SPORTURI  »  TENIS  »  BRD NĂSTASE-ŢIRIAC TROPHY

Şocuri din prima » S-au tras la sorţi tablourile de la BRD Năstase Ţiriac Trophy: Fognini-Monfils e capul de afiş al primului tur

Gaël Monfils revine la Bucureşti după aproape 6 ani, el ajungînd în 2007 pînă în semifinale // Foto: Reuters +1   FOTO
Gaël Monfils revine la Bucureşti după aproape 6 ani, el ajungînd în 2007 pînă în semifinale // Foto: Reuters

Articol de , - Publicat duminica, 21 aprilie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 20 aprilie 2013 22:25

Turul întîi propune deja cîteva meciuri atrăgătoare, cu Fognini-Monfils strîngînd toate semnele de exclamare.

Turneul ATP 250 de la Bucureşti e gata să înceapă. De ieri are şi tablouri, atît la simplu, cît şi la dublu, au rămas doar cîteva nume rezultate din calificări de completat pe ramurile deocamdată goale.

Tragerea la sorţi s-a făcut în prezenţa oficialilor ATP şi ai turneului, dar şi a reprezentanţilor celor mai importanţi şi fideli sponsori. S-au rostit des numele lui Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, deşi nici unul nu era de faţă, iar supervizorul turneului, britanicul Gerry Armstrong, a povestit o întîmplare din primii săi ani ca arbitru de scaun. "Eram la început şi a trebuit să conduc un meci între domnii Năstase şi McEnroe. A fost o adevărată provocare", a mărturisit el.

Mai plin ca niciodată de nume cunoscute, tabloul de simplu a început să prindă contur după aşezarea capilor de serie. Primii 4 favoriţi au turul 1 liber, ceea ce înseamnă că vor intra să joace miercuri sau joi.

Pînă atunci însă, runda inaugurală va oferi cîteva meciuri cu scîntei. Nu se poate spune altceva despre ciocnirea dintre Fabio Fognini, favorit 6, finalist anul trecut la Bucureşti şi învins ieri de numărul unu mondial, Novak Djokovici, la Monte Carlo şi Gaël Monfils, francezul beneficiar de wild card, dar capabil să bată oricînd pe oricine. Cei doi au în istoric un controversat meci de 5 seturi la Roland Garros 2010, cîştigat de italian cu 9-7 în decisiv şi aproape pe întuneric.

Alte întîlniri interesante vor fi între Adrian Ungur şi belgianul Goffin, între serveurii Muller şi Rosol sau între doi dintre puţinii vorbitori de spaniolă de pe tablou, García-López şi Zeballos. Victor Hănescu îşi va afla adversarul în urma calificărilor, care mîine îşi vor consuma al doilea tur, iar luni pe cel decisiv.

Pregătiţi să semneze
Favoriţii principali ai tabloului de dublu, Horia Tecău şi Max Mirnîi, se vor afla astăzi, de la ora 15:00, la standul BRD din cadrul Arenelor BNR. Ei vor sta la dispoziţia fanilor pentru autografe şi fotografii. În primul tur, perechea româno-bielorusă îi va întîlni pe italienii Daniele Bracciali şi Potito Starace, cîştigătorii titlului la Bucureşti în 2011.

Mesaje pentru copii
Sponsorul principal al turneului, BRD Groupe Société Générale, a lansat ieri o acţiune menită să-i ajute pe copiii bolnavi de cancer prin intermediul fundaţiei Little People. A fost instalat un panou pe care fiecare mesaj scris de personalităţi din tenis, ziarişti, fani va fi echivalat de BRD cu 1 euro. Cei care au oferit ieri markerele au fost chiar cîţiva dintre copiii suferinzi. Banii adunaţi vor fi viraţi în contul fundaţiei.

Crivoi şi Copil în turul al doilea
Marius Copil şi Victor Crivoi au acces ieri în turul al doilea al calificărilor la BRD Năstase Ţiriac Trophy. Copil a trecut de Potito Starace (Ita) cu 6-2, 6-2, iar Crivoi de Gianluca Naso (Ita) cu 3-6, 6-3, 6-2. Cei doi sînt singurii români rămăşi în cursa pentru un loc pe tabloul principal şi azi vor încerca să urce în ultimul tur al calificărilor.

Marius (130 ATP) îl întîlneşte pe italianul Alessandro Giannessi (276 ATP), iar Victor (211 ATP) pe germanul Matthias Bachinger (106 ATP). În primul tur al calificărilor au mai fost Petru Alexandru Luncanu, Tudor Şulea, Dragoş Dima şi Patrick Ciorcilă, dar toţi au fost învinşi.

568604-tablou-dublu-program.jpg

568605-tablou.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bogdansteaua93
bogdansteaua93  •  21 Aprilie 2013, 11:24

sper ca anul asta sa castige un roman desi e foarte greu

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close