SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Sister Act 27 » Serena cîștigă din nou duelul surorilor Williams și e la două victorii de realizarea Marelui Șlem!

Articol de - Publicat miercuri, 09 septembrie 2015 05:30

Visul Serenei Williams de a cîștiga toate cele patru turnee de Grand Slam într-un singur an rămîne viu, după victoria muncită în fața surorii Venus, scor 6-2, 1-6, 6-3.

Rivalitățile sînt tensionate în orice sport, mai ales în cele individuale, așa cum este tenisul. Ce te faci însă cînd rivala ta e una și aceeași cu sora ta? E o situație greu de gestionat. ”N-am cum să mă uit la un asemenea meci!”, a mărturisit Novak Djokovici. Nu se plîngea de calitatea jocului, care, chiar și acum cînd cele două au ajuns la 35 și aproape 34 de ani, a fost la înălțime.

”Te întorci după o finală de Grand Slam acasă și lucrurile sînt ca înainte?”

Nu, Nole era intrigat de situație. ”Primul lucru care îmi vine în minte e cum m-aș simți eu să îl am ca adversar pe fratele meu. Sincer, nu ar fi posibil. Le admir, dar e ciudat. Se iubesc, dar trebuie să fie profesioniste și să se înfrunte pe teren, uneori în finale de Grand Slam, meciuri uriașe! Să te întorci apoi acasă și lucrurile să fie ca înainte?”, spune Djokovici, liderul mondial la zi în ierarhia masculină.

Sîrbul are dreptate. E o situație dificilă și greu de gestionat. Mai ales acum cînd Serena e față în față cu o performanță istorică. Prima jucătoare după 27 de ani care cîștigă toate cele patru turnee de Mare Șlem din carieră. Plus că ar fi și cel de-al 22-lea la simplu, la fel ca Steffi Graff, și la numai două titluri de recordul deținut de Margaret Court. Cum te simți dincolo de fileu cînd știi că poți curma visul celei pe care o iubești?

Zîmbete și încordare

Surorile Williams intră pe Arthur Ashe Arena în aplauzele fanilor. Cei prezenți simt că urmează un meci mare, sînt obișnuiți. Serena e mult mai în formă și mai determinată, dar e greu să apeși pe trăgaci cînd sora ta e la celălalt capăt al pistolului.

Meciul începe echilibrat, dar Serena pare încă din start din alt film. Mult mai agresivă decît Venus, rupe echilibrul la 2-2 și se duce direct spre cîștigarea primului set. 6-2! Marșul către victorie e oprit însă brusc. Liderul mondial are o cădere la 1-1 în actul secund, iar Venus pistonează rapid către egalare. 6-1!

Ambele răbufnesc la lovituri, vorbesc singure la greșeli, dar nu își zic nimic. ”Nu m-am gîndit că este sora mea. Ne-am antrenat toată viața ca să ajungem pe acest teren și e o mare onoare să jucăm aici”, ne spune Serena după meci. Cine știe ce văd fetele? Poate că Venus se bate în mintea ei cu Davenport, iar Serena o vede învinsă din nou pe Șarapova. Putem doar să presupunem.

”E un moment deosebit. Am jucat de atîtea ori și mereu e dificil. Trebuie să îmi înfrunt cea mai bună prietenă, dar și cel mai bun adversar. E un moment important pentru amîndouă, sferturile unui Mare Șlem. Trebuia să fim competitive”
Serena Williams

Decisivul a fost din nou la îndemîna Serenei: ”A fost important pentru mine să îmi păstrez serviciul în decisiv. Am fost în apărare tot timpul și nu mi-a fost deloc ușor”. A rupt echilibrul rapid, iar de la 3-0 a preferat să mizeze mai mult pe serviciu, pierzînd numai patru puncte în următoarele 3 game-uri la serviciu. 6-3!

O îmbrățișare călduroasă și lucrurile revin la normal în familia Williams. Bine, nu că meciuri de tenis în familie în fața a peste 15.000 de suporteri n-ar fi ceva normal.

 

Serena Williams
(locul 1 WTA)
  Venus Williams
(locul 23 WTA)
33 de ani Vîrsta 35 de ani
16 Palmares direct 11
21 Titluri de Grand Slam 7
69 Titluri 46
1 la simplu, 3 la dublu Medalii olimpice 1 la simplu, 3 la dublu

 

5 jucătoriau izbutit să cîștige toate cele patru turnee de Mare Șlem într-un singur sezon: Don Budge (1938), Rod Laver (1962, 1969), Maureen Connolly Brinker (1953), Margaret Court (1970) și Steffi Graf (1988)

Alte rivalități din sport între frați

  • Vitali și Vladimir Kliciko (box)

E meciul pentru care s-ar plăti bani grei. Poate la fel de mulți ca pentru ”Meciul Secolului” dintre Mayweather și Pacquiao. Cu puțin noroc ar fi și mai spectaculos. Dar nu se va întîmpla niciodată, mai ales că Vitali a devenit între timp Primarul Kievului. ”Vinovată” pentru că am ratat o confruntare între cei doi coloși din Ucraina este chiar mama celor doi. Vladimir a dezvăluit: ”I-am promis că n-o să ne batem nici pentru un miliard de dolari!”.

  • Kevin-Prince și Jerome Boateng (fotbal)

Fotbalul a oferit multe perechi de frați, însă cei mai mulți au jucat împreună pentru același club. Cei mai norocoși au îmbrăcat și tricoul naționalei. Nu același lucru s-a întîmplat și cu frații Boateng. Kevin-Prince a preferat să joace pentru naționala Ghanei, în timp ce Jerome a îmbrăcat tricoul Germaniei. Soarta i-a pus față în față de două oori la ultimele Mondiale.

  • Peyton și Eli Manning (fotbal american)

Ambii sînt conducători de joc în NFL și amîndoi și-au condus echipele spre cîștigarea Super Bowl-ului. Deși Peyton e văzut drept unul dintre cei mai buni jucători din istoria sportului, Eli a reușit să îi ia fața, cîștigînd de două ori Super Bowl-ul.

  • Michael și Ralf Schumacher (Formula 1)

O rivalitate înclinată serios către Michael. 91 de victorii în fața a numai celor șase reușite de Ralf. Nu mai punem la socoteală cele șapte titluri de campion mondial. Ralf a avut însă momentul lui de glorie, la Marele Premiu al Canadei din 2001, cînd a cîștigat cursa chiar în fața fratelui său.

  • Marc și Pau Gasol (baschet)

Pau e mai bine cotat în acest moment, mai ales că are în palmares două titluri NBA, dar Marc îi calcă pe urme. Cei doi au devenit prima pereche de frați care joacă în All Star Game. Un moment amuzant s-a petrecut la confruntarea de anul trecut dintre Memphis Grizzlies și Chicago, cînd cei doi s-au înfruntat. Antrenorul lui Memphis pregătise rapoarte pentru jucătorii săi despre adversarii direcți și voia să îl pună la curent pe Marc în legătură cu Pau: ”Ah, da, tu știi! Dacă nu știi pînă acum ce poate, atunci chiar mai are rost să-ți zic eu?”.

  • Scott și Rob Niedermayer (hochei)

S-au confruntat în finala NHL din 2003, cînd New Jersey Devils, echipa lui Scott, a învins-o pe cea a lui Rob, Anaheim Mighty Ducks. Cei doi și-au unit însă forțele patru ani mai tîrziu, cînd au adus celebra Stanley Cup în curtea ”rațelor”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  09 Septembrie 2015, 17:13
Postat de bdgeorge pe 09 Septembrie 2015, 17:04

mai ar fi : Henrik Sedin si Daniel Sedin gemeni dar astia au jucat mereu doar la aceiasi echipa niciodata adversari..isi negociaza contractile numai impreuna...cand Vancouver Canucks I-a luat au fost nevoiti sa cumpere ambele optiuni 2 si3 in draft..

Asa au fost si fratii gemeni Kremers, Helmuth si Erwin, care au jucat la aceleasi echipe, inclusiv la nationala Germaniei (ma rog, a RFG pe vremea aceea). Gloria au cunoscut-o la Schalke. Se spune ca exista intre ei o legatura incredibila, cand se accidenta unul si celalalt avea dureri in aceeasi zona. Au venit cu echipa lor si in Romania o data, cu Sportul studentesc, dar numai unul dintre ei a jucat la Bucuresti (in meciul retur au fost amandoi prezenti).

bdgeorge
bdgeorge  •  09 Septembrie 2015, 17:04

mai ar fi : Henrik Sedin si Daniel Sedin gemeni dar astia au jucat mereu doar la aceiasi echipa niciodata adversari..isi negociaza contractile numai impreuna...cand Vancouver Canucks I-a luat au fost nevoiti sa cumpere ambele optiuni 2 si3 in draft..

caine.dupa.moarte
caine.dupa.moarte  •  09 Septembrie 2015, 12:09

simona ii va strica planurile, in sensul ca va fi matura si mopul perfect cu care superserena va matura si spala arena de joc

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close