SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

România, învinsă de Slovenia în Billie Jean King Cup deși a avut 2-0 după prima zi » Niculescu și Bara au pierdut meciul decisiv

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat duminica, 16 aprilie 2023 14:30

Slovenia a câștigat duelul cu România din barajul pentru calificarea la turneul final Billie Jean King Cup, deși „tricolorele” aveau 2-0 după prima zi.

  • Slovenia merge alături de Spania, Cehia, Franța, Canada, SUA, Italia, Germania, Kazahstan și reprezentanta țării care va găzdui turneul final al BJK Cup, care are loc între 7 și 12 noiembrie. Cele douăsprezece echipe vor fi împărțite în patru grupe a câte trei, cu învingătoarele avansând în semifinale, iar câștigătoarele din această fază în finală. 
  • România se întoarce la barajul de menținere alături de Mexic, Ucraina, Marea Britanie, Belgia, Austria, Slovacia, Brazilia, Polonia, Argentina, Columbia, Japonia, China, Suedia, Ungaria, Țările de Jos

FINAL » Bara/Niculescu - Juvan/Zidansek 6-4, 2-6, 4-6

Tensiune, emoții și suspans. De toate a avut ultimul meci din întâlnirea Slovenia-România. Partida de dublu pe care au disputată de perechile Kaja Juvan/Tamara Zidansek și Irina Bara/Monica Niculescu a început sâmbătă, dar furtuna și ploaia de la Koper au făcut ca să se ajungă la un deznodământ duminică. Horia Tecău a mizat pe mxiul dintre experiența și tinerețe. 

Monica Niculescu, 35 de ani, este jucătoarea din România care are cele mai multe meciuri jucate în competiția pe echipe. La dublu, ea a disputat 29 de partide, dintre care a câștigat 17 și a pierdut 11. Irina Bara, 28 de ani, s-a aflat la primul meci de dublu jucat în BJK Cup, după ce a debutat la simplu în 2021. Partida s-a reluat la miezul zilei pe o vreme rece, de la scorul 3-3. Româncele au intrat mai bine în meci și au luat avantaj pe tabela, impunându-se cu 6-4. 

Apoi slovenele au devenit mai agresive și au reușit să egaleze, după un set câștigat cu 6-2. Decisivul are mereu încărcătură emoțională, dar acum de el depindea soarta întregii întâlniri. S-a jucat cu multe avantaje, jucătoarele din România reușind să conducă în două rânduri cu 2-1 și 3-2. Energia le-a scăzut, luciditatea la fel și s-au văzut în care erau conduse cu 5-3, iar Tamara Zidansek avea victoria în mână. 

Simțurile s-au ascuțit la retur, iar Irina și Monica au făcut 5-4. Însă la serviciu nu au mai fost atât de precise și întâlnirea de la Koper s-a încheiat în favoarea gazdelor cu 3-2, după ce româncele au cedat partida de dublu cu 6-3, 2-6, 4-6.

FINAL » Jaqueline Cristian – Kaja Juvan 2-6, 4-6

Avantajul României obținut în prima zi a întâlnirii cu Slovenia s-a evaporat, sâmbătă, după ce Ana Bogdan s-a înclinat în fața Tamarei Zidansek, iar Jaqueline Cristian a cedat al patrulea meci de simplu în fața Kajei Jucan cu 2-6, 4-6.

Românca în vârstă de 26 de ani a intrat tensionată, știind că partida sa era una extrem de importantă în economia întâlnirii, dacă s-ar fi impus, echipa sa ar fi sărbătorit calificarea în faza finală a BJK Cup, dacă nu, confruntarea urma să se decidă în ultimul meci, cel de dublu.

FINAL » Ana Bogdan – Tamara Zidansek 6-3, 6-7, 5-7

Ana Bogdan (30 de ani, 58 WTA) a pierdut incredibil cu Tamara Zidansek (26 de ani, 102 WTA), scor 6-3, 6-7, 5-7. 

Tamara Zidansek, 102 WTA, a adus primul punct pentru Slovenia în întâlnirea de BJK King Cup. Semifinalista de la Roland Garros din 2021 a învins-o pe Ana Bogdan, într-o partidă pe care românca a controlat-o până la mijlocul setului al doilea, o partidă disputată pe o vreme mult mai bună decât cea de vineri, când mingile au fost mai grele din cauza suprafeței ude. 

Slovena în vârstă de 26 de ani a reușit să facă reglajele fine și a câștigat setul al doilea la tie-break, după ce Ana a avut oportunitatea de a închide meciul de două ori. S-a ajuns în decisiv, unde a fost multă tensiune, cele două jucătoare cedându-și serviciul de mai multe ori. Ana a avut din nou oportunitatea de a închide meciul și întâlnirea la 5-3, dar tocmai atunci adversara a mai găsit un strop de inspirație și a crescut în joc și s-a impus în setul al treilea cu 7-5.

Citește și:

Medvedev, gest violent în eșecul cu Rune de la Monte Carlo » Ce le-a cerut arbitrilor de linie + ironia de la final: „Ai jucat necurat”

Ana Maria Bărbosu pe locul 9 la individual compus la CE din Antalya

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (76)
ray51
ray51  •  19 Aprilie 2023, 09:57

Pai, Bara a fost eclipsata de Monica. Se poate asa ceva...

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  17 Aprilie 2023, 10:27
Postat de Freyya pe 17 Aprilie 2023, 00:19

esti degeaba, nene. nu e nicio sentinta. e o decizie simpla de cat va ramane suspendata pentru dopaj. nu mai bate campii si nu mai tot apara o dopata

Atențiune ! Prostul site ului a revenit !

Freyya
Freyya  •  17 Aprilie 2023, 00:19
Postat de talpaneprost pe 16 Aprilie 2023, 21:48

Fara Halep și Carstea suntem f slabi. Dopata sau nedopata , voluntary sau nu, HALEP E CEA MAI MARE JUCATOARE PE CARE A AVUT- O ROMANIA! Va tot luați de Halep dar pana nu apare sentinta, e nevinovata. In plus stiti sa judecati când cineva a greșit voluntar sau nu. Dar voi nu ați greșit niciodată? Sunteți perfecti? Nu cred. Doar ipocriti și frustrati ca o romanca a fost nr 1 mondial!!!

esti degeaba, nene. nu e nicio sentinta. e o decizie simpla de cat va ramane suspendata pentru dopaj. nu mai bate campii si nu mai tot apara o dopata

Vezi toate comentariile (76)
Comentează