SPORTURI  »  TENIS  »  WTA TORONTO

Victoria Simonei Halep la Toronto i-a atras atenția lui Andy Roddick: „Mai ofensivă, mai agresivă. Una dintre cele mai bune jucătoare din generația ei!”

Victoria Simonei Halep la Toronto i-a atras atenția lui Andy Roddick
Victoria Simonei Halep la Toronto i-a atras atenția lui Andy Roddick

Articol de GSP - Publicat luni, 22 august 2022 21:10 / Actualizat luni, 22 august 2022 21:26

Câștigător al unui titlu de Mare Șlem la US Open, în 2003, și finalist în alte 3 rânduri pe iarba londoneză, la Wimbledon (2004, 2005 și 2009), americanul Andy Roddick a comentat parcursul Simonei Halep din acest an, într-un interviu acordat Tennis Channel

„Sincer, nu știam că este una dintre jucătoarele care au obținut cele mai multe victorii în acest an. Știam că a jucat destul de mult, dar nu o văzusem să câștige un turneu. Dar la Toronto am văzut că nu puteai să treci de ea!”, a spus fostul lider mondial.

Câștigarea turneului Masters din Canada a readus-o pe sportiva noastră în Top 10, în clasamentul WTA, în prezent ocupând poziția a 7-a. Ultima dată când se regăsea între primele 10 jucătoare ale lumii a fost în urmă cu un an, pe 9 august 2021, după 373 de săptămâni consecutive. 

În finală, a învins-o pe sportiva braziliancă Beatriz Haddad Maia, scor 6-3 2-6 6-3, ducând scorul întâlnirilor directe la 3-1 în favoarea constănțencei. 

Roddick despre Halep: „Știe să rezolve problemele”

La vârsta de 30 de ani și într-o colaborare ce se anunță de succes, alături de Patrick Mouratoglou, antrenor, Candice Gohier, fizioterapeut, Arnaud Restifo, antrenor și Nina Wennerstrom, manager, Simona Halep a demonstrat calități remarcate de către Roddick, care o vede drept una dintre cele mai bune jucătoare ale generației sale. 

„Am văzut-o cum a putut să reziste. Știe să rezolve problemele și am văzut-o mai ofensivă, mai agresivă. Nu și-a lăsat adversarele să joace, să fie agresive. Este una dintre cele mai bune jucătoare din generația ei și sunt fericit să o văd înapoi în clubul campioanelor”, a mai spus fostul tenismen. 

Deși a fost nevoită să se retragă încă din turul doi al turneului de la Cincinnati, românca s-a antrenat deja pe arena centrală de la Flushing Meadows. O postare a antrenorului ei confirmă: “Cea mai bună modalitate de a gestiona presiunea competiției este dată de calitatea pregătirii.”, menționează Mouratoglou. 

US Open se va desfășura în perioada 29 august- 11 septembrie, iar Halep este considerată una dintre principalele candidate la trofeu, în accepțiunea specialiștilor. „SuperSimo” urmărește al 3-lea succes în turneele de Mare Șlem, pe a 3-a suprafață, după ce s-a impus pe zgura pariziană, în 2018, respectiv pe iarba londoneză, în 2019. 

Premiile din acest an însumează peste 60 de milioane de dolari, un record absolut, doborât doar la un an distanță. (57.5 milioane de dolari era totalul premiilor acordate în 2021). În ediția US Open din 2022, câștigătorii probelor de simplu pot încasa un cec de aproximativ 2.6 milioane de dolari.

Simona Halep s-a retras de la Cincinnati! De ce nu a mai înfruntat-o pe Kudermetova
WTA CINCINNATI
Simona Halep s-a retras de la Cincinnati! De ce nu a mai înfruntat-o pe Kudermetova
Situație surpriză în tenis » Așa ceva nu s-a mai întâmplat de la Andrei Pavel!
ATP CINCINNATI
Situație surpriză în tenis » Așa ceva nu s-a mai întâmplat de la Andrei Pavel!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  23 August 2022, 18:12

Roddick a fost un mare campion ...stie ce vorbeste ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează