SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Campioana en-titre a fost eliminată de la Australian Open și a apărut plânsă la conferință: „Mai pot rămâne la acest nivel?”

Sofia Kenin (22 de ani, 4 WTA), campioana din 2020 de la Australian Open, a fost eliminată în turul secund de Kaia Kanepi (35 de ani, 65 WTA), scor 3-6, 2-6. +8   FOTO
Sofia Kenin (22 de ani, 4 WTA), campioana din 2020 de la Australian Open, a fost eliminată în turul secund de Kaia Kanepi (35 de ani, 65 WTA), scor 3-6, 2-6.

Articol de GSP - Publicat joi, 11 februarie 2021 09:28 / Actualizat joi, 11 februarie 2021 10:12

Sofia Kenin (22 de ani, 4 WTA), campioana din 2020 de la Australian Open, a fost eliminată în turul secund de Kaia Kanepi (35 de ani, 65 WTA), scor 3-6, 2-6.

Kaia Kanepi a avut o zi de grație. Jucătoare cu un arsenal bogat, cu lovituri extrem de puternice și un serviciu de top, estona nu i-a oferit nicio șansă campioanei din 2020. Kanepi a servit 10 ași, a avut nervii tari în momentele cheie, salvând toate cele 7 mingi de break ale adversarei, și a închis partida în doar 65 de minute. În șaisprezecimile de finală va juca împotriva Donnei Vekic (33 WTA).

+4 FOTO

Australian Open. Kaia Kanepi, sperietoarea jucătoarelor de top

Stilul agresiv, de totul sau nimic, a transformat-o pe Kanepi într-o sperietoare a jucătoarelor de top. Victoria împotriva lui Kenin este a 8-a din carieră împotriva unor adversare de top 10. Asta numai la turneele de Grand Slam.

Kaia Kanepi are o victorie și împotriva Simonei Halep, în primul tur de la US Open 2018. Estona se impunea categoric, scor 6-2, 6-4.

Sofia Kenin, eliminată de la Australian Open 2021

Sofia Kenin nu și-a putut reține lacrimile după meci. A apărut la conferința de presă cu ochii roșii. 

A fost evident că nu mi-am găsit ritmul. Am avut prea multe emoții, am fost nervoasă. Nu îi iau din merite, Kaia a jucat foarte bine. A venit cu niște lovituri excelente. A avut un plan foarte bine pus la punct. Nu mi-am putut face jocul. 

Nu am putut face față presiunii. E clar, nu sunt obișnuită cu așa ceva. Trebuie să îmi dau seama cum pot rămâne la acest nivel. Toată lumea mă întreabă dacă mă văd câștigând din nou un turneu de acest nivel. Evident că le răspundeam că da. Dar jucând ca astăzi, nu pot
- Sofia Kenin, după eliminarea de la Australian Open 

VIDEO. Sofia Kenin, în lacrimi după eliminarea de la Australian Open

Citește și alte știri de la Australian Open: 

La ce oră joacă Simona Halep și Sorana Cîrstea în turul 3 de la Australian Open » Organizatorii le-au programat pe cele două arene principale

VIDEO. Ajla Tomljanovic, dărâmată după eșecul cu Simona Halep: „Nu o să uit prea ușor. Aș proceda altfel acum”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
catalin.palcu
catalin.palcu  •  12 Februarie 2021, 13:44
Postat de branzoi pe 12 Februarie 2021, 13:35

Ai ghicit corect, antrenez copii, si la vremea respectiva Rick a intuit ca ea va ajunge o mare campioana. Nu stiu daca este permis sa postez link-uri, il pun oricum. https://sportstar.thehindu.com/tennis/australian-open-2020-sofia-kenin-coach-rick-macci-tennis-news-grand-slam-final/article30729599.ece

Okay,ma bucur ca te-am 'ghicit' , felicitari si succes in munca ta ! Nu stiu daca antrenezi in Romania sau altundeva. Dar raman la parerea mea cu Kenin, nu-i contest talentul si potentialul, tu vezi mult mai bine lucrurile astea, dar rezultatele anterioare nu o recomandau pe Kenin pt castigarea unui grand slam. Nu inca, cel putin. Dar sportul ne ofera surprize.

branzoi
branzoi  •  12 Februarie 2021, 13:35
Postat de catalin.palcu pe 12 Februarie 2021, 12:05

Ok, am inteles, am fost prea subtil. Hai sa reformulez, poate intelegi: Sofia Kenin avea rezultate mediocre la turneele de grand slam pana sa castige AO . Un singur tur 4 (optime) la RG , in rest s-a oprit dupa un tur-doua sau maxim 3 . Pai si Sorana avea palmares mai bun pana la acel moment.

Ai ghicit corect, antrenez copii, si la vremea respectiva Rick a intuit ca ea va ajunge o mare campioana. Nu stiu daca este permis sa postez link-uri, il pun oricum. https://sportstar.thehindu.com/tennis/australian-open-2020-sofia-kenin-coach-rick-macci-tennis-news-grand-slam-final/article30729599.ece

catalin.palcu
catalin.palcu  •  12 Februarie 2021, 12:13
Postat de branzoi pe 11 Februarie 2021, 11:23

Ha ha, asta e tare! Sofia Kenin a aparut de nicaieri! O stiu pe Sofia de la 5 ani, cand a inceput sa lucreze cu Rick Macci, unul din cei mai buni antrenori de tenis din toate timpurile alaturi de Bollettieri si Robert Lansdorp. Cand a preluat-o pe Sofia, Macci deja slefuise multe talente precum Andy Roddick, Jennifer Capriati, Maria Sharapova, Serena Williams, Venus Williams, toti viitori numarul 1 in lume. Poti sa gasesti pe net multe filmulete cu el si Sofia, in care afirma ca fata va ajunge o mare campioana, inclusiv castigatoare de mare slem.

Bine, daca tu stii juniori de 5 ani , inseamna ca esti la cu totul alt nivel! Ma recunosc batut. Ori esti antrenor de tenis si tu, ori esti cumva afiliat cu lumea tenisului. In fine, ala'de nicaieri' l-am explicat in comentariul de mai jos : inainte de AO nu facuse absolut nimic remarcabil la turneele de GS si castigase numai turnee de mana a 2a , pe la Mallorca si Lyon. Hai sa fim seriosi.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close