

Am fost foarte obosită. Nici atitudinea nu a fost potrivită, tot din cauza oboselii. Nu m-am adunat. Am pierdut la minge de meci, ceea ce nu îmi stă în fire. După eliminare, am încercat să mă înțeleg, să îmi explic ce s-a întâmplat. Am acceptat această stare. Acum sunt încrezătoare înainte de turneele pe hard".

  • Simona Halep a fost eliminată în turul III la Wimbeldon de taiwaneza Su-Wei Hsieh, locul 48 WTA la acel moment, scor 6-3, 4-6, 5-7.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
148819492603833
Masa Lunoor  •  18 Iulie 2018, 23:30

Autocritică dinasta nu vezi nici la calugarii franciscani ! :( Simonica e cea mai scumpik jucatoare posibila iar maximul ei a fost intotdeauna dăruit si nu unul de conjunctură. O wubesc pe Simona Halep :)

dakesis
dakesis  •  18 Iulie 2018, 18:04
Postat de dakesis pe 18 Iulie 2018, 17:48

'Halep a învins-o pe Kerber, numărul 4 WTA, scor 6-7 (2), 6-3, 6-2 în sferturi) mă gândesc mereu că vin meciuri de trei ore, cu schimburi de 20 de lovituri. Nu mi-a fost teamă după ce am pierdut setul doi'. Pai ori a castigat, ori a pierdut setul doi. Ia mai cititi ce ati scris... Voi aveti editor la ziar? E in vacanta?

bravo, ati reusit sa schimbati repede! inca odata, cu placere!

dakesis
dakesis  •  18 Iulie 2018, 17:48

'Halep a învins-o pe Kerber, numărul 4 WTA, scor 6-7 (2), 6-3, 6-2 în sferturi) mă gândesc mereu că vin meciuri de trei ore, cu schimburi de 20 de lovituri. Nu mi-a fost teamă după ce am pierdut setul doi'. Pai ori a castigat, ori a pierdut setul doi. Ia mai cititi ce ati scris... Voi aveti editor la ziar? E in vacanta?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează