SPORTURI  »  TENIS  »  FED CUP

Singurele absente » Dintre primele 10 jucătoare ale lumii, doar Simona Halep și Carla Suarez Navarro nu vor juca în Cupa Fed

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat joi, 16 aprilie 2015 00:00

România va întîlni de vineri, la Montreal, Canada, în barajul pentru Grupa Mondială, fără Simona Halep. Numărul doi mondial și-a explicat absența de la Montreal.

"Am jucat întotdeauna cu mare drag la Fed Cup, cînd am putut și cînd s-a putut. Am fost accidentată și tot am jucat. Anul acesta este imposibil pentru că programul nu-mi permite. Dacă se juca în Europa mă duceam cu mare drag. Acum îmi este imposibil să schimb din nou fusul orar. Sunt obosită, vin după o perioadă lungă în America. Să plec iar în Canada şi să mă întorc este foarte, foarte greu" a fost declarația Simonei.

Dintre primele zece jucătoare ale lumii în momentul de față, doar Simona și spaniola Carla Suarez Navarro nu au răspuns pentru meciurile echipelor lor în Fed Cup. Navarro a invocat ca și Halep starea avansată de oboseală după cele 8 turnee jucate în 2015.

Liderul mondial, Serena Williams va conduce echipa Statelor Unite în barajul pentru Grupa Mondială, la Brindisi, în Italia. Serena pregătește astfel intrarea pe zgură, în circuitul european. Sînt însă și jucătoare care vor juca pentru țara lor, chiar dacă nu vor evolua pe zgură. Agnieszka Radwanska (Polonia), Petra Kvitova (Cehia) și Ana Ivanovici (Serbia) au mai amînat cu o săptămînă trecerea la zgură, tocmai pentru a juca în Fed Cup. Dar le avantajează faptul că partidele au loc în Europa.

Șarapova și Makarova accidentate

Deși răspunsese prezent inițial pentru semifinala din Grupa Mondială, contra Germaniei, rusoaica Maria Șarapova a fost nevoită se declare forfaite din cauza unei accidentări. "Era prima dată cînd puteam evolua în orașul în care am crescut, la Soci. Mi-am schimbat programul tocmai pentru a putea concura, dar din păcate accidentarea la picior mă împiedică să pot juca", a declarat Șarapova. Pe lîngă Șarapova, Rusia nu poate miza nici pe Ekaterina Makarova, și ea accidentată.

Caroline Wozniacki nu a ezitat să meargă să joace pentru Danemarca deși va întîlni jucătoare foarte slab clasate, de la numărul 400 mondial în sus. Danezele sînt în a patra grupă valorică și vor întîlni Algeria și Muntenegru.

Unde vor juca primele 10 jucătoare ale lumii în Fed Cup?

  Meci Faza competiției Locație, suprafață
1. Serena Williams Italia-SUA baraj Grupa Mondială Brindisi, zgură, afară
2. Maria Șarapova accidentată - -
3. Simona Halep nu joacă împotriva Canadei - -
4. Petra Kvitova Cehia-Franța semifinale Grupa Mondială Ostrava, hard, în sală
5. Caroline Wozniacki Danemarca-Norvegia Grupa III euro-africană Bellevue (Muntenegru), zgură
6. Ana Ivanovici Serbia-Paraguay play-off Grupa Mondială II Novi Sad, hard, sală
7. Eugenie Bouchard Canada-România baraj Grupa Mondială Montreal, hard, sală
8. Ekaterina Makarova accidentată - -
9. Agnieszka Radwanska Polonia-Elveția baraj Grupa Mondială II Zielona Gora, hard, sală
10. Carla Suarez Navarro nu joacă împotriva Argentinei - -

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (41)
traian_v
traian_v  •  16 Aprilie 2015, 21:00

Postat de traian_v pe 16 Aprilie 2015, 15:22 RUSINE HALEP!!! De ce sa ii fie rusine? Da de faptul ca nu a eliminat-o pe Serena cand putea nu spui nimic? Putea sa tranteasca meciul cu Ivanovici si era totul ok pentru ea. Voua va trebuie eroi care sa va dea cu pumnul in gura ca Mutu, care sa *** toate *** si sa isi etaleze talentele prin cluburi. Cine e cuminte si isi vede de treaba lui e luat de fraier si terfelit. Vedeti-va de *** din fotbal si lasati lumea in pace sa isi vada de cariera lor, la care voi oricum nu contribuiti cu nimic Nu sunt fan Mutu, asta sa stii! N-am fost niciodata fanul lui Halep, dar de acom incolo... Imi e mie rusine de rusinea ei... Pumnul de euro de la Stuttgart e mai important decat culorile tarii in care traieste (mai mult sau mai putin). Daca era obosita si mergea in vacanta intelegeam, dar asa, joaca in Germania si nu poate sa isi reprezinte tara... Repet, rusine.

msr_ms
msr_ms  •  16 Aprilie 2015, 16:31
Postat de Nicolae Grecu pe 16 Aprilie 2015, 16:27

Clasamentul prezentelor in Fed Cup pe ultimii doi ani (2014-2015-inclusiv partidele din acest weekend) ale jucatoarelor de top 10. Numarul intalnirilor la care a fost prezenta / numarul intalnirilor jucate de echipa nationala Agnieszka Radwanska 4/4; Simona Halep 6/7 Eugenie Bouchard 3/4; Petra Kvitova 3/5; Serena Williams -2/4; Carla Suarez 2/4; Maria Sarapova - 1/4; Caroline Wozniacki 1/4; Ekaterina Makarova 1/4; Ana Ivanovic 1/6. In meciurile din acest week-end in diverse faze ale Fed Cup, in afara de SH si CS, absenteaza Sarapova, Makarova si Wozniacki.

woz se pare ca va juca pt. danemarca.

dany_gry2000
dany_gry2000  •  16 Aprilie 2015, 16:27

Vezi toate comentariile (41)
Comentează