SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Marca anunță o destinație total surprinzătoare pentru Simona Halep » Wild card acceptat la un turneu de categorie inferioară

Simona Halep, foto: Imago Images
Simona Halep, foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 08 aprilie 2024 14:25 / Actualizat luni, 08 aprilie 2024 14:25

Cotidianul Marca susține că Simona Halep (32 de ani, 1144 WTA) a acceptat un nou wild card înaintea turneului de la Madrid. Sportiva „tricoloră” ar urma să evolueze la un turneu din categoria WTA125K, în Portugalia.

Simona Halep se recuperează în România după o accidentare la umăr. Între timp, dubla campioană de Grand Slam a primit o invitație pe tabloul principal al turneului WTA125 de la Oeiras, Portugalia.

Ce loc ocupă Simona Halep, de astăzi, în clasamentul oficial al WTA » România are 3 jucătoare în top 100
Clasament WTA
Ce loc ocupă Simona Halep, de astăzi, în clasamentul oficial al WTA » România are 3 jucătoare în top 100

Marca anunță: Simona Halep va evolua la turneul WTA 125 de la Oeiras

Dacă turneul de la Madrid se desfășoară în perioada 23 aprilie-5 mai, cel de la Oeiras are loc în perioada 15-21 aprilie. Participarea la această competiție va fi un antrenament pentru sportiva din România.

Oeiras Ladies Open este un turneu dotat cu premii totale în valoare de 164.000$. Ar fi pentru prima dată când Simona Halep participă aici.

Acest turneu din Portugalia are loc în același timp cu turneul de la Stuttgart, acolo unde Simona Halep nu a solicitat o invitație. De altfel, turneul de la Oeiras va fi primul pe care jucătoarea îl va juca sub comanda noului antrenor Carlos Martinez.

În cazul în care Halep se va impune la Oeiras va câștiga 125 de puncte și ar putea urca în primele 450 de jucătoare din lume.

2014a fost anul în care s-a organizat ultima oară acest turneu, iar Suarez Navarro s-a impus, după o finală cu Kuznetsova.

Ce sunt turneele WTA 125?

Circuitul feminin a inclus din 2012 turneele WTA125 sub titulatura de seria Challenger, denumire similară celei din ATP. Sunt situate imediat sub turneele cel mai bine răsplătite cu puncte și bani, oferind însă, la rândul lor, recompense decente.

Anul acesta, calendarul conține 22 de competiții, găzduite de Spania (4), Italia (3), Mexic (3), Franța (3), SUA (2), Australia, India, Turcia, Portugalia, Croația, Suedia și România.

„Tricolorele" stau foarte bine la performanțele în turnee WTA 125. 8 titluri câștigate din 2017 încoace, România fiind pe locul 4 într-un clasament pe națiuni, după SUA, 14, China, 11, și Rusia, 10.

În 2023, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan au fost singurele jucătoare din România care s-au impus într-un astfel de turneu, la Reus, în Spania, respectiv la Iași.

Simona Halep revine pe suprafața care i-a adus nouă trofee în trecut

Simona Halep a jucat ultimul meci pe zgură pe 26 mai 2022. Era la Roland Garros și a fost învinsă în turul al doilea de Qinwen Zheng cu 2-6, 6-2, 6-1, un meci în timpul căruia a suferit un atac de panică.

După aproape doi ani în care nu mai evoluat pe suprafața cărămizie, românca se antrenează acum pentru a reveni și are în față un sezon complicat.

Halep are în palmares succese în toate turneele mari de pe zgură: Madrid (2016, 2017), Roma (2020) și Roland Garros (2018), plus alte finale disputate în aceste competiții.

VIDEO. Ion Țiriac, avertisment pentru Simona Halep: „Vine tineretul din spate care este alt animal! Tenisul s-a schimbat”

Citește și alte știri:

Danielle Collins, triumf la Charleston » Serie fantastică: a egalat recordul Serenei Williams
WTA CHARLESTON
Danielle Collins, triumf la Charleston » Serie fantastică: a egalat recordul Serenei Williams
Rafael Nadal, revenire întârziată de o problemă la mușchii abdominali: „Nu reușesc să ajung în formă pentru a juca”
DEZVĂLUIRE
Rafael Nadal, revenire întârziată de o problemă la mușchii abdominali: „Nu reușesc să ajung în formă pentru a juca”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
borabora
borabora  •  08 Aprilie 2024, 19:50

Turneele pe zgura sunt istovitoare pentru ca sunt schimburi lungi de mingi. Daca va juca toata saptamana e posibil sa se accidenteze si sa compromita participarea la Mutua Madrid unde ar lua punctele alea daca trece de turul doi.

Freyya
Freyya  •  08 Aprilie 2024, 18:07

categorie pe masura valorii dopatei

Trandafir
Trandafir  •  08 Aprilie 2024, 14:55

O hotare inteligenta. Dupa atata timp trebuie inceput de jos, cu turnee mai usoare. Mult succes Simo, tot mai sus !

Vezi toate comentariile (3)
Comentează